Türkiye ve ABD'den terör örgütüne karşı ortak operasyon! DEAŞ'ın finans kaynağına darbe!

Türkiye ve ABD'nin ortak operasyonuyla terör örgütü DEAŞ'ın mali kaynaklarını büyük ölçüde sağlayan ağın başındaki isimlerin mal varlıkları bloke edildi.

GİRİŞ 11.01.2023 11:01 GÜNCELLEME 11.01.2023 11:49
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), terör örgütü DEAŞ’a bir darbe daha indirdi. Terör örgütü DEAŞ’a Irak ve Suriye’den para transferi yapanlar odakta. Bu kapsamda kilit önem taşıyan bazı gerçek ve tüzel kişilerin mal varlıkları donduruldu.

Türkiye terörle mücadelesini yasa dışı finans kaynaklarına yönelik inceleme ve operasyonlarıyla da sürdürüyor. 

BRUKAN EL HATUNI VE OĞULLARI MUHAMMAD İLE UMAR ABD AL HAMID'IN MAL VARLIKLARI DONDURULDU

Örgütün mali kaynaklarını büyük ölçüde sağlayan ağın başındaki isimlerin mal varlıkları bloke edildi. Bu kişiler, Irak uyruklu Brukan el Hatuni ve oğulları Muhammad ile Umar Abd Al Hamid.

El Hatuni ve oğullarının, 2021'de Mersin’deki bir para transfer şirketiyle bağlantı kurduğu görüldü. Terör örgütü DEAŞ’a 500 bin doların üzerinde para gönderilmesine önayak oldukları belirlendi.

El Hatuni'nin daha sonra bu para transfer şirketini alarak adını Wadi Alrrafidayn olarak değiştirdiği ortaya çıktı. Terör örgütü DEAŞ’ın mali işlemlerini kolaylaştıran Lu’ay Jasim Hammadi al-Juburi’nin de mal varlıkları donduruldu.

TÜRKİYE VE ABD'DEN ORTAK OPERASYON

Operasyon, Washington'la ortak yürütüldü. Örgüte finansal kaynak sağlamada kullanılan 2 kuruluşun mal varlıkları da bloke kapsamında.

Onlardan biri Wadi Alrrafidayn Gıda Maddeleri, diğeriyse Sham Express. 2 firmanın terör örgütü DEAŞ’ın Türkiye, Suriye ve Irak arasında mali işlemlerini kolaylaştırmak için yasadışı para transferi yaptığı ve örgüte yardımda bulunmak amacıyla kurulduğu anlaşıldı.

Amerikan Hazine Bakanlığı da gelişmeyi resmi internet sayfası üzerinden duyurdu.
"ABD ve Türkiye, DEAŞ finansmanını durdurmak için ortaklaşa harekete geçti." ifadesine yer verildi.

ÖRGÜTÜN FINANSAL AĞINDA KİLİT ÖNEMDELER

Mal varlıkları dondurulan kişilerin, örgütün finansal ağında kilit önemde olduğu aktarıldı.  

KAYNAK: TRT HABER
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 46
  • iyi de 1 yıl önce Şikayet Et
    Güzel, abdden terör örgütü pkk ve yan kollarına karşı birlikte operasyon bekliyoruz, neee çok mu bekleriz, avucumuzu mu yalayalıım, halimize gülsem mi, ağlasam mı...
    Cevapla
  • Zaza 1 yıl önce Şikayet Et
    Mal varliklarini kim alacak ABD mi Türkiyemi
    Cevapla
  • Tosun 1 yıl önce Şikayet Et
    Artık şu abd ile olan ilişkiler gözden geçirilmeli yıllardır yaptıkları hainlikleri bi tarafa mi bırakalım
    Cevapla
  • Haso 1 yıl önce Şikayet Et
    Avatar filmi ayni Dunya olayi nerde energi orda seytan var
    Cevapla
  • Haso 1 yıl önce Şikayet Et
    Ayni sey daes pkk ayni cjj un nul suriye irakta olan biten seylere baktiginda her sey kurdistan hayali île yapilan isler yalan daes pkk ayni ypg ayni
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hasan Öztürk'ten dikkat çeken Cumhur İttifakı yazısı
Şoke eden görüntüler: Gazetecileri tekme tokat dövdüler