TSK'nın ardından polise de 'köpekli' iftira! Mete Durna'nın yakınları gerçeği açıkladı

Başıboş köpek tarafından boğazından ısırılan 9 yaşındaki Mete Durna'nın ölümünün ardından fırsat devşiren terör örgütü propaganda aracı ANF News, yeni bir kara propaganda başlattı. Mete Durna'nın yakınları ise Haber7'ye gerçekleri anlattı.

TSK'nın ardından polise de 'köpekli' iftira! Mete Durna'nın yakınları gerçeği açıkladı
TSK'nın ardından polise de 'köpekli' iftira! Mete Durna'nın yakınları gerçeği açıkladı
GİRİŞ 02.02.2023 18:54 GÜNCELLEME 03.02.2023 12:42
Bu Habere 77 Yorum Yapılmış

Arkadaşlarıyla top oynarken başıboş köpek saldırısında boğazından ısırılarak feci şekilde can veren 9 yaşındaki Emir Mete Durna, başıboş köpeklerin son kurbanı oldu.

PKK'CILARDAN ‘POLİS KÖPEĞİ’ İFTİRASI

Önceki gün Van İpekyolu’nda evinin önünde başıboş köpeğin saldırısına uğrayan küçük çocuk hayatını kaybederken Mete Durna’nın ölümü üzerinden terör örgütü PKK’nın yayın organı algı operasyonu başlattı.

PKK terör örgütünün propaganda sitesi ANF News, başıboş köpek saldırısı üzerinden emniyet ekiplerini hedef gösterdi. Saldırgan köpeğin, ‘polis köpeği’ olduğu algısını oluşturmaya çalışan kara propaganda aracı, bölge halkını kışkırtmaya çalıştı, ancak başarılı olamadı.

TSK'ya 'köpek'li iftira! Hayvan derneği başkanından korkunç sözler TSK'ya 'köpek'li iftira! Hayvan derneği başkanından korkunç sözler

HABER7 YAKINLARINA ULAŞTI: POLİS KÖPEĞİ DEĞİL!

Mete Durna’nın ölümü üzerinden başlatılan algı operasyonuyla ilgili Haber7, yakınlarına ulaştı.

‘Polis köpeği’ iddialarına cevap veren Mete Durna’nın amcası Mehmet Şirin Durna, “Öyle bir şey yok. Gerçek bir iddia değil." dedi. 

KÖPEĞİN İLK SAHİBİ DE SON SAHİBİ DE BELLİ

Polisle ilgili olmadığını kaydeden Mehmet Şirin Durna, "Köpeğin ilk sahibi belli, son sahibi belli. Zaten yeni sahiplenen 5 gün önce sahiplenmiş. Bakamamış, sokağa salmış. İşin doğrusu bu. Polisle ilgisi yok." ifadesinde bulundu. 

SAHİBİ TAVUKLARINA ZARAR VERDİĞİ İÇİN SOKAĞA TERK ETMİŞ

Köpeğin sahibinin de tavuklarına zarar verdiğini belirten Amca Durna, "İlk sahibi bakamıyor, daha sonra vatandaşın biri sahipleniyor köpeği. O da 5 gün bakıp bırakıyor. Tavuklarına zarar veriyor diye sokağa salıyor. Olayı biz yaşıyoruz. İşin kısaca özeti bu." diye konuştu. 

OLAYLA İLGİLİ ÇOK SAYIDA ŞAHİT VAR

Köpeğin ısırdığına dair çok sayıda şahit olduğunu kaydeden Mehmet Şirin Durna, "Köpek ısırmış. Sonra köpeği başkaları yakalamış ve ilgililere teslim etmiş." dedi. 

