İşte HÜDA PAR'la görüşen 6'lı masa liderleri

Haber7'nin haberleştirdiği 6'lı koalisyon masası partilerinin yakın dönemde HÜDA PAR'la liderler düzeyinde yaptıkları görüşmeler gündem oldu. Gazeteci Zafer Şahin, CNN Türk'teki tartışmada iddialara haberimizdeki verilerle cevap verdi.

GİRİŞ 22.03.2023 14:17 GÜNCELLEME 22.03.2023 14:18
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

2023 seçimlerinde Başkan Erdoğan ve Cumhur İttifakı’nı destekleyeceğini ilan eden HÜDA PAR’a yönelik karalama kampanyası yürüten 6’lı masa liderlerinin bu parti ile geçmişteki temasları gündem oldu.

Haber7’nin “6'lı masadan HÜDA PAR riyakarlığı! Hani 'Hizbullah'tı?” başlıklı haberiyle kamuoyu gündemine taşıdığı haber büyük yankı uyandırdı.

6’lı koalisyon masası paydaşlarından İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve Deva Partisi’nin liderler düzeyinde görüşme sağladığı HÜDA PAR’la CHP’nin il başkanı üzerinden temas kurduğunu ortaya çıkarmıştık.

6'lı masadan HÜDA PAR riyakarlığı! Hani 'Hizbullah'tı?6'lı masadan HÜDA PAR riyakarlığı! Hani 'Hizbullah'tı?

Gazeteci Yazar Zafer Şahin, CNN Türk ekranlarında bu gerçeği dile getirdi.

Zafer Şahin, "Mart 2021-Ağustos 2021 döneminde Millet İttifakı’nı oluşturan bütün siyasi partilerin yasal bir parti olan HÜDA PAR’la görüştüğünü, bir partinin HÜDA PAR’a ortak liste teklifinde bulunduğunu" söyledi.

HEPSİ GÖRÜŞTÜ

İYİ PARTİ: 24 Mart 2021’de üst düzey görüşme gerçekleştirildi. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dönemin HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam ile bir araya geldi.

SAADET: SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, son olarak 14 Nisan 2022’de HÜDA PAR’ı ziyaret etti. Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, 10 Mayıs 2018’de yaptığı açıklamada ise, HÜDA PAR ile ortaklık temaslarına dair, “Şu ana kadarki görüşmelerimizde gündeme gelmedi ama istişarelerimizde gündeme gelebilir. Onlara meyledenlerden isimler de listelerde yer alabilir.” dedi.

GELECEK: Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 23 Aralık 2020’de HÜDA PAR’ı ziyaret etti. Davutoğlu, 10 Haziran 2021’de de HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ile görüştü.

DEVA: Demokrasi ve Atılım Partisi (Deva) Genel Başkanı Ali Babacan, 16 Ekim 2020’de dönemin HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam ile ikili görüşme gerçekleştirdi.

CHP: CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, eski HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük ile 17 Mart 2021’de görüştü. Elibüyük, CHP’li Kaftancıoğlu’nun kendisine kahve içme davetinde bulunduğu ve de en kısa zamanda davetine icabet edeceğini açıkladı.

 

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 32
  • sivaslı58 11 ay önce Şikayet Et
    hüdapar 6 lı çarpık ayaklı masanın mensuplarından çok daha grurlu onurlu ve vatansever partidir devletçidir ve hakkı ve islamiyeti savunuyor bu benim için yeterlidir hizbullah falan diye karalama yapıyorlar hangi bebeğe hangi askere polise vadandaşa zarar vermiş hadi ordan hain pkk severler topunuzu gömecez inşallah
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    İnşaAllah Rabbim devletimize zeval vermesin
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Çekemeyenler çatlasın tebrikler Cumhur ittifakına destek verenler
    Cevapla
  • Mert 11 ay önce Şikayet Et
    Chp=Hdp= Pkk diğer taraf Akp=Hüda Par=Pkk farkı ne ikisi de bölücü oylarımız İnşallah Sinan Oğana
    Cevapla
  • Doğrucu 11 ay önce Şikayet Et
    Cahillik işte Hüda Par PKK düşmanı bunu bilmiyorsan yorum yapma buraları meşgul etme be kardeşim
    Cevapla
  • Ö¹k⁴k⁵e³şﷻ 11 ay önce Şikayet Et
    Ben Almanyadan secimlere katilmayacaktim ama simdi REIS e oy vermeye gidecegim. Bana kimse demesin sen bu ülkede yasamiyorsun neden secim yapiyorsun diye. O benim Vatanim. Tabi secime katilacagim, beka meselesi oldu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'dan 11 kat daha büyük! Tarih verdiler: Şeytan lakaplı kuyruklu yıldız yaklaşıyor!
İYİ Parti'nin İBB adayı Kavuncu CHP-DEM ittifakına değindi ve asıl amaçlarını açıkladı...