HDP binasında bombacı terörist! Giriş yaptığı anlar kameralara yansıdı

PKK’lı terörist Rodi Ebdilla Ehmet, bombalı eylem yapmak üzere geldiği Ağrı’nın Doğubayazıt İlçesinde Emniyet tarafından yapılan operasyonla çok sayıda mühimmat ile yakalandı. Teröristin HDP ilçe binasına giriş yaptığı kameralara yansıdı.

GİRİŞ 27.03.2023 21:39 GÜNCELLEME 27.03.2023 22:24
Bu Habere 227 Yorum Yapılmış

Terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde bulunan binasından eylem hazırlığındaki bombacı terörist çıktı.

Söz konusu teröristin İran'da faaliyet gösteren Suriye uyruklu, MEMO/MAMO-KASIM kod adlı Rodi Ebdilla Ehmet olduğu tespit edildi.

17 Mart'ta, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki Kanlıbaba Tepe mevkisinde bir grup düzensiz göçmen tespit eden Türkiye-İran sınır hattında konuşlu Mehmetçik, kontroller sırasında tel örgülere takılı bir sırt çantası buldu.

Güvenlik güçleri çantada, PKK/KCK terör örgütü mensubuna ait 1 kalaşnikof piyade tüfeği, 1 tablet, 2 kamuflajlı gizlenme filesi, 2 termal koruma kıyafeti, 1 termal silah dürbünü, 1 tek göz dürbünü, 1 kalaşnikof şarjörü, 1 tabanca şarjörü, 2 şarjlı kalem pil, 49 kalaşnikof mühimmatı ve 9 tabanca fişeği ele geçirdi.

Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, söz konusu kişinin, silahlı eylem yapmak üzere Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesine gelen, örgütün İran yapılanması mensubu Suriye uyruklu "Memo/Mamo-Kasım" kod adlı Rodi Ebdilla Ehmet olduğunu belirledi.

HDP İLÇE BİNASINDAN ÇIKTI

Örgüt mensubunun, HDP Doğubayazıt ilçe binasına giderek, örgütün gençlik yapılanması Devrimci Gençlik Hareketi (DGH) içerisinde faaliyet gösteren Botan Ergül ile görüştüğü, daha sonra bu kişilerin binadan ayrılıp "öncü artçı" şeklinde Ergül'ün ikametine yürüyerek gittikleri tespit edildi.

KAÇMAYA ÇALIŞIRKEN SAĞ OLARAK ELE GEÇİRİLDİ

Ağrı Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekipleri, örgüt mensubunun barındığı müştemilata 24 Mart'ta operasyon düzenledi. Operasyonda Rodi Ebdilla Ehmet kaçmaya çalışırken ikametin arkasındaki dere yatağında sağ olarak ele geçirildi. Ekipler, Rodi Ebdilla Ehmet'in yanı sıra ikamette bulunan 5 kişiyi daha gözaltına aldı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde ifadesi alınan Rodi Ebdilla Ehmet, İran'dan illegal yollarla Türkiye'ye girdiğini, 21 Mart'ta Doğubayazıt'a geldiğini, 22 Mart sabahı HDP İlçe binasına gittiğini ve Botan Ergül'ün kendisini evinin yanındaki odunlukta barındırdığını beyan etti.

2 EL BOMBASI, 1 TABANCA, 15 FİŞEK ELE GEÇİRİLDİ

Örgüt mensubunun yakalandığı ev ve eklentilerinde yapılan aramada da 2 el bombası, 1 tabanca, 1 şarjör ve 15 fişek ele geçirildi.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 227
  • memet 1 yıl önce Şikayet Et
    Günaydın CHP, PKK'laştınız. Bundan sonra akıtılan her damla kanda sizin de elinize bulaşacak.
    Cevapla
  • yeşilll 1 yıl önce Şikayet Et
    elleriniz dert görmesin,ayağınıza taş değmesin özel harekatçılar.yine bir fare yi kıskıvrak yakalamışsınız.bu ülke de hainlere aman yokkkkkk
    Cevapla
  • as selam 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu nasıl bir memleket siyasi parti Türkiyenin parçalanması için uğraşıyor ve sözde yargı sistemi bunu seyrediyor. Tez bu hakimler araştırılmalı. Örgütle bağlantıları olabilir. Reis memleketimiz elden gider hainimiz çok.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Chp bunların öz ve öz yurtları ve halen bu partiye müslümanım diyenler oy veriyorlar. Dolayısıyla zihniyet değişmeden tek yargıyla bu işler düzelmez
    Cevapla
  • Orhan Kaptan 1 yıl önce Şikayet Et
    Alioooo IP ve Firildak Maral Buna Ne diyecekler Cakma vatansever ve Ülkücü Bozuntulari
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Adı üstünde çakma. Yani diyeceği bir sözü yok
    Cevapla
  • musti 1 yıl önce Şikayet Et
    hiç şaşırmıyorum. ama seçmen şunu anlamalı; 6 masanın sahibi hdp dir. aksini düşünenler gaflet ve dalalet içindedirler.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Hdp mi masanın sahibi, yoksa masamı hdp ye sahip? Dolayısıyla tek taraflı aşk olmaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD halkına hakaretler savurmuştu! Trump'tan, Netanyahu'ya tepki çeken karşılama
Erdoğan: ABD'nin Kongresi'nde soykırımcı bir katilin nasıl alkışlandığını tüm dünya izledi