Konya tüm imkanlarını deprem için seferber etti! 22 vatandaş sağ çıkartıldı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, tüm ülkeyi yasa boğan depremler sonrası Hatay Afet Koordinasyon Merkezi’nde arama-kurtarma ve koordinasyon çalışmalarına destek oluyor.

GİRİŞ 07.02.2023 11:24 GÜNCELLEME 07.02.2023 11:35
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilin ağır şekilde etkilendiği 7,7 ve 7.6 şiddetindeki depremler sonrası Hatay’da arama-kurtarma ve koordinasyon çalışmalarına katılıyor.

Konya Valisi Vahdettin Özkan ile birlikte dünden bu yana çalışma yürüten ekiplere destek veren koordinasyon merkezindeki çalışmalara katılan ve bölgedeki vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Altay, gece yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Hatay’da Afet Koordinasyon Merkezi’ndeyiz. Hem diğer şehirlerden gelen yardımların koordinasyonunu hem de Konya’dan gönderdiğimiz araç ve personelin koordinasyonunu gerçekleştiriyoruz. 

Konya Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerimiz tüm imkanlarıyla Hatay’dayız, Antakya’dayız. Arama-kurtarma faaliyetlerinde vatandaşlarımızın bir an önce enkazdan çıkarılmasıyla ilgili çalışmalar yürütüyoruz. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Milletimiz ve devletimiz güçlüdür, inşallah bunların da üstesinden geleceğiz.

Yola çıkan yeni araçlarımızla birlikte hem araç sayımız hem de personelimiz artacak. Hatay’ın yaralarını sarmak için Konya olarak; ilçe belediyelerimiz, odalarımız, sivil toplum kuruluşlarımız hep beraber burada yoğun bir gayretin içerisindeyiz” dedi.

268 ARAÇ 880 PERSONEL HATAY'DA 

Konya Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin Hatay’daki arama kurtarma ve destek çalışmalarına katılan 268 aracı ve 880 personeli bölgede bulunuyor.

KONYA BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİ 22 VATANDAŞI ENKAZDAN CANLI KURTARDI

Öte yandan, depremin hemen ardından sabaha karşı yola çıkarak Hatay’a ulaşan Konya Büyükşehir İtfaiyesi arama kurtarma ekipleri de Atatürk Bulvarı’nda yaptıkları çalışmalarda enkazdan 22 vatandaşı canlı olarak kurtardı. Konya’dan yola çıkan yeni ekiplerle sayıları her gün artan arama kurtarma ekipleri, AFAD koordinasyonunda çalışmalarına aralıksız devam ediyor. 

İbrahim Günay . Haber7.com - Yayın Koordinatörü
Haber 7 - İbrahim Günay .

Editör Hakkında

1986 yılında Mardin’in Savur ilçesinde doğdu. Evli ve bir çocuk babasıdır. İyi derecede Arapça, Kürtçe ve İngilizce bilmektedir. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde İnternet Gazeteciliği - Yayıncılığı, Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümlerinden mezun oldu. Eğitimine, İstanbul Yeniyüzyıl Üniversitesi Medya ve İletişim Yönetimi (Tezli) Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. TRT Haber’de stajını tamamlayan Günay, mesleğe 2009 yılında Haberler.com’da başladı. 2013 yılında Haber7.com'da göreve başlayan İbrahim Günay, editör, Haber Şefi ve Yayın Koordinatörü olarak görev aldı. Pek çok habere ve röportaja imza attı, sunum ve seminerlere katıldı. Ödül ve plaketler aldı. İbrahim Günay, halen Haber7.com’da Sorumlu Müdür ve Yayın Koordinatörü olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Deniz 1 yıl önce Şikayet Et
    Adam gibi adam
    Cevapla
  • DERVİŞBABA 1 yıl önce Şikayet Et
    Konya sizinle gurur duyuyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun
    Cevapla
  • Yarkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Alah guc kuvvet versin butun calisanlara.Amin
    Cevapla
  • Bozkırlı42 1 yıl önce Şikayet Et
    Konyada bizim hatayda diğer şehirlerde bizim hep destek tam destek bizede bu yakışır bozkırlı olarak tşkr edrm yardımların artarak devam edeceğine eminim inşallah bizede bu yakışır millet olarak dualarımız o kardeşlerimizle rabibim yar ve yardımcıları olsun amin
    Cevapla
  • M. Murat Karagöz 1 yıl önce Şikayet Et
    Devletimizin ve depremzede vatandaşlarımızın bu zor gününde yardımcı olmak için deprem bölgesi dışında yaşayan, benim gibi eyt'den yararlanan, ihtiyacı olmayan vatandaşlarımızın 1'er maaşlarını depremzede vatandaşlarımızın acil ihtiyaçları için kullanılmak üzere yardımda bulunmalarını tavsiye ediyorum. Böyle bir kampanyaya ön ayak olmanızı istiyorum. Çünkü gün birlik ve beraberlik günü. Allah tüm depremzede vatandaşlarımızın,kurtarma ekipleri izin yardımcısı olsun. Saygılarımla.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!