Erdoğan'ın açıklamasının ardından peş peşe algı operasyonları! Şimdi de Beykoz hedefte

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başıboş köpek sorunu ile ilgili açıklamasının ardından peş peşe algı operasyonları başlatıldı. Sözde hayvan örgütleri, eski ölmüş köpek görüntüleriyle Beykoz Belediyesi’ni hedef aldı.

Erdoğan'ın açıklamasının ardından peş peşe algı operasyonları! Şimdi de Beykoz hedefte
Erdoğan'ın açıklamasının ardından peş peşe algı operasyonları! Şimdi de Beykoz hedefte
GİRİŞ 23.12.2022 18:05 GÜNCELLEME 23.12.2022 19:58
Bu Habere 75 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vatandaşların yoğun şikayette bulunduğu başıboş köpek sorununa yönelik harekete geçtiklerini duyurmasıyla sistematik bir algı operasyonu başlatıldı. Kamu güvenliğinin sağlanması gerektiğine vurgu yapan Erdoğan’ın Konya ile Beykoz barınaklarının modernliğini örnek göstermesinin ardından söz konusu barınaklar hedef haline getirildi.

Daha önce Konya’daki barınakta şüpheli ve münferit bir olayı bahane eden sözde hayvan örgütleri, şimdi de trafik kazasında ve çeşitlik hastalıklardan öldüğü açıklanan köpeklerin görüntüsüyle Beykoz Belediyesi’ni lince tabi tuttu.

HAYVAN DERNEĞİNDEN TEHDİT: BARINAKLARIN KAPISINI KIRACAĞIZ

Daha önce “Hükümet değişir” tehdidiyle gündeme gelen Paw Guards isimli oluşum, yeni paylaşımıyla tehditkâr tavrını sürdürdü.

Sosyal medya hesabından 'barınakların kapısını kırma tehdidi'nde bulunan Paw Guards, şu paylaşımı yaptı:

“Daha ne kadar susacaksın, daha ne kadar görmezden geleceksin!

Beykoz’da , Mamak’ta, Konya’da Türkiye’nin her yerinde belediye eliyle katliamlar var!

Artık yeter! #25AralıktaYenikapıdayız

Ölüm kampı barınakların kapısını kıracağız!”

ALGI OPERASYONUNA BEYKOZ BELEDİYESİ’NDEN SERT TEPKİ

Algı operasyonuyla hedef alınan Beykoz Belediyesi, karalama kampanyasına tepki gösterdi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Beykoz Belediyesi şu ifadelerde bulundu:

“PawGuards isimli örgütün kurumumuza akıl almaz iftiralar ve kurgularla saldırması üzerine tekrar bir cevap verme gereği doğmuştur. Paylaşılan görüntülerle sistematik bir itlaf yapıldığı yalanı söylenerek, vicdan sahibi vatandaşlarımızın duyguları sömürülmektedir.

HAPİS CEZASI ALDIĞI İÇİN İŞ AKDİ FESHEDİLEN VETERİNER HEKİM SERVİS ETTİ

Görüntüler, iş akdi tarafımızca sonlandırılan veteriner hekim E.K. tarafından mevzuat gereği çekilmiştir. Hapis cezası bulunan E.K.’nın adli kaydı kamu kurumunda çalışmasını imkansız kılınca, iş akdi feshedilmiştir. Bunun üzerine E.K. çektiği fotoğrafları servis etmiştir.

O KÖPEKLER MERKEZDE ÖLMEDİ

Bu fotoğraflar, Beykoz’un çeşitli yerlerinde araba çarpması, başka hayvanların saldırması, hastalıklar gibi sebeplerle ölmüş ve merkezimize getirilmiş ya da ağır yaralı olarak getirilip tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamış hayvanların görüntüleridir.

MEVZUAT GEREĞİ ÇEKİLEN FOTOĞRAFLAR

Bu hayvanlar, morga gönderilmeden önce mevzuat gereği fotoğraflanmakta ve bu fotoğraflar rapora koyulmaktadır. Ardından hayvanlar toplu olarak yasanın emrettiği şekilde gömülmektedir.

FOTOĞRAFLAR KIRPILMIŞ VE KURGULANMIŞ

Pawguards bu fotoğrafları yorumlayarak, kırparak ve kurgulayarak bir infial oluşturmaya çalışmıştır. Amacının ne olduğu tarafımızca bilinmese de sosyal medya kullanıcıları tarafından çeşitli yorumlar yapılmıştır.

ESKİ GÖRÜNTÜLERİN SERVİS EDİLDİĞİNİ İTİRAF ETTİ

Şu detay sosyal medyadaki takipçilerimizin dikkatini çekmiştir: PawGuard’ın kurucusu Erkin Erdoğdu’nun dün yaptığı canlı yayında, E.K. bu görüntüleri 1,5 ay önce gönderdiğini itiraf etmiştir.

Bunun üzerine sosyal medyadaki takipçilerimiz PawGuard kurucusu Erkin Erdoğdu’ya şu soruları sormuştur: “1,5 ay önce gelen görüntüler neden şimdi servis edildi? Bir plan ve kurgu mu var?”

