Cihat Yaycı'dan NATO uyarısı: Dokuz yıl önce oynanmaya başlayan tiyatronun şimdiki perdesi

Müstafi Tümamiral Cihat Yaycı “Türkiye’nin NATO’dan çıkarılma” fikrinin 2014'te FETÖ'ye karşı hamlelerin başlamasıyla gündeme geldiğine dikkat çekerek Batı'da iyice ayyuka çıkan Türkiye karşıtı NATO söylemlerine ilişkin uyarıda bulundu.

Cihat Yaycı'dan NATO uyarısı: Dokuz yıl önce oynanmaya başlayan tiyatronun şimdiki perdesi
Cihat Yaycı'dan NATO uyarısı: Dokuz yıl önce oynanmaya başlayan tiyatronun şimdiki perdesi
GİRİŞ 23.01.2023 21:26 GÜNCELLEME 24.01.2023 17:30
Bu Habere 64 Yorum Yapılmış

TV100'deki köşe yazısında Türk Denizcilik ve Global Stratejiler Merkezi (TÜRK-DEGS) Başkanı, İstanbul Topkapı Üniversitesi Öğretim Üyesi Müstafi Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı, kamuoyunda kabul görmüş “Türkiye NATO’dan çıkarılamaz, çünkü Türkiye’nin veto hakkı vardır, çıkarılmasını kendisi veto eder” iddiasını köşesinde analiz etti.

Derinlemesine aşama aşama yürütülen kirli plana karşı "Her NATO’dan çıkalım diyeni NATO veya ABD karşıtı olduğunu da sanmayın." ifadelerini kullanan Yaycı'nın kronolojik olarak çok özet belge ve bilgilerle aktardığı yazısından bir kısmı şu şekilde;

Son birkaç yıldır Türkiye’nin parçalanması ve Sevr’de ortaya konulan haritanın hayata geçirilmesi için Türkiye’nin NATO’dan çıkarılması senaryosunun oynanmaya başladığını bıkmadan anlatmaya çalışıyorum. Bunu ilk söylediğimizde saçma bulanlar, olmaz öyle şey, “Türkiye NATO’dan çıkarılamaz, çünkü Türkiye’nin veto hakkı vardır, çıkarılmasını kendisi veto eder” diyenler pek bir fazlaydı.

Asya basınında çarpıcı analiz: Türkiye NATO'dan çıkarsa ittifaka büyük darbe olurAsya basınında çarpıcı analiz: Türkiye NATO'dan çıkarsa ittifaka büyük darbe olur

Bob Menendez: Türkiye NATO'nun güvenliğini tehdit ediyorBob Menendez: Türkiye NATO'nun güvenliğini tehdit ediyor

Ancak ben bu görüşlerimi @turkdegs ’in (MAVİ VATAN Denizcilik ve Global Strateji Merkezi, kamuoyunda bilinen ismiyle TÜRKDEGS) dünyaya dağılmış yüzlerce değerli üyelerinin ortaya koyduğu bilgi ve belgelerin analizi ile oluşturmuştum.

Bu yazımda size bu senaryonun nasıl hayata geçirildiğini kronolojik olarak çok özet belge ve bilgilerle aktaracağım. Böylece tarihe de not düşmüş olacağız.

Batı dünyasında, Türkiye’yi NATO’dan çıkarma, Türkiye’nin NATO’da yeri olmadığı, Türkiye’nin davranışlarının NATO dokusuyla bağdaşmadığı söylemleri artık iyice artmıştır.

Sanmayın ki bu söylemler bugün Türkiye’nin İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğine karşı öne sürdüğü şartlar ya da Türkiye-Rusya ilişkileri nedeni iledir. Bu yaklaşık dokuz yıl önce oynanmaya başlayan bir tiyatronun şimdiki perdesidir.

...

SON ÖRNEK AMERİKALI EMEKLİ ORAMİRAL JAMES STAVRIDIS

21 Ocak 2023 tarihinde NATO'nun Avrupa Yüksek Müttefik ve ABD Avrupa Kuvvetleri eski Komutanı, şu anda küresel yatırım şirketi Carlyle Group'un Küresel İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Rockefeller Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı olan Yunan asıllı Amerikalı emekli Oramiral James Stavridis, "Erdoğan, NATO'yu Türkiye ve Finlandiya ile İsveç arasında tercih yapmak durumunda bırakmamalı” diyerek Türkiye’nin NATO’dan çıkarılabileceği imasında bulundu.

Tüm bu haber, makale, söylem ve kitaplardan sonra Türkiye’nin ciddi şekilde NATO’dan çıkarılması senaryosuyla karşı karşıya olduğunu görmemek mümkün değildir.

“Türkiye NATO’dan çıkarılamaz, çünkü Türkiye’nin veto hakkı vardır, çıkarılmasını kendisi veto eder” diyenler maalesef duruma gerçekçi yaklaşmamaktadır.

Nasıl mı çıkartılır? Çıkartılırsa ne olur? Onu da sonra anlatalım.

TÜRKİYE'YE ÜÇLÜ KALKAN

Ama sonda söyleyeceğimiz sözü şimdiden söyleyelim; “Türkiye’nin NATO üyeliği Türkiye’yi; NATO’ya karşı da ABD’ye karşı da Rusya karşı da korumaktadır…"

Yani her NATO’dan çıkalım diyeni NATO veya ABD karşıtı olduğunu da sanmayın...

Allah Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve Türk Milletin sonsuza dek korusun!

 

KAYNAK: TV100
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 64
  • Aydın 47 1 yıl önce Şikayet Et
    korkunun ecele faydası yok madem nato üyesiyiz neden bize saldıran teröristlere karşı yanımızdafurmuyorlar
    Cevapla
  • DERVİŞBABA 1 yıl önce Şikayet Et
    Beyler adam doğru söylüyor. Bu işler öyle artistlik ile olmuyor. NATO Türkiye için kalkandır. NATO dan çıktığımız gün bize karşı tüm NATO AB ve ABD Sudan sebep bulup topyekûn saldıracak. Hemde sözlü değil bildiğimiz silahlı saldırı. Onlar için bir sebep yada adalet gerekmiyor.
    Cevapla
  • mesut 1 yıl önce Şikayet Et
    natodan çıkmaya neden bu kadar korkuyorsun paşa. sanki sana bir saldırı olursa nato gelecekmi yardıma? suriye sınırına patriyot bile göndermedi nato. sadece biz onlara asker oluyoruz korede olduğu gibi, onlar bize kesinlikle destek olmazlar. ayrıca ülkedeki tüm darbeleride nato gerçekleştirdi zaten, özellikle 3-5 yıl sonra bizim natoya hiç ihtiyacımız kalmayacak, çıkalım zaten
    Cevapla
  • Hyr 1 yıl önce Şikayet Et
    bu yaycı çok yağcı. dünü bu günü farklı. hiç güvenim gelmedi bu adama
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz yoksak natoda yok çıktığımız gibi dağılacaklar paramparça olacaksın Avrupa
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fatih Sondaj Gemisi, Göktepe-1 kuyusunda sondajına başladı
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…