İstanbul depreme hazır mı? Mehmet Tevfik Göksu'dan çarpıcı sözler

İstanbul Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, TRT Haber’de soruları yanıtladı. istanbul'da konutların yüzde kaçı dönüştü, kaç konut daha dönüşmeli? İşte detaylar...

GİRİŞ 08.03.2023 21:56 GÜNCELLEME 09.03.2023 13:15
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

Son dakika haberine göre Mehmet Tevfik Göksu'nun konuşmasından satır başları şu şekilde:

Depremde hayatını kaybedenlere rahmet diliyorum, aziz milletimize geçmiş olsun. 6 Şubat depremini, deprem diye tanımlamak çok zor bir şey. Dünyada karada olan en büyük felaket. Tüm ekiplerimizi seferber ederek bölgeye hızlı bir şekilde gittik. Orada yaşanan çok ilginç tramvalar var. 

Deprem bize devletin ne kadar büyük, bu milletin aziz olduğunu öğretti. İlk anda hemen 50 tıra yakın organizasyon yürüttük. Kimi aradıysam hiç kimseden 'hayır' cevabını duymadım. 'Birlikte Türkiyeyiz' kavramını söylemin ötesinde gittik deprem bölgesinde yaşadık.

İstanbul'daki AK Partili belediyeler 10 bin konteyner gönderdi. Kardeşlerimiz şunu bilsin ki biz onları asla yalnız bırakmayacak. Devlet oradaki kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacak.

Kentsel dönüşüme 'Hayır' demişlerdi: İmamoğlu'ndan 'karbon elyaf' önerisiKentsel dönüşüme 'Hayır' demişlerdi: İmamoğlu'ndan 'karbon elyaf' önerisi

Duyanlar kulaklarına lnanamadı! İmamoğlu'ndan akılalmaz kentsel dönüşüm sözleriDuyanlar kulaklarına lnanamadı! İmamoğlu'ndan akılalmaz kentsel dönüşüm sözleri

Deprem bütçesini üçte bire indiren İBB Başkanı İmamoğlu: Önce tedbir sonra tevekkülDeprem bütçesini üçte bire indiren İBB Başkanı İmamoğlu: Önce tedbir sonra tevekkül

Milletimizin devletimize güveninin tam olduğunu gördük. İnsanların yüzde 67'si Cumhurbaşkanımızın "1 yılda konutları inşa edeceğiz" sözüne güveniyor, ankette oraya çıkan sonuç bu. Biz devlet ve millet olarak birbirimize güvenmeyi biliriz. Milletle devlet aynı yolda yürürse aynı hedefe odaklanır.

İSTANBUL OLASI DEPREME HAZIR MI?

Kentsel dönüşüm noktasında çok büyük bir emek ortaya koyduk belediye olarak. Esenler'de kapı kapı insanlarla konuştuk ve onlar da bizleri kırmadılar.

Depremle ilgili olarak öncelikle bilimsel verilerinizin olması lazım. İstanbul'da depremin adı bile konuşulmazken ilk deprem müdürlüğünü sayın Cumhurbaşkanımız belediye başkanı olduğu dönemde kurmuş. Türkiye'de ilk deprem master planını İBB yapıyor ve hazırlıyor.

"İBB, AK PARTİ DÖNEMİNDE TÜM BILIMSEL ARAŞTIRMALARI YAPTI"

Ne kadar çalıştay yaparsanız yapın, konsey kurarsanız kurun yapacağınız tek şey yapı stoğunuzu yenilemek. İBB, AK Parti döneminde tüm bilimsel araştırmaları yaptı, gerekli binalarda güçlendirme çalışmalarını hızlandırdı.

Ekrem İmamoğlu: Kentsel dönüşüm uygulamalarına hep birlikte son vermemiz lazım

Van depreminden sonra kentsel dönüşüm artık başladı. Cumhurbaşkanımız ilk kazmayı Eseneler'de vurdu. CHP'li yetkileri de davet ederek çalıştaylar hazırladık. Bir kanun çıktı ve Meclis'ten geçti. CHP'liler kentsel dönüşüm yasasına hayır diyerek Anayasa Mahkemesine gittiler.

İstanbul'u yönetenler 'ben kentsel dönüşümü durduracağım' diyorsa insanlar ne yapabilir? Ne zaman geleceği belli olmayan bir deprem var ve sorumlu kişi İBB Başkanı. İstanbul'u yöneten zihin kentsel dönüşüme karşıyız diyerek geldi.

"İBB YÖNETİMİ ŞU ANA KADAR SIFIR KONUT YAPTI"

2019 yılında deprem riski nedeniyle 100 bin konut yapılacak sözü veren İBB yönetimi şu ana kadar sıfır konut yaptı.

İstanbul'daki deprem bütçesi 0,5'e düşürüldü. Ekrem İmamoğlu, depremin görüşüldüğü meclis toplantısına katılmadı.

"İSTANBUL HALKINDAN ÖZÜR DİLEYİN ARTIK. KENTSEL DÖNÜŞÜMLE İLGİLİ 1563 TANE DAVA AÇTILAR"

En son deprem strateji belgesini bakanlığa 2019'da göndermişler. Bu belediye başkanları seçildikleri kentleri geriye götürdüler. Kentsel dönüşümü iptal ettirmek için kampanyalar yaptınız şimdi içiniz rahat mı? Oy olabilmek için bunları yaptılar. İstanbul halkından özür dileyin artık. Kentsel dönüşümle ilgili 1563 tane dava açtılar.

İstanbul'da 7,1 milyon bağımsız bölüm var, yani iş yeri ve ev. Bunların 2,5 milyonu 2000 yılından sonra yani deprem yönetmeliğine uygun olarak. İstanbul'da şu an 1.2 milyon acil dönüşmesi gereken 230 bin konut var. Biz İstanbulluların geleceğini İBB'ye teslim etmeyeceğiz. Bu acıyı İstanbullulara yaşatmaya kimsenin hakkı yoktur. 

Gelin hep beraber deprem yıkmadan birlikte yapalım. Devlet olarak, millet olarak, halk olarak hep beraber evleri yapalım.

Tüm siyasi partilere çağrı yapıyorum, lütfen insanların hayatı üzerinden siyaset yapmayı bırakın. Kentsel dönüşüm üzerinden siyaset yapmayın. Bu bir bina yenilemek değil hayat kurtarmaktır. Bu işi lütfen siyaset üzeri tutun. Seferberlik başlatıyoruz diyorlar ama ortada icraat yok.

Şadi Yazıcı'dan İBB ve CHP’ye kentsel dönüşüm çağrısı: Yoldan çekilin!Şadi Yazıcı'dan İBB ve CHP’ye kentsel dönüşüm çağrısı: Yoldan çekilin!

"DAVA AÇILMASAYDI 800 BİN KONUT DEĞİL 1 MİLYON 800 BİN KONUT YAPILMIŞ OLACAKTI"

Kentsel dönüşüm risk bölgelerine dava açmamış olsalardı 800 bin konut değil 1 milyon 800 bin konut yapılmış olacaktı.

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 55
  • Trb 1 yıl önce Şikayet Et
    Tabiki her şey güzel oluyor olacakta büyüksün Ekrem başkan 800 bin oy frakı 2024 de 2 milyon olacak
    Cevapla
  • Sizden 1 yıl önce Şikayet Et
    Elinizi vicdanınıza koyun, kentsel dönüşüm adı var. Mahallelerin kaçında dar gelirliler için yerinde dönüşüm oldu. İstanbul'un askeri arazileri dahil ormanları, toplanma alanları zenginlerin lüks konutlarıyla donatılıyor. 21 yılda yerinde dar gelirlilere dönük büyük kentsel dönüşüm yapılabilirdi. Herkes müteahhit oldu memlekette, rant peşine düştü. Eski yapı stoklarının büyük bölümü duruyor. Üstüne imar affı ile kacak yapılar patlamaya hazır halde bekliyor. Kim bundan sorumlu demezler mi.
    Cevapla
  • Bumerang 1 yıl önce Şikayet Et
    Ekrem İmamoğlu kentsel dönüşümü israf olarak görüyor. Bir ara hizmet araçlarını bu kadar araç fazla bunlar israf deyince Sayın Mehmet Tevfik Göksu " hizmet yapmayacaksınız bütün araçlar israf demişti." Bu kentsel dönüşüm de aynı şeyin bir değişik versiyonu. Ama reklama para ayırmak israf değil. Nimet nimet
    Cevapla
  • Okuyucu 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne diyeyim Allah Teâlâ chp ye destek verenleri ıslah etsin
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Memleket bunlara kaldıysa vay halimize bu kifayetsiz fırıldaklara asla güvenmiyoruz ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ürünlerinde dışkı çıkan Nestle’nin bebek mamasında yeni skandal!
Süper Lig'de teknik direktör kıyımı! İnanılmaz rakam...