Enkaz altındaki zirai ilaçlarla ilgili önemli uyarı: Bir an önce toplanılmalı

Kilis Ziraat Mühendisler Odası Başkanı Güven Özdemir, enkaz altında kalan zirai ilaçların içme suları için tehdit oluşturduğunu söyledi. Özdemir, ilaçlara yağmur suları karışmasının önüne geçilmesi gerektiğini bildirdi.

GİRİŞ 05.03.2023 23:59 GÜNCELLEME 06.03.2023 00:27
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Kilis Ziraat Mühendisler Odası Başkanı Özdemir, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan zirai ilaç satan bayilerin sağlık açısından büyük bir tehdit oluşturduğunu ifade etti.

"TEHLİKELİ SİNYALLER VERMEYE BAŞLADI"

Özdemir, "Hayat yavaş yavaş normalleşirken bazı tehlikelerin de meydana geldiğini görüyoruz. Zirai ilaç bayileri göçük altında kaldığı için patlayan ilaçlar hem kokuya hem de zehirlenmeye yol açmaktadır. Bir an önce göçük altında kalan zirai ilaçların toplanıp ayrı bir yerde tutulması gerekir. Çünkü tehlikeli sinyaller vermeye başladı. İlaçlara yağmur suları karışırsa insan sağlığına zarar vermeye başlayacaktır" diye konuştu.

 

KAYNAK: İHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • MERT 1 yıl önce Şikayet Et
    İnsan sağlığına zararlı olduğu bilinen birşey neden insan gıda tüketiminde kullanılır akıl mantık almaz bunu hep daha çok satmak hep daha çok üretmek hırsına kendimize ve toprağa zarar veriyoruz.
    Cevapla
  • Molla Kasım 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar ilaç değil zehir. Yasaklanması lazım. Binlerce yıldır tarım zehir atılmadan yapılıyor. Toprak zehirleniyor oradanda insanlar. Kanser vb hastalıklar oluyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!