Tekrar ediyoruz: Paylaşılan görüntüler Beykoz’un çeşitli yerlerinde ölü bulunmuş ya da ağır yaralı olarak merkezimize getirilip kurtarılamamış hayvanların morga gönderilmeden önce raporlanması amacıyla çekilmiştir.

AHLAKSIZ BİR LİNÇ KAMPANYASI

Tüm görüntüler yasal işlemlerin bir parçasıdır ve bu görüntüler rant grupları tarafından kasıtlı şekilde çarpıtılmaktadır. Üzerine basarak söylüyoruz: Merkezimizde hiçbir zaman, hiçbir hayvan öldürülmemiştir. Aksi iddialar ahlaksız bir linç kampanyasının ürünüdür.

RANT KAPILARI KAPANDIĞI İÇİN MAMA LOBİSİ HEDEF ALDI

Merkezimizin kapıları geçmişte olduğu gibi bugün de herkese açıktır. Dileyen istediği zaman gezebilir. Merkezimiz, rant kapısı kapandığı için sosyal medyada tanımlandığı şekliyle “mama lobisi”nin hedefindedir. Bu lobiyle hukuk önünde hesaplaşacağımızı kamuoyuna tekrar duyururuz.”

DAHA ÖNCE DE ‘DARBE’ TEHDİDİNDE BULUNMUŞLARDI

Paw Guards oluşumunda aktif yöneticilik yapan oyuncu Burak Arslan, Gezi Kalkışması’nı hatırlatarak AK Parti hükümetine tehditlerde bulunmuştu.

Sosyal medya hesabından video paylaşımında bulunan Burak Arslan, “Değil mevcut iktidar, hayvanseverler konusunda hükümet devrilir, hükümet değişir. Herkes bunu bilsin” demişti.

Medya algısının çok önemli olduğunu ve bunun için her kanalın kullanılacağını itiraf eden Arslan, “Konya şu anki siyasi iktidarın kalesi olarak görülen bir yer. Aslında buradaki belediye başkanı üzerinden yapılabilecek herhangi bir hamle o parti üzerinde bir etki yaratıyor” ifadesinde bulunmuştu.

Sözde hayvanseverlerden 'darbe' tehdidi: Hükümet devrilirSözde hayvanseverlerden 'darbe' tehdidi: Hükümet devrilir

KAYNAK: HABER7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 75
  • edip 9 ay önce Şikayet Et
    tek çare bunlara karşı yaptırımı olan kanun çıkarmaktır, gerisi boş laf..
    Cevapla
  • Anilist 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu sözde Hayvanseverler yol kenarlarina, Daglarin etegine ve Ormanin dibine döktükleri mamalar yüzünden Yirtici hayvanlarda Dagdan ve Ormanlardan sehirlere iniyor heminsana hem hayvanlara saldiriyorlar bu mamalar bitince asil zarar verenler belli kesinlikle itibar etmeyin ve hayvanlarin sehirlerde degil sehir disinda beslenmesi gerek cünkü yemek bulduklari yeri kendi kokulariyla isaretleyip Av alanlarini ilan ederler. Iste bunu yapmakta kolay degil korkudan oralara gidip mama döken yok yani.
    Cevapla
  • Analist 1 yıl önce Şikayet Et
    Hayvan koruma derneklerinin isine gelmiyor barinaklar cünkü sokak hayvanlarinin toplanmasi onlarin batmasi demek. Sokak hayvanlarina yardim bahanesiyle topladiklari bagislarla insanlari sömürüyorlar. Bir kac yere mama dökerek, tedavi ettirme görüntüleri ile göz boyuyorlar. Adamlarin sistemine comak sokuluyor anlayacaginiz itibar etmeyin. Asil tepki gösterilmesi gerekilen bunlar üc kurus icin barinakleri hedef aldilar, onlarin yüzünden kac Köpek araba carpmasi ve Kurt gibi yirtici hayvanlar yüzünden canindan oluyor iste o Fotoraflar bakip görün. Kendi eserlerini sergilemisler.
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Adamsın. Bunlar evlerinde büyük küçük sevmeyen saymayan goy goycu ve dalkavuk tayfası şimdi somurulucek bir hayvanlar kaldıydı onada el attılar anadoluda hangi kuzu sürusundeki köpege yardım etmişler bir sorun. Bu goy goyculara inanmayın şebekli şilli yüzlerle yataktan kalkıp goy goyculuga geliyorlar başka işleri yok o kadar fakir var yerlerde yatan çöp toplayan onlara neden yardım edip haklarını savunmuyorlar. Bu goy goycular bir duşünun derim
    Cevapla
  • Abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    Neden bu tehditlere göz yumuluyor atın içeri bu hainleri zaten avrupa dan bakıldığında ne yaparsan yap demokrasi insan hakkı yok
    Cevapla
  • Sinem YILDIRIM 1 yıl önce Şikayet Et
    Hayvan dermeklerinin derdi sokaktaki köpekler değil rant peşindeler. Lokalleri meyhane gibi kullanılıyor.Kumar oynanıyor maske altında.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı