Meral Akşener dosyası açıldı: Bakanlığını Gülen istedi

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in FETÖ ile bağı yeniden gündeme geldi. "Fetullah Gülen’i İçişleri Bakanı iken Altunizade’deki evde gördüm" diyen Akşener'in teröristbaşı tarafından İçişleri Bakanlığı'na getirildiği ifade ediliyor.

Meral Akşener dosyası açıldı: Bakanlığını Gülen istedi
Meral Akşener dosyası açıldı: Bakanlığını Gülen istedi
GİRİŞ 10.01.2023 01:09 GÜNCELLEME 10.01.2023 01:11
Bu Habere 83 Yorum Yapılmış

15 Temmuz darbe gecesi Akşener’le FETÖ’yü kızdırmayacak bir tivit attıklarını belirten İyi Partili Bahşi, önceki gün CNN Türk yayınına katıldı. Gazeteci İsmet Özçelik'in de bulunduğu programda Bahşi soru kabul etmedi, telefonu kapattı. İşte konuşmaktan kaçtığı Akşener'in FETÖ sicili...

Türkiye, Meral Akşener'i Tansu Çiller döneminde tanıdı. O dönemden sonra da gittiği her yerde çıkardığı olaylarla gündem oldu. ABD'nin milli güçleri bölme projesinde Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu ile aynı görevi paylaştı, İyi Parti'den önceki durağı MHP’yi bölerek ayrıldı.

İYİ Partili vekilden 15 Temmuz itirafı! Akşener'in evinde yaşadıklarını anlattıİYİ Partili vekilden 15 Temmuz itirafı! Akşener'in evinde yaşadıklarını anlattı

DYP, MHP ve İyi Parti. Her yerde olay her yerde kavga her yerde bölünme! İşte Meral Akşener'in siyasi sicili:

Meral Akşener 1994 yerel seçimlerinde DYP’den İzmit Belediye Başkan adayı oldu. Seçilemedi. 1995 yılında DYP’den Kocaeli, 1999 yılında da İstanbul Milletvekili seçildi. 8 Kasım 1996 - 30 Haziran 1997 arasında İçişleri Bakanlığı yaptı. Bu dönemde FETÖ’cü polisler hızla yükseldi.

3 Kasım 1996’da meşhur Susurluk kazası olduğunda devlet içindeki Gladyo mekanizması gün yüzüne çıktı. Kazadan önce 22 Eylül 1996’da Aydınlık dergisinde yayınlanan MİT raporunda ipuçları kamuoyuna yansıyan, ilişkiler zincirini ortaya koyan kazada, bir emekli Emniyet Müdürü, bir milletvekili ve sahte kimlik taşıyan kanun kaçağı eski bir ülkücü Gladyo tetikçisi hayatını kaybetmişti.

AKŞENER'LE KAÇAN TEMİZLİK FIRSATI

Kaza, Türkiye’de devlet içinde mafya Gladyo yapılanmasının tasfiyesi için bir fırsat ortaya çıkarmıştı. Ama özellikle Emniyet içinde tam tersi oldu. İçişleri Bakanlığı görevine getirilen Meral Akşener'in ilk işlerinden birisi Emniyet’te üst düzey değişiklikler oldu. Önce Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanı Emin Arslan görevden alındı. Arslan tecrübeli bir istihbaratçı ve FETÖ konusunda uyanık bir polisti. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün atamalarda topladığı Şura’da Fetullahçı polislerin terfisine şerh koymuş ve bunu, Ergenekon operasyonları döneminde bir tertiple tutuklanarak ödemek durumunda kalmıştı.

KÖZ BAĞI

FETÖ’nün tertiplerine maruz kalan Emniyetçilerin belirttikleri bir bilgi, tam da bu soru işaretini aydınlatmaya yarıyor: "Akşener ile o dönemde FETÖ’nün Emniyet İmamı olan Kemalettin Özdemir arasında çok yakın ilişkiler vardı."

YASADIŞI DİNLEME VE TAKİP

O dönemi yaşayan polis şefleri dikkat çekici başka bir bilgi veriyor: “Bu yıllar, FETÖ’nün Ergenekon vb. tertiplerinde bütün yönleriyle ortaya çıkan yasadışı dinleme, düzmece belge yerleştirme gibi tertip faaliyetlerinin esas başladığı dönemdi.”

FETÖ sırtını Akşener’e dayayarak paralel devlet yapılanmasını örgütlemeye başlamıştı. Örgütün hedef aldığı milletvekili, gazeteci, bürokratlar dinleniyordu. Bu mekanizmanın başında da Akşener vardı. Meral Akşener, 17 Aralık 1998’de bir basın toplantısı yaparak, eski Devlet Bakanı Güneş Taner, Yargıtay üyesi Ahmet Köksal ile Doğan Holding yöneticilerinin arasında geçtiği öne sürülen telefon konuşmalarının yer aldığı bir ses kasetini açıkladı. Dört ayrı telefon konuşmasını içeren ses bandının kaydedilmesi, hazırlanması ve kamuoyuna açıklanması ve Akşener'in açıklaması, yasa dışı faaliyetin ulaştığı boyutları ve yapılan işteki pervasızlığı ortaya koydu.

28 ŞUBAT DÖNEMİ

Mesut Yılmaz’ın bahsettiği olay, 28 Haziran 1996- 30 Haziran 1997 tarihleri arasında görev yapan Refahyol Hükümeti döneminde oldu. Bu dönemde Başbakanlığı Refah Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan yaparken, hükümet ortağı Doğru Yol Partisi Genel Başkanı Tansu Çiller de Başbakan Yardımcılığı yaptı.

Milli Güvenlik Kurulu’nda bu tür faaliyetler gündeme geldi. Özellikle yükselen "Batı destekli irtica" yani FETÖ'nün ezilmesi için Devrim Kanunları hatırlatıldı. Devlet ve TSK içindeki FETÖ'cülerin temizlenmesi istendi. İşte bu kararlılık, 28 Şubat 1997 MGK toplantısında gösterildi ve kanunun verdiği yetkiyle mücadele kararları alındı. Hükümet, 28 Şubat Kararlarını onayladı. Uygulayacağını da açıkladı. Ancak sürüncemeye bıraktı. Hükümet protokolü gereği Erbakan 30 Haziran 1997 günü görevini bırakarak Çiller’e devretmek istedi. Cumhurbaşkanı Demirel kamuoyunda oluşan tepkiyi de göz önüne alarak bunu kabul etmedi. Görevi Mesut Yılmaz’a verdi.

SARMUSAK OLAYI

İşte bu gerginlik günlerinde Emniyet içinde örgütlenen FETÖ’cüler, İçişleri Bakanı Meral Akşener’den de destek alarak harekete geçti. Orduyu dinlemeye ve aleyhte yayınlar yapmaya başladı. Bunu öyle ileriye götürdü ki Deniz Kuvvetlerinde askerliğini Deniz Onbaşı olarak yapan polis memuru Kadir Sarmusak gizli belgeleri Emniyet’e sızdırdığı gerekçesiyle tutuklandı ve yargılandı. Bunun açığa çıkması büyük olay oldu.

"BÜTÜN CEMAAT TARİKAT ÖNDERLERİNİ BİREBİR TANIRIM"

FOX TV'de Çalar Saat Programına katılan Akşener Doğru Yol Partisi (DYP) döneminde görevinin tarikat cemaatlerle temas olduğunu söyledi:

"Hiçbir cemaatin tarikatın üyesi değilim. Ama ben bu ülkenin bir dindar kulu olarak ve DYP döneminde özellikle DYP'nin cemaat ve tarikatlarla olan kurumsal iletişimini kuran kişi olduğum için ben Türkiye'nin bütün dini kanaat önderlerini birebir tanırım. Hepsini de tanırım."

MHP'Yİ BÖLDÜ, ALTILI MASAYA KATILDI

2001 yılında MHP’ye geçti. 2007 yılı seçimlerinde İstanbul Milletvekili olarak Meclis’e girdi. 2004 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. Kazanamadı. Haziran 2015’te tekrar vekil seçildi. Kasım 2015 seçimlerinde ise vekil adayı yapılmadı. MHP’nin az oy almasını bahane ederek Bahçeli’ye karşı kazan kaldırdı. Olaylı kongre girişiminden sonra 8 Eylül 2016 tarihinde partiden ihraç edildi. Buna itiraz etti. 2016 darbe girişiminin bastırılmasının ardından harekete geçerek Bahçeli’ye bayrak açtı. MHP’yi böldü. MHP'deki muhaliflerin içinden birden sıyrılarak genel başkanlığını dayattı. Bir süre sonra kendisiyle birlikte hareket edenleri tasfiye ederek İyi Parti'ye hakim oldu. ABD ve Batı’ya göz kırpan siyasetler izlemeye başladı. CHP’nin desteğiyle Meclis'te grup kurdu.

