İngiliz ekonomist TRT World’ün ilanı üzerine itiraf etti! 'Muz cumhuriyeti haline geldik'

TRT World'ün, Reuters'ın skandal iş ilanına verdiği tokat gibi cevabın ardından ünlü İngiliz Ekonomist Timothy Ash, "Bir muz cumhuriyeti haline geldik.” dedi.

GİRİŞ 24.12.2022 17:04 GÜNCELLEME 24.12.2022 17:24
Bu Habere 144 Yorum Yapılmış

Haber7 İngiliz yayın organı Reuters'ın skandal iş ilanını ortaya çıkardı. Yaptığı her haberle Türkiye'yi karalamaya çalışan Reuters, Linkedin üzerinden verdiği bir iş ilanıyla açıkça 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'a düşmanlık yapacak' bir gazeteci aradığını duyurdu. Türkiye ofisi için 'Büro şef yardımcısı' aradığını duyuran Reuters, "Tayyip Erdoğan, yirmi yıllık iktidarında Türkiye'yi modern laik geleneklerden uzaklaştırarak Güney Kafkasya'dan Kuzey Afrika'ya uzanan bölgelerde iddialı bir diplomatik ve askeri varlığa dönüştürdü. Erdoğan'ın önümüzdeki aylarda yeniden seçilme hedefini tehdit eden yüksek enflasyon ve TL'nin sert darbeler aldığı kritik bir kavşakta, derinlemesine kurumsal hikayeler sunabilecek güçlü yazma ve raporlama becerilerine sahip birine ihtiyacımız var." şeklinde bir açıklamayla ilanı yayınladı. 

Haber7'nin bu iş ilanını ifşa etmesinin ardından Türkiye'de; medyadan, siyasetçilere, gazetecilerden, STK'lara kadar Reuters'a büyük bir tepki geldi.

Reuters'ın iş ilanında 'Erdoğan' detayı! İşçi değil düşman arıyorlarReuters'ın iş ilanında 'Erdoğan' detayı! İşçi değil düşman arıyorlar


TRT WORLD'DEN MİSİLLEME

Reuters'ın bu tavrına ayrı şekilde karşılık veren TRT World, Londra’da muhabir aradığına dair bir iş ilanına çıktı. Reuters'ın ilanına göndermede bulunan TRT World, iş ilanında İngiltere’deki siyasi istikrarsızlığa, ekonomik sorunlara ve bu ülkenin 21. yüzyılda hala Kraliyet ile yönetilmesine dikkat çekti. TRT World ilanında "Kraliçe'nin ölümüyle Orta Çağ’dan kalma bir yönetim biçimi olarak Kraliyet’in modern çağda varlığı tartışmaları hız kazandı. Bu konuda kapsamlı haberler yapabilecek, kalemi kuvvetli muhabirler arıyoruz” dedi. 

TRT World'den Reuters'a misillemeTRT World'den Reuters'a misilleme


"MUZ CUMHURİYETİ HALİNE GELDİK"

TRT World'ün Reuters'a verdiği bu tokat gibi cevap, İngiltere'de de büyük yankı buldu. Dünyaca ünlü İngiliz ekonomist Timothy Ash, TRT World’ün Reuters’a misilleme yaptığı iş ilanında İngiltere halkındaki ifadeler için “Birleşik Krallık'ın karşı karşıya olduğu zorluklarla ilgili yazılanlara katılmamak mümkün değil. Bir muz cumhuriyeti haline geldik.” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 144
  • Nail 1 yıl önce Şikayet Et
    İşte fırsat sokun reuterse bir tane mit AJANI Erdoğan düşmanı diye zaten tüm şimdi moda ajanlar ya gazeteci ya insan hakları savunucusu yada xx yardım kuruluşu o derneği bu derneği havyanlari koruma derneklerinin bile abd li çalışanı var
    Cevapla
  • Yolcu 1 yıl önce Şikayet Et
    Eleman için Reuters'aöberi: Majetelerinin Gül'ü boşta.
    Cevapla
  • Syat 1 yıl önce Şikayet Et
    TRT world. iyi ki varsin.
    Cevapla
  • Emir 1 yıl önce Şikayet Et
    Teşekkürler trt world İngilizler "e anladığı dilden cevap verdiğiniz için ,bugüne kadar hep sessiz kalıp her zaman savunma da kaldığımız için bunlar oluyor du ama şimdi ilk kez atağa geçtik ve karşılık verdik şimdi onlar düşünsün bir daha böyle şeyler yapacakları zaman karşılık bulacaklar .
    Cevapla
  • Ömer 1 yıl önce Şikayet Et
    Fetret devri artık yeter yükselme devri için elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ürünlerinde dışkı çıkan Nestle’nin bebek mamasında yeni skandal!
İsrail'i korku sardı: Netanyahu her kapıyı çalıyor Biden sessiz...