9 yaşındaki çocuk alet edilmişti! Yalanın arkasından Amerika çıktı

Bir sosyal medya kullanıcısının paylaştığı ”Afganistan’da 9 yaşındaki kız çocuğu açık arttırma ile satılırken...” yönündeki fotoğrafın asılsız olduğu kayıtlara düştü. Görüntülerin ABD protestoları esnasında çekildiği açığa çıktı.

9 yaşındaki çocuk alet edilmişti! Yalanın arkasından Amerika çıktı
9 yaşındaki çocuk alet edilmişti! Yalanın arkasından Amerika çıktı
GİRİŞ 24.01.2023 19:31 GÜNCELLEME 25.01.2023 01:10
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Çeşitli sosyal medya platformları üzerinden belirli aralıklarla paylaşılan "Afganistan'da 9 yaşındaki kız çocuğu açık arttırma ile satılırken" temalı fotoğrafın gerçeği yansıtmadığı öğrenildi.

Eski tarihlerde çekildiği anlaşılan fotoğrafta kalabalığın ortasındaki bir kızın eliyle yüzünü kapattığı ve etrafında yüzlerce insanın olduğu görülüyor.

Karne hediyesi et yalanı ilk değil! 'Müftü karısıyım' diyenden 'Bıktım' diyen sahte esnafaKarne hediyesi et yalanı ilk değil! 'Müftü karısıyım' diyenden 'Bıktım' diyen sahte esnafa

Bir sosyal medya kullanıcısı bu görseli, "Saflıktan ya da cehaletten değil, 'Şeriat propagandası yapan kadınların birazcık olsun vicdanları sızlar mı?' diye sormayacağım. Sızlamaz! Çünkü, din ticareti yapanda vicdan olmaz!" şeklindeki gerçeği yansıtmayan ifadelerle paylaşmıştı.

OKLAR ABD'Yİ GÖSTERİYOR!

Binlerce kişinin yanlış yöne sevk edildiği fotoğrafın perde arkasında ise Amerika Birleşik Devletleri var. Bahsi geçen fotoğraf iddia edildiği gibi bir açık arttırma pazarında çekilmiş olmamakla beraber ABD'ye yönelik ülkenin kuzeyinde düzenlenen protesto gösterilerinde objektife yansımıştı.

Fotoğrafın hikayesi ise 2011 yılına uzanıyor. ABD güçlerinin ülkenin kuzeyindeki Talukan kentinde ikisi kadın dört kişiyi öldürmesi üzerine iki bin sivil sokaklara dökülmüş, Kabil Hükümeti'ni ve ABD'yi protesto etmişti.

Çıkan gösterilerde 12 protestocunun öldüğü, 80 kişinin yaralandığı kayıtlara düşmüştü. Yıllardır farklı platformlardan paylaşılan bu fotoğrafın da benzer şekilde Talukan'daki gösteriler esnasında çekildiği bilgisine ulaşıldı.

KAYNAK: HABER7
Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 36
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Binlerce kişinin yanlış yöne sevk edildiği fotoğrafın perde arkasında ise Amerika Birleşik Devletleri var. Bahsi geçen fotoğraf iddia edildiği gibi bir açık arttırma pazarında çekilmiş olmamakla beraber ABD'ye yönelik ülkenin kuzeyinde düzenlenen protesto gösterilerinde objektife yansımıştı. Fotoğrafın hikayesi ise 2011 yılına uzanıyor. ABD güçlerinin ülkenin kuzeyindeki Talukan kentinde ikisi kadın dört kişiyi öldürmesi üzerine iki bin sivil sokaklara dökülmüş, Kabil Hükümeti'ni ve ABD'yi protesto etmişti. İslam düşmanlığı son noktaya gelmiş.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerikada böyle bir hayat var insanlar çocuk yapıp satıyor et alamayan dışarıda yatan var hatta polis canı sıkıldıkça öldürüyor
    Cevapla
  • zafer 1 yıl önce Şikayet Et
    şeytan abd ve içimizdeki köpeklerii.. lesiz islamı anlamak istemiyorsunuz.. yazdığınız kalemele şeytandan beslendiğinizi sizde biliyorsunuz..
    Cevapla
  • Kalpaklı 1 yıl önce Şikayet Et
    Ey İman Edenler. Fasık (yoldan çıkmış) birisi size bir haber verirse ,O haberin doğru olup olmadığını araştırın. Yoksa bilmeden birilerine zarar verirsiniz ve yaptığınıza pişman olursunuz. (Hucurat Suresi 6. Ayet) Günümüzde bu ayeti aklımızdan hiçbir zaman çıkarmamak zorundayız.
    Cevapla
  • vatandaş Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu sosyal Media Kullanıcısı bulunabilirse cezası milyonla çarpılmalı , Alçak sahtekar , Afganistanı ,Suriye , Libya ,Mısır daha nice yerlerde her türlü katliam tecavüz yapan zihniyet ..birde çıkmış Vicdan dan bahsediyor..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!