Altılı masada yer aldı. Biden’ın "kilit partisi" HDP'ye göz kırptı. HDP’yi yumuşatarak tabana kabul ettirmeye çalıştı.

Akşener’in darbe sonrası yaptığı bir konuşmada "Bunlar zenginleri çıkardı, Mehmetçik hapiste, garip gurabe, çaycı çorbacı hapiste." sözleri 15 Temmuz sonrası darbeden dolayı içeriye atılanlara destek olarak nitelendirildi. Benzer sözleri altılı masa ortağı Kılıçdaroğlu da sık sık gündeme getirdi.

"BAKANLIĞINI GÜLEN İSTEDİ"

FETÖ'nün bir dönem en etkili isimlerinden olan ve daha örgütü deşifre eden Nurettin Veren, Akşener'le ilgili önemli bir açıklama yapmıştı. CNN Türk yayınına katılan Veren, Akşener'in ıslak imzalı mektubu göstererek şunları söyledi:

"Tansu Çiller zamanında Meral Akşener'in bakan olması için, Işılay Saygın'ın -milletvekiliydi 15 sene ama hiç milletvekili olmadı. Ve Ufuk Söylemez'in bakan olması için ben rica ettim Hoca'nın şeyiyle... Belki o (Akşener) bilmiyor olabilir. Fakat ona şunu sormak lazım milletvekili olmadığı halde pat diye nasıl bakan oldu? Orada (mektupta) Benim şeyimle ilgili göstermiş olduğunuz yakın destek ve ilginize teşekkür ederim diyor. Ben Nurettin Veren olarak bir şeyin başındayım. Teşekkür adresi de Samanyolu Televizyonu adresi. O gün 93-95 yıllarında arkasında cemaatin desteği vardı."

AKŞENER'DEN ZİYARET İTİRAFI: İÇİŞLERİ BAKANI İKEN GÜLEN'İ EVDE GÖRDÜM

İyi Parti lideri Meral Akşener, Fetullah Gülen'i İçişleri Bakanı iken Altunizade’deki evinde ziyaret ettiğini de şu sözlerle itiraf etmişti:

"Ben Fetullah Gülen’i İçişleri Bakanı iken (...) Altunizade’deki evde ziyarette gördüm."

1990’lardan sonra Gülen’e yakınlığı sayesinde DYP içine yerleştirildiği iddia edildi. Bu yıllarda Sapanca ve Kocaeli’de etkili isimleri "Cemaat"e götürdüğü öne sürülüyor.

KAYNAK: AYDINLIK

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 83
  • Namyelüs 1 yıl önce Şikayet Et
    Kendisine verilen görevleri yapanı gördün mü?Milliyetçi parti görünümü ile vatandaşı iyi kandıranı,esnaf ziyaretlerinde iyi senaryo yazanı ve HDP ile ittifakta olmadıklarını partililerine iyi yutturanı.Kandisini içinde olduğu partilere yaptığı ihanetlerle iyi tanırız.
    Cevapla
  • Faith 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadin turk siyasi tarihinin en tehlikeli siyasetcisidir
    Cevapla
  • Ufkunu genişlet 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlara Gülen'in ne aklı ne de gücü yeter. Bütün olanlar, 15 temmuz ve 6+'lı masa dahil, NATO'nun dolayısıyla ABD'nin ülkemiz üzerine kurduğu planın parçasıdır.
    Cevapla
  • KaraBela 1 yıl önce Şikayet Et
    Hakimler ve Savcılar bu olaya müdahale etmeli bu AMERİKAN AJANI DERHAL TUTUKLANMALI
    Cevapla
  • mersinli 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunu İYİ partililer hariç kime sorsan aynı cevabı verir. İYİ parti fetöcü Amerika taraeından kurulan bir partidir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi