Son Dakika... Türkiye devreye girdi: Norveç'ten geri adım!

Bakan Çavuşoğlu, "Norveç'te yarın kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'e karşı saldırı içeren bir eylem gerçekleştirileceğinin öğrenilmesi üzerine Norveç'in Ankara Büyükelçisi'ni bakanlığımıza çağırdık. Verdikleri izni iptal ettiler." dedi.

Son Dakika... Türkiye devreye girdi: Norveç'ten geri adım!
Son Dakika... Türkiye devreye girdi: Norveç'ten geri adım!
GİRİŞ 02.02.2023 17:05 GÜNCELLEME 02.02.2023 19:11
Bu Habere 158 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Norveç'te yarın kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'e karşı saldırı içeren bir eylem gerçekleştirileceğinin öğrenilmesi üzerine Norveç'in Ankara Büyükelçisi'ni bakanlığımıza çağırdık. Verdikleri izni iptal ettiler" açıklamasında bulundu.

NE OLMUŞTU?

Dışişleri Bakanlığı, Norveç’te 3 Şubat'ta Kur’an-ı Kerim’e karşı saldırı içeren bir eylem gerçekleştirileceğinin öğrenilmesi üzerine Norveç’in Ankara Büyükelçisi Erling Skjonsberg'i Bakanlığa çağırmıştı.

Diplomatik kaynaklardan yapılan bilgilendirmede, Norveç'te Kur'an-ı Kerim'e karşı saldırı içeren bir eylem gerçekleştirileceğinin öğrenilmesi üzerine Norveç’in Ankara Büyükelçisi Skjonsberg'in Dışişleri Bakanlığına çağrıldığı belirtildi.

Büyükelçi Skjonsberg'e, Norveç’in açıkça nefret suçu niteliğindeki söz konusu provokatif eylemin engellenmemesi yönündeki yaklaşımının en güçlü şekilde kınandığı ve bu tutumunun kabul edilemez olduğu iletildi.

Büyükelçiye, eyleme izin verilmemesinin beklenildiği vurgulandı.

 Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan İsviçre'ye tepki Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan İsviçre'ye tepki

İsveç'ten 'Türkiye' provokasyonuna sert çıkış: Kullanışlı aptallar!İsveç'ten 'Türkiye' provokasyonuna sert çıkış: Kullanışlı aptallar!

Şentop'tan İslam ülkelerine: Tepki cılız kaldı!Şentop'tan İslam ülkelerine: Tepki cılız kaldı!

İsveç'te bir çirkin saldırı daha: İçerisine hakaretler yazılmış 3 Kur'an-ı Kerim bulundu!İsveç'te bir çirkin saldırı daha: İçerisine hakaretler yazılmış 3 Kur'an-ı Kerim bulundu!

KAYNAK: AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 158
  • Zeki 1 yıl önce Şikayet Et
    İsveç'te Kuran yakan adam siyasetçi. Son seçimlerde aldığı oy sadece 156. İsveçliler bile adama deli gözüyle bakıp ciddiye almıyor. Herif Müslümanların tepkisi sayesinde hayatının reklamını yaptı. Bütün dünya tanıdı.
    Cevapla
  • şanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    abd senetörlerinin mektubundan sonra bunlar asla natoya giremeyecek bu kırmızı cizgimiz oldu artık f16 bunlara bağlanamaz halk olarak bunu istiyoruz fillandiya isveç asla nato üyesi olmayacak
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizim inancimizda kutsallara saldırı hakaret aşağılama yok. Bizim inancimizda kitaplara inanmak imanını esaslarindan dır. Ama biz yapsak biz bar bar Türkler oluruz kendileri yaparsa düşünce özgürlüğü derler. Siz böyle yapmakla bize hic bir şey yapamassınız bizim için Allah (c.c) yeter sizin bize vereceğiniz,bizim sizden alacagimiz hic bir şey yok artık bunu kafanıza sokun emir ve telkinlerle haraket eden bir Türkiye yok tekrar inşa etmeye çalışsanıza da beyhude 15 temmuz da olduğu gibi 14 mayisde de başınız önümüze eğilecek.
    Cevapla
  • Bedirhan 1 yıl önce Şikayet Et
    uymadığınız kitabın yaşamadığınız dinin avukatlığınımı yapıyorsunuz çok ''sayın'' müslümanlar
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    çok doğru bozkurt kardeş, türkiye ne zaman doğru bir hamle yapta birilerinin canı yanıyor, yansın beter olsunlar...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti