Hatay Belediye Başkanı Savaş'ın depremler sonrası verdiği talimat 'pes artık' dedirtti

Hatay'da yaşanan depremlerin ardından CHP'li Belediye Başkanı Lütfü Savaş, kardeşinin çantası için itfaiye ekiplerini seferber ederek 'çanta kurtarma' talimatı verdi...

GİRİŞ 21.02.2023 07:46 GÜNCELLEME 21.02.2023 08:50
Bu Habere 295 Yorum Yapılmış

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, binlerce ekip ve aracın kurtarma seferberliğine girdiği Antakya'da itfaiye aracını önemli(!) bir göreve gönderdi.

KARDEŞİNİN EVİNE GİRDİ

Antakya'daki Akevler Mahallesi'nde büyük hasar alan Levent Apartmanı'na gelen Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, Savaş'ın kardeşi Mehmet Savaş'a ait 5'inci kattaki eve girip çanta aldı.

Sabah gazetesinin haberine göre; itfaiye ekiplerinin merdivenle binaya girdiğini gören arama-kurtarma gönüllüsü bir vatandaş, canlı kurtarılacağını düşünerek cep telefonuyla kayıt yaptı.

Ancak canlı yerine ekiplerin başka bir şey aradığı ortaya çıktı. Giriş katı başta olmak üzere bütün daireleri ağır hasar alan Levent Apartmanı'nın 5'inci katından alınan çanta, kendilerini sokakta bekleyen kişiye teslim edildi.

VATANDAŞTAN TEPKİ

Yaşananları anbean kaydeden arama-kurtarma gönüllüsü vatandaş, "Antakya Akevler Mahallesi Levent Apartmanı No: 14. 13.02.2023 Pazartesi bakın her yer yıkık depremden zarar görmüş şekilde. Biz burada kurtarma yaparken bunlar mal derdine düşüyorlar" dedi.

Eşyayı alan kişinin peşinden giden arama-kurtarma gönüllüsü, çantaları alan kişiye de "Ne aldınız?" sorusuna "Kimliğini aldık eşyasını aldık. Biz aldık, tanıyoruz" cevabını aldı.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 295
  • METE 1 yıl önce Şikayet Et
    bunlar chp li .siyaseti vatandaşın huzuru mutluluğu için değil , kendi avantası menfaati için yaparlar .
    Cevapla
  • katre 1 yıl önce Şikayet Et
    ne var o çantada lütfü
    Cevapla
  • Vatandas 1 yıl önce Şikayet Et
    Depremde butun Türkiye'yi gördük de deprem bölgesindeki belediyelerin afet durumunda müdahale eden ekiplerini göremedik
    Cevapla
  • Turan 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne oldu almasınmı imkan dahilinde
    Cevapla
  • Ertuğrul 1 yıl önce Şikayet Et
    Alsın tabi. Kurtarma ekibine istenen kepçeyi vermeyen Lütfü kardeşinin çantası için itfaiyeyi seferber eder. İtfaiye personelinin canı çanta kadar değil.
    Cevapla
  • Yorumcunun biri 1 yıl önce Şikayet Et
    bunlardan bu ülkeye zerre kadar hayr gelmez bunlara oy verenlere Allah akıl fikir versin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!