İşte HÜDA PAR bu yüzden hedefte! Bayrakları alıp darbeye karşı meydanlara indiler!

Cumhur İttifakı'na katılmasıyla hedef olan HÜDA PAR'ın 'bölücü' olduğu iddiasını yerle bir eden görüntüler ortaya çıktı. 15 Temmuz darbe girişiminde Türkiye'ye sahip çıkan HÜDA PAR'lılar, darbecilerin saldırısında bir de şehit verdi.

GİRİŞ 26.03.2023 14:33 GÜNCELLEME 26.03.2023 15:43
Bu Habere 100 Yorum Yapılmış

Cumhur İttifakı’na katılmasıyla hedef haline getirilen HÜDA PAR’ın ABD destekli Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) gerçekleştirdiği 15 Temmuz darbe girişimi sırasında meydanlara indiği görüntüler yeniden gündem oldu. 

TV KARŞISINDA KAHVE İÇMEDİLER, BAYRAKLARINI ALIP DİRENDİLER

Millet İttifakı’nın adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tankların arasından geçip giderken, TV karşısında kahve içerek olayları izlerken, darbeye karşı duran HÜDA PAR’lılar meydanlara indi.

Türk bayrakları ve HÜDA PAR bayraklarını alan vatandaşlar, darbeye karşı durdu. 

“BU MEMLEKETİ DİNSİZLERE, NAMUSSUZLARA BIRAKMAYACAĞIZ”

FETÖ'nün başlattığı darbeye ilk andan itibaren direnen HÜDA PAR’lılar, “Emperyalistlerin uşakları, Allah onları yok etsin. Müslüman düşmanları. Bu darbe İslam'a yapılan bir savaştır. Biz bu memleketi dinsizlere, imansızlara, namussuzlara bırakmayacağız.” sözleriyle tepki gösterdi. 

Demokrasi mitinglerine de katılım sağlayan HÜDAPAR’lılar, Türkiye’ye sahip çıktı. 

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Atatürk Havalimanı'nda uçaktan inen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, havalimanı önündeki tankların yol vermesiyle Bakırköy Belediye Başkanı'nın evine gitti. Kılıçdaroğlu, darbeyi burada kahve içerek izledi.

15 TEMMUZ’DAKİ GÖRÜNTÜLERLE ALGI OPERASYONU ÇÖKTÜ

Terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı HDP ile masaya oturup ittifak kuran muhalefetin HÜDA PAR’a yönelik iftiralarda bulunması manidar karşılanıyor. 

“Türkiye’yi bölüp halifelik kuracağı” yönündeki iftiralarla hedef alınan HÜDA PAR’ın 15 Temmuz darbe girişiminde gösterdiği direniş görüntüleri, atılan tüm yalan ve iftiraları boşa çıkardı. 

HÜDA PAR, 15 TEMMUZ'DA ŞEHİT DE VERDİ

Doğru Haber gazetesinde yer alan habere göre, HÜDA PAR'ın çağrısıyla darbecilere karşı koymak için 15 Temmuz akşamı Boğaziçi Köprüsü`ne giden HÜDA PAR üyesi Mehmet Karaaslan, darbeciler tarafından açılan ateş sonucu şehit edildi. 

Cenaze törenine, aralarında HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Said Şahin ve İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük`ün de yer aldığı binlerce kişi katıldı.

____________________

BÖLGEDE MEYDANA İLK HÜDA PAR'LILAR İNDİ

Temmuz 2021 yılında açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, Batman'da HÜDA PAR'lıların gösterdiği tavrı ve yaşananları Batman Rehber gazetesine anlattı. 

15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü münasebetiyle açıklamalarda bulunan Başkan Şahin, bazı kesimlerin görmezden gelmesine rağmen darbe girişimine karşı ilk meydana inenlerin HÜDA PAR mensupları olduklarının herkes tarafından bilindiğini söyledi.

ÜLKENİN BİRLİĞİ BOZULMASIN DİYE MÜSLÜMANLAR CANLARINI FEDA ETTİ

15 Temmuz’da Amerika’nın yönlendirilmesiyle, zemini daha önceden oluşturulan bir darbe girişimi yaşandığını vurgulayan Başkan Şahin, “Bu girişim, halk arasında İslami bir camia olarak gözüken Fethullah Gülen teşkilatı önderliğinde yapılmaya çalışılan bir darbeydi. Darbe girişimi başarıyla neticelenseydi, Müslüman halk olarak bizim değerlerimiz ayaklar altına alınacaktı.  Ülkenin birlik ve beraberliği bozulmasın diye özellikle İslami hassasiyete sahip insanlar, İslami cemaat mensupları, bu darbenin gerçekleşmemesi için meydanlara inip canlarını feda ettiler, ciddi bir duruş sergilediler.  251 cana mal olan darbe girişimi, emperyalistlerin yönlendirilmesi ile gerçekleştirilmeye çalışılan, ülke yönetimine el koymaya çalışılan darbe teşebbüsüydü.” dedi.

