SOL Parti ittifak kararını açıkladı

SOL Parti, 14 Mayıs 2023'te yapılacak seçimlere ‘sosyalist güç birliği’ içerisinde kendi ad ve amblemiyle katılacağını duyurdu. Cumhurbaşkanlığında ise Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceklerini açıkladı.

SOL Parti ittifak kararını açıkladı
SOL Parti ittifak kararını açıkladı
GİRİŞ 24.03.2023 21:37 GÜNCELLEME 25.03.2023 03:35
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

SOL Partiden yapılan açıklamada, “Seçimlere katılma hakkı olan Türkiye Komunist Partisi (TKP) ve Türkiye Komunist Hareketi (TKH) ile seçimlere katılma hakkı olmayan Devrim Hareketi ve TSİP ile Sosyalist Güç Birliği'nde birlikte mücadele edeceğiz.” denildi.

SOL Parti, 14 Mayıs 2023’te yapılacak seçimlere ‘sosyalist güç birliği' içerisinde kendi ad ve amblemiyle katılacağını duyurdu.

“KILIÇDAROĞLU’NA DESTEK VEREREK TÜM MUHALEFET İLE BİRLİKTE MÜCADELE EDECEĞİZ”

SOL Parti, Cumhurbaşkanlığında Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceklerine ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Partimiz uzun zamandır CB seçimlerde geniş bir muhalefet mutabakatının oluşmasını ön plana alan bir çaba içinde olmuştu. Gelinen aşamada böyle bir mutabakatın oluşmasını çok önemli buluyoruz. Seçim sürecinde yaşanabilecek olası sorunlar karşısında Saray rejiminin yıkılması için Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vererek tüm muhalefet güçleriyle birlikte mücadele edeceğiz. HDP ile seçim ittifakı imkanlarının araştırılması çerçevesindeki yapılan görüşmelerin temel prensiplerde olumlu karşılık bulduğu belirtilerek, “Ancak, mevcut dar zaman aralığı içinde her iki tarafın kendi iç prosedürlerinin tamamlanarak olumlu bir sonuca ulaşmak mümkün olmamıştır.” ifadelerine yer verildi.

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 33
  • hüseyin 1 yıl önce Şikayet Et
    evet a partisi b partisi yok sadece biz ve onlar varız diyen rahmetli Erbakan hoca haklıydı.
    Cevapla
  • Bitlisli 1 yıl önce Şikayet Et
    Hak ile batılın, haç ile hilalin, zalim ile mazlumun seçimi. Ya ayağa kalkıp dünyaya huzur, adalet ve nizam vereceğiz, yada bir 100 yıl daha kaybedeceğiz. İnşallah 15 temmuz da ki ruh 14 mayısta tekrar edecektir.
    Cevapla
  • murat 1 yıl önce Şikayet Et
    sol partide ne demek el cevap koministin su katılmışı 80 öncesi ülkücülerin sloganı vardı koministler MOSKOVAYA bunları moskavada almaz kim abilerine
    Cevapla
  • Che 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'deki sol partiler ABD nin siparişle kurup beslediği partilerdir
    Cevapla
  • CUMHUR İTTİFAKI 1 yıl önce Şikayet Et
    topunuz gelin islamın nurunu söndüremeyeceksiniz. çakma mücahitlerede Allah hidayet versin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara’da sokak köpeklerinden 15 yaşındaki kız çocuğuna saldırı
Yerli otomobili Togg zırhlandı