Yeniden Refah’tan İyi Parti’ye ‘HÜDA PAR’ salvosu! O ziyaretleri hatırlattı

Güneydoğu bölgesinin etkin güçlerinden HÜDA PAR'ı 90'lı yılların karanlık olaylarında ismi geçen Hizbullah örgütüyle ilişkilendirerek Cumhur İttifakı'nı eleştiren İyi Parti'li Ahat Andican’a tokat gibi cevap, Yeniden Refah'tan geldi.

GİRİŞ 28.03.2023 14:18 GÜNCELLEME 28.03.2023 14:18
Bu Habere 88 Yorum Yapılmış

AK Parti’nin HÜDA PAR’la Cumhur İttifakı dışında liste birlikteliği yapmasından rahatsız olan 6’lı koalisyon masasının tezviratları artarak sürüyor. HÜDA PAR’ın dindar siyasi eğiliminden rahatsız olan çevrelerin “gericilik” gibi çirkin ithamla, HDP/PKK güdümündeki kalemşörlerin ise “Hizbullah” yalanıyla hedef aldığı HÜDA PAR üzerinden Cumhur İttifakı’na karalama kampanyası yürütülüyor.

Terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı HDP ile kirli pazarlıklar üzerine oluşturdukları gizli ittifakı kamuoyu gündeminden kaçıramayınca HÜDA PAR’ı lekelemeye çalışma gayretine giren 6+1 partili masanın gerçek yüzünü ise Haber7 açığa çıkarmıştı. 14 Mart tarihli “6'lı masadan HÜDA PAR riyakarlığı! Hani 'Hizbullah'tı?” başlıklı haberimizde, Millet İttifakı’nın bütün paydaşlarının HÜDA PAR ile üst düzey görüşmeler gerçekleştirdiği gözler önüne serilmişti.

6'lı masadan HÜDA PAR riyakarlığı! Hani 'Hizbullah'tı?6'lı masadan HÜDA PAR riyakarlığı! Hani 'Hizbullah'tı?

İşte 6’lı masanın bu ilkesizliği, üst perdeden bir kez daha gündeme getirildi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Aydal, katıldığı canlı yayın programında Cumhur İttifakı’nı HÜDA PAR üzerinden karalamaya kalkan İyi Parti İstanbul Milletvekili Ahat Andican’a, yakın geçmişteki HÜDA PAR ziyaretlerini hatırlattı.

YRP Başkan Yardımcısı Aydal, “Siz neden HÜDA PAR’ın yanına gittiniz? Madem bu parti itilecek, kakılacak bir parti neden sıraya dizildiniz?” ifadelerini kullandı.

Doğan Aydal, Habertürk TV’deki programda şunları söyledi:

"HÜDA PAR yasal bir parti mi? Yasal bir parti. Hakkında kapatma davası açılmış mı? Açılmamış. Sanki çok büyük bir ayıpmış gibi, savunmak bana düşmez ama ‘AK Parti’yle nasıl seçime girermiş de, listelerden nasıl girermiş’ dedi… O zaman ben beyefendiye hatırlatmak isterim; 24 Mart 2021… Siz de hatırlıyorsunuz ben de hatırlıyorum. HÜDA PAR’ı Genel Merkezinizde ağırladınız, İyi Parti’de, Meral Akşener hanımefendi… Diyeceksiniz ki ‘HÜDA PAR gelmek istemiş olabilir…’ Ama siz de iade-i ziyarete gittiniz. O da yetmedi Sayın Davutoğlu gitti. O yetmedi, Temel Karamollaoğlu beyefendi gitti. O yetmedi Babacan gitti… Afedersiniz, HÜDA PAR bu kadar itilecek-kakılacak bir parti ise niye sıraya dizildiniz?”

Bu sözlere karşılık olarak İyi Parti'li Andican, “Anlaşma imzalamadık. Listelerimizden aday yapmadık” demekle yetindi.

İşte Doğan Aydal’ın konuşmasında dile getirdiği o 6’lı masa-HÜDA PAR görüşmeleri:

İYİ PARTİ: 24 Mart 2021’de üst düzey görüşme gerçekleştirildi. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dönemin HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam ile bir araya geldi.

SAADET: SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, son olarak 14 Nisan 2022’de HÜDA PAR’ı ziyaret etti. Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, 10 Mayıs 2018’de yaptığı açıklamada ise, HÜDA PAR ile ortaklık temaslarına dair, “Şu ana kadarki görüşmelerimizde gündeme gelmedi ama istişarelerimizde gündeme gelebilir. Onlara meyledenlerden isimler de listelerde yer alabilir.” dedi.

GELECEK: Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 23 Aralık 2020’de HÜDA PAR’ı ziyaret etti. Davutoğlu, 10 Haziran 2021’de de HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ile görüştü.

DEVA: Demokrasi ve Atılım Partisi (Deva) Genel Başkanı Ali Babacan, 16 Ekim 2020’de dönemin HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam ile ikili görüşme gerçekleştirdi.

CHP: CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, eski HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük ile 17 Mart 2021’de görüştü. Elibüyük, CHP’li Kaftancıoğlu’nun kendisine kahve içme davetinde bulunduğu ve de en kısa zamanda davetine icabet edeceğini açıkladı.

 

HÜDA PAR'ı karalamalarının asıl sebebi bu! Haber7'ye çarpıcı açıklamalarHÜDA PAR'ı karalamalarının asıl sebebi bu! Haber7'ye çarpıcı açıklamalar

 İşte HÜDA PAR'la görüşen 6'lı masa liderleri İşte HÜDA PAR'la görüşen 6'lı masa liderleri

İşte HÜDA PAR bu yüzden hedefte! Bayrakları alıp darbeye karşı meydanlara indiler!İşte HÜDA PAR bu yüzden hedefte! Bayrakları alıp darbeye karşı meydanlara indiler!

HÜDA PAR’dan ‘özerklik’ ve ‘federasyon’ açıklaması… Bir iftira daha çöktüHÜDA PAR’dan ‘özerklik’ ve ‘federasyon’ açıklaması… Bir iftira daha çöktü

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 88
  • Bir kere delikanlı 11 ay önce Şikayet Et
    Hep yalan dolan iftira bir kere de delikanlı olun. Listelerden aday yapmadık diye sırıtıyor,bu millet aptal mı? Hüdaparın ayağına gidip teklif ettiniz o kabul etmedi etseydi aday yapacaktınız millet bunu anlamayacak kadar geri zekalı mı?
    Cevapla
  • Mustafa.58 11 ay önce Şikayet Et
    Helâl olsun doğan aydal a tam 12 'den vurmuş
    Cevapla
  • yavuz 11 ay önce Şikayet Et
    Ahat Andican, Malayani konuşmaları bırak. Anlaşma İmzalamadık. Doğru HÜDA PAR sizleri yani kirli zihniyeti kabul etmedi. Hüda Par Anlaşmak istemedi. Sizler chpkk ile anlaşma imzaladınız.
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    kahrolsun vatan millet bayrak ve din düşmanı soysuz sopsuz vatan haini tapınakçıların çocukları chpkk dhkp mlkp tikko vb terör örgütleriyle birlikte ülkeyi abd ye dış güçlülere teslim etmek isteyen vatan haini tapınakçıların çocukları
    Cevapla
  • Cevher Dudayev 11 ay önce Şikayet Et
    Nankör,Ehad Endican, ailesiyle çin zulmünden kaçarak konya Akşehire yerleşen Özbek türküdür,şimdiyse kendisine kucak açan ülkemizi parçalamak isteyen chpkk ittifakının ipsiz Hain türküdür,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar