Beklenen Marmara depremi öncesi İstanbul'daki bu görüntü korkutuyor

Kahramanmaraş'ta yaşanan 2 büyük depremin ardından akıllara Marmara'da yaşanması beklenen 6.5 ile 7.5 arasındaki deprem geldi. Depremin etki alanı içerisindeki İstanbul'da ise bazı binaların hali korkuyu daha da artırıyor.

GİRİŞ 15.02.2023 06:32 GÜNCELLEME 15.02.2023 09:20
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

Kahramanmaraş'ta yaşanan ve 'asrın felaketi' olarak adlandırılan, 7.7, 7.6 büyüklüğündeki depremlerin geride bıraktığı acı yüreğimizi yaktı.

10 ili de etkisi altına alan büyük depremlerde binlerce canımızı toprağa verdik.

TÜRKİYE'NİN BİR GERÇEĞİ: DEPREM

Türkiye'nin bir gerçeği olan depremlere karşı duyarlılığın artırılması gereği, bir kez daha ortaya çıkmış oldu.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından ise birçok insanın aklına Marmara'da yaşanması beklenen deprem geldi.

İSTANBUL DEPREME NE KADAR HAZIR?

Uzmanların belirttiğine göre, Marmara'da 6.5 ile 7.5 arasında bir deprem bekleniyor.

Depremden etkilenecek olan İstanbul'da ise bazı binaların durumu kafalarda soru işareti bırakıyor.

Şişli ve Bağcılar bölgesinde görüntülenen bazı binalarda, kolon ve kirişlerin yıpranmış olduğu, binanın üstüne kaçak kat çıkıldığı ve binalardaki plansızlık göze çarpıyor.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 65
  • Metin Güner 1 yıl önce Şikayet Et
    ACİL ACİL ACİL.... Ama nasıl...İBB Bütçesinde , 450 milyon Kensel dönüşüm Bütçesi, 850 Milyon Reklam Bütçesi Ayrılan Bu Büyük sorunlu Şehirde BU KAFAYLA NASIL OLUR İBB başkanı çıkıp Bilgi vermesi lazım... !!!!!! Kayak, Tatil, Seçim,Konsolosluk Görüşmelerinden Vakit Bulup cevap verirmi Bilinmez... !!!!!!!!
    Cevapla
  • Boşnak 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizim bina 1995 yılında belediyeden ruhsatlı ve mimar denetiminde yapıldı devlet böyle yapacaksınız dedi bizde yaptık şimdi yok böyle olmaz diyorlar,kim suçlu.
    Cevapla
  • yazıcı 1 yıl önce Şikayet Et
    Ekrem işi düzeltir REKLAMLA elbette
    Cevapla
  • Dadaş 1 yıl önce Şikayet Et
    O yapılara izin verenlerin Allah belasını versin.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul'un çoğu eski 50-60 yıllık bina ve 99 depreminden önce yapılmışlar. Apartmanlar ise zaten çoğunlukla 1950'li yıllarda başlayan modern apartman hayatı ile başlayan çok katlı yapılaşmada ve 99 depremi öncesinde ve o zamanki standartlarda (yani düşük kalitede) yapılan yerler. Aclen her yerin ada ada yenilenmesi gerekir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır