Reuters, Sözcü'yü bile çıldırttı! 'Tayyip Erdoğan'ı savunurum'

Haber7'nin ortaya çıkardığı Reuters'ın 'Erdoğan düşmanı gazeteci' ilanı Sözcü gazetesini bile çileden çıkardı. Sözcü yazarı Necati Doğru, ilan için "Beni bile Tayyip Erdoğan'ı savunmaya vidalar." dedi.

Reuters, Sözcü'yü bile çıldırttı! 'Tayyip Erdoğan'ı savunurum'
Reuters, Sözcü'yü bile çıldırttı! 'Tayyip Erdoğan'ı savunurum'
GİRİŞ 27.12.2022 17:11 GÜNCELLEME 27.12.2022 17:11
Bu Habere 64 Yorum Yapılmış

Uluslararası haber ajansı Thomson Reuters’ın yayımladığı “Büro Şef Yardımcılığı” iş ilanında “Erdoğan'ın önümüzdeki aylarda yeniden seçilme hedefini tehdit eden yüksek enflasyon ve TL'nin sert darbeler aldığı kritik bir kavşakta, derinlemesine kurumsal hikayeler sunabilecek güçlü yazma ve raporlama becerilerine sahip birine ihtiyacımız var.” ifadeleriyle 'tetikçi gazeteci' aradığını duyurmuştu. 

HABER7 ORTAYA ÇIKARDI

İngiliz haber ajansı Reuters'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan iş ilanını gündemdeki yerini koruyor. Haber7’nin “Reuters'ın iş ilanında 'Erdoğan' detayı! İşçi değil düşman arıyorlar” başlığıyla ortaya çıkardığı olaya, siyaset ve medya dünyasından sert tepkiler geliyor.

Reuters'ın iş ilanında 'Erdoğan' detayı! İşçi değil düşman arıyorlarReuters'ın iş ilanında 'Erdoğan' detayı! İşçi değil düşman arıyorlar

"SATILMIŞ REUTERS..."

Skandala, Başkan Erdoğan karşıtlığıyla bilinen Sözcü gazetesi bile sessiz kalamadı. Sözcü gazetesi köşe yazarı Necati Doğru, yazısında Reuters'ın 'tetikçi' ilanını ele aldı. Reuters'ın 2008 yılında Kanada merkezli Thomson şirketine satılmasına atıf yapılan yazıya "Satılmış Reuters gazeteci arıyor" başlığı verilmesi dikkat çekti.

Bu ilanın detaylarını inceleyen Sözcü yazarı Doğru, "Açıkça düşmanlık. Peşin hükümlü, taraflı gazeteci arıyor." ifadelerini kullandı.

Köşesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan için "Günahım kadar sevmiyorum o da beni sevmiyor" diyen Necati Doğru, "Reuters'ın açıkça Türkiye'ye düşmanlık yapacak; peşin hükümlü, vurma gazetecisi araması beni bile Tayyip Erdoğan'ı savunmaya vidalar." sözlerini sarf etti. 

ABONELİĞİMİZİ İPTAL EDELİM!

Sözcü yazarı Necati Doğru, gazetesinin Reuters abonmanlığını iptal etmesi gerektiğini de söyledi. Doğru, "Reuters'in lekesi var. Satılmış gazeteci oldu. Genel Yayın Müdürümüzü arayacağım, Reuters ile 'abone' bağlantımız varsa, kesebilir miyiz diye rica edeceğim" dedi.
 

Reuters'ın kirli oyununu açığa çıkaran Haber7 gündemi belirlediReuters'ın kirli oyununu açığa çıkaran Haber7 gündemi belirledi

Reuters 'Erdoğan düşmanı' aradığı iş ilanını savunamadı! Sessizliğe gömüldülerReuters 'Erdoğan düşmanı' aradığı iş ilanını savunamadı! Sessizliğe gömüldüler

Fahrettin Altun'dan Reuters'ın iş ilanına tepki!Fahrettin Altun'dan Reuters'ın iş ilanına tepki!

İngiliz ekonomist TRT World’ün ilanı üzerine itiraf etti! 'Muz cumhuriyeti haline geldik'İngiliz ekonomist TRT World’ün ilanı üzerine itiraf etti! 'Muz cumhuriyeti haline geldik'

TRT World'den Reuters'a misillemeTRT World'den Reuters'a misilleme

KAYNAK: HABER7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 64
  • Vatan 37 1 yıl önce Şikayet Et
    Ülkelerinde Türkiye ve erdoğan düşmanlığı yapacak o kadar çok fetöcü var ki her biri fırsat kolluyor zaten. Hele ki to day zaman ve zaman gazetesi yazarları var ki düşmanlıkta hiç kimse ellerine su dökemez. Al onları tepe tepe kullan. Onlardan ala sizin emrinize amade gazeteci mi bulacaksınız.
    Cevapla
  • METE 1 yıl önce Şikayet Et
    emperyalist batı vede abd . kendisine türkiyeyi sömütge görüyor .buna bu gün karşı çıkan erdoğan .o yüzden erdoğanı düşman ilan ettiler .yarın karşı çıkacak olan kimse onada karşı çıkacaklar . ve emperyalistlerin tek hedefi var türkiyeyi bölmek iranı bölmek rusyayı bölmek ortadoğuyu daha büyük bir kan gölüne çevirip . kendine bağlı sömürge devletler oluşturmak .bunu gençlerimizin görmesi lazım . bu günlere nasıl gelindiğini biz eski gençler çoook iyi gördük yaşadık . gençler bu ülkeyi tekrar bu emperyalist canavarların siyasi uşaklarına teslim ederseniz . bilesinizki bu günleri birdaha göremezsiniz. bilesinizki çoğunuz çıkartılacak kaos ortamında telef olur gider
    Cevapla
  • Jgf 1 yıl önce Şikayet Et
    Yıl sonu ayinle günah çıkartırlar artık kripto Reuterscılar iş başka yere gidince bak bizde böyle iş olmaz demeye getirerek insanları kandırmayın bal gibi fonfoncu bunlar.
    Cevapla
  • MAG/0731 1 yıl önce Şikayet Et
    SÖZCÜ Günahmı çıkarıyon ! Hain Medya “SÖZCÜ” daima Yerli ve Milli Düşmanlarından kurulmuş Medyalardan!! Müsvedde .. gazete !
    Cevapla
  • Namyelüs 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz de Sözcü gazetesinin ne tür gazeteci aradığını senden öğrenebilseydik keşke.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TFF 2. Lig'de ilginç maç! Beraberlik yetiyordu: İki takım da şut çekmedi
Kalkınma Yolu Projesi'nin yıllık getirisi 600 milyar dolar! 'Ticarete yeni nefes borusu'