Protestoların ardından İsveç Konsolosluğu cama kağıt astı: Aptalın görüşünü paylaşmıyoruz

İsveç'in Beyoğlu'ndaki İstanbul Başkonsolosluğunun camına konsolosluk görevlilerince, "Kitabı yakan bu aptalın görüşünü paylaşmıyoruz" yazılı kağıt asıldı.

GİRİŞ 22.01.2023 17:34 GÜNCELLEME 22.01.2023 17:34
Bu Habere 162 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakan aşırı sağcı politikacı Rasmus Paludan'ı protesto etmek için İsveç'in İstanbul Başkonsolosluğu önünde eylemler devam ediyor.

HÜDA-PAR ve Kur'an Nesli Platformu'nun düzenlediği eylem sırasında konsolosluk görevlilerince cama "Kitabı yakan bu aptalın görüşünü paylaşmıyoruz" yazan İngilizce "We do not share that bookburning idiot's view" kağıdı yapıştırıldı.

İsveç’te Kur’an-ı Kerim yakma girişimine karşı Mardin'de kiliselere gül dağıtıldıİsveç’te Kur’an-ı Kerim yakma girişimine karşı Mardin'de kiliselere gül dağıtıldı

Suudi Arabistan'dan İsveç açıklaması! Dünyadan peş peşe tepkilerSuudi Arabistan'dan İsveç açıklaması! Dünyadan peş peşe tepkiler

'Türkiye'nin olaylara yaklaşımı muhakkak değişecektir' Sözcü Kirazoğlu Haber 7'ye konuştu"Türkiye'nin olaylara yaklaşımı muhakkak değişecektir" Sözcü Kirazoğlu Haber 7'ye konuştu

HÜDA-PAR Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Şahin, yaptığı basın açıklamasında İsveç'teki eylemi şiddetle kınadıklarını belirterek, "Eylemin asıl suçlusu eyleme izin veren ve koruyan İsveç Devleti ve İsveç Hükümeti'dir. Eylem düşünce özgürlüğü üzerinden meşrulaştırılamaz." diye konuştu.

Şahin, Kur'an-ı Kerim yakılması eylemine karşı, Türkiye ve İslam devletlerinin büyükelçilerini geri çekme ve İsveç büyükelçilerini ülkelerine geri gönderme çağrısı yaptı.

Kur'an Nesli Platformu tarafından yapılan açıklamada da Kuran-ı Kerim yakılması eylemi şiddetle kınanarak, Müslümanların meşru bir şekilde her türlü tepkiyi göstermeleri gerektiği bildirildi. Eylemde Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı.

Polisin, konsolosluk çevresindeki güvenlik önlemleri devam ediyor.

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 162
  • Adem 1 yıl önce Şikayet Et
    Hem yakma talebine izin verip yakana Polis koruması sağlıyorlar, hemde görüşünü paylaşmıyoruz diyorlar. İki yüzlü İsveç. Size inanmıyoruz.
    Cevapla
  • hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    korktukları için yazmışlardır ,biz onları güllerle uğurlamalıyız ama kitabımızı yakan dünyada zaten cezasını bulacak , bunada bir kaza ve yandı haberi gelir
    Cevapla
  • Bay Y. 1 yıl önce Şikayet Et
    Al çak sı nız , Gayet tabi farkındasınız ve bile isteye hükümetiniz izin verdi . Çakalada ,Çamurada yatmayın , cibilliyetleriniz belli Havada bulut , İsveç Nato'yu sen unut .
    Cevapla
  • ADANALI ALİ 1 yıl önce Şikayet Et
    Biraz sağduyu. Adamlar aptalın düşüncelerini paylaşmıyoruz demiş. Bizimde zavallının biri deyip kendi politikamızı ve çıkarlarımızı korumamız lazım. Galeyan işi iyi değil....
    Cevapla
  • abuzer 1 yıl önce Şikayet Et
    dünyada ses getirecek karşılık verilmeli ,aksi takdirde diğer ülkelerde tekrarı yaşanacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk donanmasına kritik güç: Füze sayısı iki katına çıkıyor
Harry Potter Kalesi de savaş mağduru oldu!Bombalar oraya da isabet etti