Cumhurbaşkanı Erdoğan, hükümlü Osman Kartal'ın cezasını kaldırdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çeşitli suçlardan toplam 9 yıl 46 ay 24 gün hapis cezası alan Osman Kartal'ın (46) cezasının ise "sürekli sakatlık hali" sebebiyle kaldırılmasına karar verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hükümlü Osman Kartal'ın cezasını kaldırdı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, hükümlü Osman Kartal'ın cezasını kaldırdı
GİRİŞ 26.01.2023 04:33 GÜNCELLEME 26.01.2023 04:33
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre, Silahla tehdit, ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma suçlarından 2019 yılında Isparta 1'inci Asliye Ceza Mahkemesince toplam ayrı ayrı 3 yıl 9 ay ve 2 yıl hapis, birden fazla kişi tarafından gece vakti silahla yağma suçundan 2013 yılında Isparta 1'inci Ağır Ceza Mahkemesince 2 yıl 3 ay 15 gün hapis, mala zarar verme ve kasten yaralama suçlarından 2014 yılında Eğirdir Asliye Ceza Mahkemesince ayrı ayrı 4 ay, 1 yıl 15 ay ve 6 ay hapis, görevi yaptırmamak için direnme suçundan 2020 yılında Eğirdir Asliye Ceza Mahkemesince 9 ay 9 gün hapis, ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma suçundan 2019 yılında Eğirdir Asliye Ceza Mahkemesince 1 yıl hapis ile cezalandırılmasına karar verilen ve bu cezaları kesinleşerek Isparta İnfaz Hakimliğince hapis cezalarının 9 yıl 46 ay 24 gün hapis cezası olarak içtimaına hükmedilen Osman Kartal'ın (46) kalan cezası Adli Tıp Kurumunun "sürekli sakatlık hali" raporu sebebiyle kaldırılmasına karar verildi.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • birisi 1 yıl önce Şikayet Et
    kendi arazisine ev yapıp mahkemelerde kaçak yapı cezalarıyla sürüm sürüm sürünenlerin de cezalarını kaldıracak cumhurbaşkanımız inşallah.
    Cevapla
  • bülent 1 yıl önce Şikayet Et
    Merak ediyorum, hapishanelerdeki bütün kronik hasta veya yaşlı insanları serbest mi bırakıyorsunuz, Cumhurbaşkanının böyle bir yetkisinin olması doğru mu? Daha önce de Necdet Sezer bütün teröristleri nerdeyse salıvermişti.. Tartışılmalı bence..
    Cevapla
  • abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    başkalarının canını yakan insanları ne diye affediyorsunuz ya yok sakatmış yok hastaymış kusura bakmayın bu ülkede suç var ceza yok.
    Cevapla
  • Öz Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH belasını vermiş. Salın gitsin. Maaş falan bağlarsanız hakkım haram olsun.
    Cevapla
  • MaDMaX 1 yıl önce Şikayet Et
    silahla tehdit suçu dediği haraç gibi meselelerse sıkıntı, tekrar yapar ama bırakılan kişiye açıklanmıştır sanırım uzak durması gerektiği.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Otomotiv satışlarında aylar sonra bir ilk yaşandı
40 gün 40 gece mağarada kaldılar! "Zaman kavramımız bozuldu"