Reuters 'Erdoğan düşmanı' aradığı iş ilanını savunamadı! Sessizliğe gömüldüler

Haber7’nin ortaya çıkardığı Reuters’ın skandal iş ilanıyla ilgili İngiliz haber ajansı suskunluğa gömüldü. Personel değil “Erdoğan düşmanı” arayan Reuters’ın yöneticileri, konuya ilişkin sorulara cevap vermekten kaçındı.

GİRİŞ 25.12.2022 11:11 GÜNCELLEME 26.12.2022 12:23
Bu Habere 107 Yorum Yapılmış

Uluslararası haber kuruluşu Thomson Reuters’ın yayımladığı “Büro Şef Yardımcılığı” iş ilanında “Erdoğan'ın önümüzdeki aylarda yeniden seçilme hedefini tehdit eden yüksek enflasyon ve TL'nin sert darbeler aldığı kritik bir kavşakta, derinlemesine kurumsal hikayeler sunabilecek güçlü yazma ve raporlama becerilerine sahip birine ihtiyacımız var.” ifadeleri yer aldı.

Skandal nitelikteki iş ilanını Haber7 “Reuters'ın iş ilanında 'Erdoğan' detayı! İşçi değil düşman arıyorlar” başlıklı haberiyle kamuoyu gündemine getirdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Başta siyasiler olmak üzere her kesimden büyük tepki çeken ilandan dolayı bütün gözler Reuters yönetimine çevrildi. Reuters’ın tepe idaresine yönelik telefon ve email yoluyla ulaştırılan sorular cevapsız bırakıldı. Akşam gazetesinin Reuters’ın yönetim kademelerine ilettiği soruların hiçbirisine karşılık verilmediği bildirildi.

BASIN BİRİMİ SUSTU

Edinilen bilgilere göre; “Açmış olduğunuz iş ilanındaki asıl amaç ve gerekçesi neydi” sorusuna Reuters Basın İlişkilerinden Sorumlu Departmanı cevap vermedi.

Reuters Basın İlişkileri Türkiye  Sorumlusu Kayley Rogers'a gönderilen e-postaya ragmen resmi e-mailine ulaşılamadı.

Basın İşlerinden Sorumlu departmanın başındaki isim olan Jamie Austin, benzer sorulara karşı suskun kaldı.

YÖNETİCİLER DE SUSPUS

Reuters'ın eski İstanbul Büro Şefi ve Ortadoğu Yazarı Dominic Evans, telefon yoluyla kontak kurulmasına rağmen sessiz kalmayı tercih etti.

Basın ilişkilerinden sorumlu büroda çalışan, Asya ve diğer bölgelerden sorumlu Heather Carpenter ile JJ Minder'a ulaşma gayreti de netice vermedi. Her iki isimden gelen e-postalarda; Heater'in tatilde olduğu, JJ Minder'in ise ofis dışında bulunduğu iddia edildi.

Reuters Türkiye Şefi Jonathan Spicer ise resmi sosyal medya hesapları üzerinden yöneltilen sorulara hiçbir cevap vermedi.

Fahrettin Altun'dan Reuters'ın iş ilanına tepki!Fahrettin Altun'dan Reuters'ın iş ilanına tepki!

İngiliz ekonomist TRT World’ün ilanı üzerine itiraf etti! 'Muz cumhuriyeti haline geldik'İngiliz ekonomist TRT World’ün ilanı üzerine itiraf etti! 'Muz cumhuriyeti haline geldik'

TRT World'den Reuters'a misillemeTRT World'den Reuters'a misilleme

Reuters'ın iş ilanında 'Erdoğan' detayı! İşçi değil düşman arıyorlarReuters'ın iş ilanında 'Erdoğan' detayı! İşçi değil düşman arıyorlar

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 107
  • Kara Kedi 1 yıl önce Şikayet Et
    TRTWORLD süper gömmüş 1 e 10 misli ile çakmalıyız.
    Cevapla
  • Doğrusu 1 yıl önce Şikayet Et
    Adamların tarif ettiği fetöcü profili. Fetöcülere Türk düşmanı herkes iş veriyor.
    Cevapla
  • Tek gözlü balik 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz ne yapiyoruz.? ne söylüyoruz.? Ya tam ama tam anlami ile bir babayigit cikipda bu reuteri yerin dibine sokmali..nerde AK li millet veklilleri´her $eyi sözcü vekile birakmi$siniz konu$an tek ki$i var oda sadece basin aciklamasi soksaniza yerin dibine.!!!
    Cevapla
  • Ali Nalbant 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu haddini bilmezlere hadlerini bildirmek şart.
    Cevapla
  • Temizlikçi 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne yaparsanız yapın Güneşi çamurla sıvayamaz ve ışığını söndüremezsiniz. İnsanoğlunun günümüzdeki Güneşi Erdoğandır ve her millet bunu yaşayarak şahit olup anlayacak.....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı