Bakan Koca açıkladı: SMA Bilim Kurulu ocak ayında toplanacak!

Bakan Koca, muayenehane hekimlerinin taleplerine ilişkin hazırlanan çalışmanın 7 Ocak'tan önce ilan edileceğini açıkladı. Bakan Koca, SMA Bilim Kurulu'nun da ocak ayı içinde toplanacağını açıkladı.

GİRİŞ 27.12.2022 09:13 GÜNCELLEME 27.12.2022 12:01
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, muayenehane hekimlerinin talepleri ve SMA Bilim Kuruluna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

MUAYENEHANE HEKİMLERİNİN TALEPLERİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, muayenehane hekimlerinin taleplerinin yapılan toplantılarda karşılıklı ele alındığını ve kamunun ihtiyacının belirlendiğini belirterek, "Dengeleri kuracak yeni çalışmamızı hazırladık, 7 Ocak'tan önce ilan edeceğiz. Muayenehane hekimlerimizin sağlığa katkıları devam edecek." ifadesini kullandı.

Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

"Muayenehane hekimlerinin taleplerini, yaptığımız toplantılarda karşılıklı ele aldık. Kamunun ihtiyacını belirledik. Dengeleri kuracak yeni çalışmamızı hazırladık, 7 Ocak'tan önce ilan edeceğiz. Muayenehane hekimlerimizin sağlığa katkıları devam edecek."

Bakanlığın Özel Hastaneler Yönetmeliğinde bazı değişiklikleri içeren düzenlemeleri 6 Ekim'de Resmi Gazetede yayımlanmıştı.

Muayenehane hekimleri, getirilen düzenlemelerin özel hastanede görev yapmalarının sınırlanmasına neden olacağını belirterek, yeni bir çalışma yapılması talebinde bulunmuştu.

SMA BİLİM KURULU NE ZAMAN TOPLANACAK?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "SMA Bilim Kurulu ne zaman toplanacak?" sorusuna ilişkin, "SMA Bilim Kurulu'nu ocak ayı içinde toplamayı planlıyoruz. Ana gündem maddesi tedavide kullanılan ilaçlara yönelik son gelişmeler olacak. Ülkemizde henüz kullanılmayan ilaç ve tedaviler ve bunların hangi hasta gruplarında kullanılabileceğine karar verilebilir. Bilim Kurulumuzun bu konuda alacağı kararı da kamuoyu ile paylaşacağız." açıklamasında bulundu.
 

KAYNAK: HABER7
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    SN bakanlar sordum ama cvp alamadım bi daha sorayım İzmir de bir devlet hst nesin de bir bayan dr hastasını dövmeye yeltenmişti o soruşturma ne oldu bu bir bir de aynı olay bir özel hst ne de olsaydı o dr ne olurdu acaba neden hiçbir özel hst ne de bu şiddet olayları vukuat gelmiyor da hep devlet'te oluyor hiç bunu düşünüyormusuz?
    Cevapla
  • İklimDeğişikliği 1 yıl önce Şikayet Et
    SGK 4a 4 b 4c li sigortalılarına çipli özel SAĞLIK KARTI verilerek özel hastanelerde muayenehanelerden ücretsiz imkan sağlanmalı Çalışan kesmin hastanelerde muayene için zaman kayıpları ortadan kalkmalı sağlıklı bir yaşam kalitesi sunupmalı diğer taraftan emekli ve yeşil kartlı vatandaşlarımız ise devlet hastanelerindeki yıgilmalar azalacağı icin daha ayrıcalıklı şekilde tedavi edinme imkanı sağlanmış olur.
    Cevapla
  • İklimDeğişikliği 1 yıl önce Şikayet Et
    Doktorların özel muayenehane açması kolaylaşmalı SGK vatandaşa çipli SAĞLIK KARTI temin etmeli poz cihazına benzer aleti doktorlar muayenehanesine entegre etmeli ve hasta muayene olmak istediğinde kartı okutarak SAĞLIK hizmetinden faydalanmalı hastanelerdeki yığılma başka türlü bitmez ve özel hastanelerde artık ne doktorları nede vatandaşı sömürebilecek.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sinvar'ın teklifi İsrail'in sinirlerini bozdu!
Türkiye uluslararası yatırımcıların odağında