“HÜDA PAR SAHAYA İNMEDEN EMNİYET'İN IŞIKLARI YANMADI”

Darbe girişimi karşısında ülkenin dindar kesimi ve İslami camia mensuplarıyla birlikte özelikle İstanbul olmak üzere, bütün illerde HÜDA PAR teşkilatı olarak sahalara indiklerini belirten Başkan Şahin, “Batman’da daha hiçbir kesim sahaya inmeden, HÜDA PAR’ın fedakâr gençleri sahaya inmişlerdi. HÜDA PAR sahaya inmeden, emniyet müdürlüğünün etrafında tekbir sesleri getirmeden önce emniyetini ışıkları yanmadı. Ne zamanki HÜDA PAR gençleri tekbir getirmeye başladı o zaman daha yeni emniyetin ışıkları yanmaya başladı. Böylece onlardan cesaret alan halk sokaklara inmeye başladı.” ifadelerini kullandı.

“HÜDA PAR’IN BU CESARET VE KAHRAMANLIĞI BAZI KESİMLER TARAFINDAN GÖRMEZDEN GELİNİYOR”

HÜDA PAR’ın bu cesaret ve kahramanlığının bazı kesimler tarafından görmezden gelindiğini söyleyen Başkan şahin, “Bizim değerlerimize karşı yapılacak her saldırıda, Müslüman halkın birlik ve beraberliğine saldırı olursa, dün nasıl büyük bir cesaretle engel olmaya çalışmışsak, bugün de böyle girişimlerle karşılaşırsak, onun-bunun ne dediğine bakmadan Allah’ın izniyle, girişimlerinin gerçekleşmemesi için ilk biz karşı çıkacağız.” diye konuştu.

“BİR DAHA OLURSA AYNI CESARET VE FEDAKÂRLIĞI YİNE GÖSTERİRİZ”

Değerlerine sahip çıkma, birlik ve beraberliklerine sahip çıkma adına, daha önceden yaptıkları fedakârlıklar gibi bugün de aynı şeyi yapacaklarını belirten Başkan Şahin, "Bu halkın devrimi idi. Halk değerlerine sahip çıkarak, darbeyi engelledi. Madem durum böyle o zaman halkın değerleri göz ardı edilmesin." dedi.

“DARBE GİRİŞİMİ MÜSLÜMAN HALK TARAFINDAN BAŞARISIZLIĞA UĞRATILDI”

Başkan şahin son olarak şunları söyledi:

"İhanet, Ticaret ve İbadet tabaklarından en çok müdahalenin ibadet kısmına olduğunu görüyoruz. Darbe girişimi Müslüman halk tarafından başarısızlığa uğratıldı. Bu halkın hak ettiği değere ulaştırılmasını istiyoruz. Hayatını kaybeden insanlara Allah’tan rahmet diliyoruz."

 

KAYNAK: HABER7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 100
  • selami 1 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun size
    Cevapla
  • Necibullah Karadağ 1 yıl önce Şikayet Et
    İç işleri Bakanlığı Hüdaparlı birine verilmeli Amerikanın Joe Baydının Makronun Miccotakisin Paşinyanın çocuklarının tamamı ebediyete ucuz yollu mssrafsız intikali gerçekleşsin.Öyle uçağa tanka topa gerek kalmadan 1 adet çekirdekle halletsin Aslsnlar
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Hüda par deseydi millet ittifakına katıldım bayram ederdiler ama bu soysuzlara fırsat vermedi helal olsun onlara
    Cevapla
  • Kartal 1 yıl önce Şikayet Et
    Var olsun hudapar. kahrolson HDP ve CHP çok mu zorunuza gitti ey CHP çakma Atatürk çuler sizi atam düşmanlar i ile iş tutacak sın. akp hudapar ile iş tutunca zorunuza gidecek zoruna gidenin gerisini siz bilirsiniz
    Cevapla
  • Siyatik 1 yıl önce Şikayet Et
    Algınız batsın yarın ters düşünce de hizbullahci bunlar diyeceksiniz bugün söylediklerinizi unutacaksınsiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Premier Lig ekibi gözünü kararttı! Galatasaray'a Barış Alper Yılmaz piyangosu
Mısır: Arap dünyasında Filistin için hareketlilik var