Olayla ilgili görüntü olmadığını ancak mahallelinin, hastanedekilerin şahit olduğunu otopsi raporunun da bu yönde olduğu belirten amca Durna, şu ifadelerde bulundu:

"Olayla ilgili görüntü yok ama bina sakinleri, biz, ameliyathanedekiler ve hastanedekilerin bizzat şahit olduğumuz şeyler var. İnsanlara bir şeyler anlatmak zorunda değiliz aslında. Bizim acımız var zaten. Şu anda da doğrusunu bilmeniz için anlatıyorum. Zaten basına açıklamamızı yaptık. Bunu da başka aileler bu acıyı yaşamasın diye bir yerelere dikkat çekmek için, ilgililer duyarlı olsun diye yaptık. Ben zaten adliye personeliyim. Valiyle de görüştüm, emniyetle de görüştüm. Öyle bir şey olsaydı açıklamayı da yapardım zaten. Polisin köpeği de olabilirdi ama değil. Öyle bir şey yok. Birilerinin sokaktaki çocukları koruması lazım."

"O PAYLAŞIMLARI YAPANLARI ALLAH'A HAVALE EDİYORUM"

Köpeğin kuyruk salladığını, üzerinde kan olmadığını ve masum olduğunu iddia edenlere tepki gösteren amca Mehmet Şirin Durna, şöyle konuştu:

"Bizim acımız bize yeter. Yaşadıklarımızı biz biliyoruz. O tür paylaşımları yapan herkesi Allah’a havale ediyoruz. Ben amcasıyım, gittim, gördüm, aldım. Hastaneye götürdüm. Orada bekledim, ameliyattan çıkışta aldım. Otopsisini aldım. Cenazeyi teslim aldım. Elbiselerini aldım. Bizim yaşadığımızı biz biliyoruz. Allah kimseye yaşatmasın. Teknik doğrular bunlardır, kimin ne yazdığı önemli değil. Herkes bir şeyler yazıyor, paylaşıyor. İnsanlara diyecek bir şey bulamıyorsun. Dediğim gibi herkesi Allah’a havale ettim."

KÖPEĞİN SALDIRMADIĞINA DAİR İDDİALAR YALAN

Mete Durna’nın amcasının oğlu Mustafa Durna, köpeğin saldırmadığına dair iddiaların yalan olduğunu söyledi. Mustafa Durna, mahallelinin olaya şahit olduğunu belirterek, “Onca insanın gözünün önünde olan bir olay. Çocukların içerisinde oldu. Sitede görenler var. Aile içerisinden görenler var. Köpeği kovalayan bir imam var. Köpeğin saldırmadığına dair iddialar asılsızdır. Öyle bir şey yok.” dedi.

KÖPEK AVUKATLIĞI YAPANLAR FIRSAT DEVŞİRİYOR

Küçük Mete'nin yakın akrabalarından Akademisyen Abdülkadir Şen de Haber7'ye yaptığı açıklamada, köpek avukatlığı yapanların olayı çarpıttığını belirtti. 

"Köpek avukatlığı yapanlar, ailenin acı içinde olduğunu biliyorlar ama meseleyi çarpıtmak için fırsat devşiriyorlar." diyen Abdülkadir Şen, köpeğin ısırmadığını iddia edenlere, "Bunlar mama lobisinden, kuduz aşısı lobisinden para alıyorlar. Bunlar makul bir insanın, akılla izanla ortaya atacağı iddialar değildir." diyerek tepki gösterdi. 

BUNLARIN VE BU İDDİALARA İNANLARIN BEYNİ SULANMIŞ

Kendisinin de daha önce başıboş köpek sorununa dair yazı kaleme aldığını söyleyen Abdülkadir Şen, sözde hayvan savunuculuğu yapan kitlenin profiliyle ilgili şunları söyledi:

"Genel köpek sorunuyla ilgili daha önce bir yazı yazmıştım. Yani bir çocuk ölmüş, oturacağım ‘bu çocuk öldü mü ölmedi mi?’ diye bunu mu tartışacağım bunlarla? Bunların ve bu iddialara inanların beyni sulanmış. ‘Köpeğe iftira ediliyor’ diyen kimseler, çok enteresan, ya LGBT’li, ya vegan… Hepsi aynı fabrikadan çıkmış gibi. Büyük bir çoğunluğu bireysel ve evli bile değil. Bu hayvan savunuculuğu yapanların önemli bir kısmı kriminal tipler. Çok enteresan ben bu kolerasyonu ilginç buluyorum. Bunu da yazdım zaten."

ÜZERİNDE KAN OLMADIĞINI İDDİA EDEREK KÖPEĞİ SAVUNANLARA SERT TEPKİ

‘Köpeğin üzerinde neden kan yoktu’ sorusunu soranlara tepki gösteren Şen, “Her taraf kar şu anda. Bu hayvanlar kendilerini temizlerler. Bunların mantıksal hatalarına cevap mı vereceğiz? Binlerce kameralar önünde olaylar oluyor ve onları bile insanlar inkâr edebiliyor.” dedi. 

VAN EMNİYETİ'NDEN AÇIKLAMA

Van Emniyet Müdürlüğü tarafından, yaşanan olaya ilişkin açıklama yapıldı.

Bir kişinin gözaltına alındığının belirtildiği açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

30 Ocak 2023 tarihinde ilimiz İpekyolu ilçesinde Emir Mete Durna isimli çocuğumuzun, sahiplendirilen bir köpek tarafından saldırıya uğraması ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmesi olayıyla ilgili sorumluların yakalanmasına yönelik Müdürlüğümüz görevlilerince yapılan çalışmalarda; çocuğumuza saldırıda bulunan köpeğe ait küpeden 25 Ocak 2023 günü sahiplendirilmiş olduğu, sahiplenen şahsın köpeği 30 Ocak 2023 günü saat 11.30 sıralarında sokağa bıraktığı ve aynı gün saat 15.00 sıralarında çocuğumuza saldırıda bulunduğu tespit edilmiştir.

Olayla ilgili köpeği sahiplenen ve sonrasında sokağa bırakarak bu üzücü olayın yaşanmasına sebebiyet veren şahıs, görevlilerimizce ivedilikle yakalanarak gözaltına alınmış olup, gerekli adli işlemler başlatılmıştır. Yaşanan bu vahim olayda hayatını kaybeden evladımıza Allah’tan rahmet, ailesine sabır ve başsağlığı dileriz.

 

FECİ OLAY NASIL GERÇEKLEŞTİ?

Van'ın İpekyolu ilçesinde Selimbey Mahallesi'nde 9 yaşındaki 4'üncü sınıf öğrencisi Mete Durnaarkadaşlarıyla top oynadığı sırada başıboş bırakılan köpeğin saldırısı sonucu boğazından ve vücudunun çeşitli yerlerinden ağır yaralandı.

Köpek tarafından boğazı parçalanan küçük çocuk, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Köpeğin sahibi olduğu tespit edilen H.K, polis tarafından gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan H.K., adliyeye sevk edildi.

Çocuğa saldıran köpek belediye ekipleri tarafından yakalanarak Van Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne götürüldü.

H.K.'nin, köpeği sahiplendikten sonra 15 tavuğuna zarar verdiği için sokağa bıraktığı belirtilirken gözetim altında tutulan köpeğin, Alman kurdu kırması olduğu öğrenildi.

 

 

KAYNAK: HABER7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 77
  • emre 8 ay önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin, çocuklarımızı köpek şerrinden korusun inşallah. çok üzücü çok
    Cevapla
  • -Gözlemci 1 yıl önce Şikayet Et
    PKK dağda bayırda yiyecek koymadığı için hayvanlar şehire iniyor ..PKK domuz avlayıp sümüklü böceğine kadar hepsini yiyor..Belki köpek etide yiyorsunuzdur...Siz kimsinizki dağdan emniyet polisimize iftira atıyorsunuz
    Cevapla
  • İftira 1 yıl önce Şikayet Et
    Doktor başının başına gelenlerden ibret almamışlar hala iftira peşindeler. Var sayalım köpek kullanılmış askerimin polisimin canına geleceğine köpeğin canına gelsin.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    hani yalan haber yasaktı. kimse yalan haber yapamayacaktı. ne biçim kanun var. kanunlarımız var da biz mi bilmiyoruz.
    Cevapla
  • mUHTAR 1 yıl önce Şikayet Et
    Böyle yalan dolan olmaz polis köpeği falan değil Sahibi belli zaten tutuklandı ayıptı çocuğumuzu kaybettik onun üzüntüsü içindeyiz.Lütfen propoğanda yapmayalım.çok ayıptır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri