Mujib Ejaz Türkiye için 30 milyon dolar bağışladı!

En uzun ömürlü araba aküsünü icat eden "one next energy”nin ONE kurucusu Mujeeb Ejaz depremzedeler için Türkiye'ye 30 milyon dolar bağış yaptı.

Mujib Ejaz Türkiye için 30 milyon dolar bağışladı!
Mujib Ejaz Türkiye için 30 milyon dolar bağışladı!
GİRİŞ 14.02.2023 20:05 GÜNCELLEME 14.02.2023 21:12
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin Türkiye'de 10 ilde büyük bir yıkıma sebep olmasının ardından bölge halkı için dünya çapında yardım kampayanları düzenlenmeye devam ediyor.

30 MİLYON DOLAR BAĞIŞ YAPTI

En uzun ömürlü araba aküsünü icat eden "one next energy”nin ONE kurucusu Mujeeb Ejaz da depremzedeler için Türkiye'ye 30 milyon dolar bağışta bulundu yaptı.

ONE'ın (Our Next Energy) kurucusu ve CEO'su Mujeeb Ijaz, elektrikli araçlar ve batarya sistemleri teknolojilerinin geliştirilmesinde 30 yılı aşkın deneyime sahip bir batarya sistemleri mühendisidir.

Kariyerindeki çalışmaları, batarya güvenliği, menzili ve maliyetindeki ilerlemeler yoluyla elektrikli araçların benimsenmesini ilerletmeye odaklanmıştır. Mujeeb, Ford Motor Co. şirketinde HySeries Drive'lı Ford Edge'i, 2007 yılında Bonneville'de kara hız rekoru kıran Ford Fusion Hydrogen 999'u ve Chrysler ENVI projesini geliştiren ekiplere liderlik etmiştir. A123'ün Venture Technologies biriminin başkanlığını yürüten Mujeeb, ekibiyle birlikte elektrikli araçlar için Li-Ion batarya çözümlerinin geliştirilmesine öncülük etti ve son olarak Apple'da kıdemli direktör olarak yeni enerji depolama çözümleri geliştirdi.

Mujeeb, batarya teknolojisi ve enerji yönetim sistemleri alanında 31 ABD patentine sahip ve Virginia Tech mezunudur.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • Ramiz Çakır 1 yıl önce Şikayet Et
    Nr diyelim, böyle insanlarda var , Elhamdulillah, Allah kendisinden razı olsun.
    Cevapla
  • Fehmi 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun tüm yardımcı olan insanlardan Allah bir daha böyle acı göstermesin yardım Eden ülkeler sizdende Allah razı olsun milletimizin başı sağolsun çok ağladım çok üzüldüm rabbim devletimizi milletimizi korusun aminnnn
    Cevapla
  • Halil 1 yıl önce Şikayet Et
    Teşekkür ederiz bağışını allah kabül etson
    Cevapla
  • Ataman 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun, ince ve duyarliymis..
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Pakistanlı iş adamı.
    Cevapla
  • Dyb 1 yıl önce Şikayet Et
    Anlamadigim neden sadece turkiye suriyede de deprem oldu kiiii orda millet daha perisan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Özel'i kabulüne ilişkin açıklama
TFF'nin, imza sayısı toplanamadı iddiasına Kulüpler Birliği'nden belgelerle cevap!