Açıkça Öcalan dediler! Kılıçdaroğlu'na terörden bir destek daha

14 Mayıs cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 6'lı masanın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçilmesi için elinden geleni yapan terör örgütü PKK, neredeyse her gün farklı bir elebaşı üzerinden destek açıklaması yapıyor.

GİRİŞ 30.03.2023 17:21 GÜNCELLEME 26.04.2023 11:50
Bu Habere 266 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin seçim sathına girmesiyle birlikte Recep Tayyip Erdoğan'ın bir kez daha seçimleri kazanıp terörü bitirmesinden endişe eden PKK'lı teröristler, seçim korkusuyla her gün yeni bir açıklama yapıyor. Kafalarını İHA/SİHA nedeniyle mağaralarından çıkaramayan sözde örgüt liderleri, yayınladıkları görüntüler ile hem iktidar tarafını tehdit ediyor hem de muhalefet cephesine güzellemeler yapıyor.

Bugüne kadar Kemal Kılıçdaroğlu'nu aday olarak çıkarmak için ellerinden gelen desteği veren PKK'lı isimler, şimdi de Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı seçilmesi için ellerinden geleni yapıyor. HDP destekli Kemal Kılıçdaroğlu'nu iktidara getirerek Türkiye'nin son 20 yılda terör örgütüne karşı aldığı yolu geri çevirmeyi hedefleyen, belediyelerdeki kayyumları kaldırarak belediyelerin paralarını yine PKK'ya göndermek isteyen ve bebek katili Abdullah Öcalan'ı hapisten çıkararak özerklik hayali kuran PKK kadroları, seçim için aldıkları kararları ve Kılıçdaroğlu'nu desteklediklerini açık açık ilan etmekten geri durmuyor. 

BESE HOZAT'TAN İÇ SAVAŞ TEHDİDİ

Terör örgütünün yayın organı Medya Haber'e konuşan PKK/KCK'nın Sözde Yürütme Konseyi Eşbaşkanı 'Bese Hozat' kod adlı Hülya Oran, Kılıçdaroğlu'na oy isterken "iç savaş" tehdidinde bulundu.

Hozat,14 Mayıs'ta yapılacak seçimleri Cumhur İttifakı'nın kazanması durumunda iç savaş çıkartacaklarını itiraf etti. Teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın İmralı'daki mahkumiyeti üzerinden AK Parti MHP'ye karşı "faşist iktidar" diyerek alçak suçlamalarda bulunan Hozat, "Bu AKP-MHP faşist rejimi iktidarda kalırsa Türkiye'nin geleceğinin de ne olduğunu ortaya koyuyor. Bu bir iç savaşa çağrıdır. Bunun zeminini adım adım hazırlıyorlar. AKP-MHP faşizmi, Türkiye'de iç savaşın zeminini adım adım döşüyor. Bu İmralı işkence, tecrit sistemine, karşı çok güçlü mücadele etmek gerekiyor." dedi.

PKK'LI HELİN ÜMİT'TEN DESTEK

Terör örgütü PKK'nın sözde yöneticisi Helin Ümit yaptığı açıklamada AK Parti ve MHP ittifakını "bölge için bir tehlike" olarak tanımladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğindeki AK Parti ve MHP'nin seçimlerde yenilgiye uğramasının çok önemli olduğunu söyleyen PKK'lı Ümit, şu sözleri sarf etti;

"Eğer bugün Türkiye'de, bir seçim süreci var ya, bir umut varsa, bir değişim arayışı varsa halen Türkiye'nin demokratikleşebileceğine dair beklentiler varsa bu Zap'taki, Avaşin'deki, Metina'daki savaşın sonucudur. Bunu herkesin böyle bilmesi lazım. Eğer AK Parti-MHP iktidarı sonuca ulaşsaydı amaçlarına ulaşsaydı, Bugün Türkiye'de kimse ağzını açamazdı. Eğer PKK savaşır durumda olmasaydı kimse Erdoğan'a, AK Parti-MHP'ye karşı sesini çıkaramazdı. Bunu herkesin böyle bilmesi lazım. Türkiye'de gerçek muhalefet yapabilmek, muhalif güç olabilmek demek, Aslında kürt halkının yanında durabilmekten geçiyor. Onu yapamayan hiçbir şeyi yapamaz. Türkiye toplumunun da Türkiye'deki demokratik kesimlerin de bu gerçekliği çok iyi anlaması lazım. Türkiye tarihinin en kritik, en önemli seçim süreçlerinden bir tanesi yaşanıyor. Bir iktidar değişimi değil, iktidarın el değiştirdiği bir seçim olarak görmemek lazım. Daha stratejik, aslında Türkiye'deki sistemin karakterinin belirleneceği bir seçim süreci oluyor. AK Parti-MHP ittifakı yolun sonundadır, sonuna gelmiştir. Bölge açısından çok ciddi bir tehlikedir, tehdittir. AK Parti-MHP faşizminin bu seçimlerde yenilgiye uğratılması çok önemli. Burada küçük hesap yapmamak lazım. 

 

TERÖR ELEBAŞI SABRİ OK'TAN DESTEK

Terör örgütü PKK'nın sözde elebaşlarından Sabri Ok altılı, masaya ve masanın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek olduğunu belirtti. Ok, "A Haber'i izledik, Heval Abbas'tan bahsediyorlardı. Vay efendim Heval Abbas, şunu destekliyoruz, bunu desteklemiyoruz demiş. PKK'yı ne sanıyorlar? PKK zaten ideolojik ve siyasi bir harekettir. Amacımız siyaset yapmak. Amacımız siyaset. Tabi ki birilerine destek vereceğiz, birilerine vermeyeceğiz. Kime ne kadar destek vereceğimiz, ne kadar vermeyeceğimiz değerlerimize, ideolojimize, siyasetimize, taktiklerimize, stratejimize ve çalışmalarımıza göredir." diyerek altılı masa ve destekçisi HDP'nin ortak adayı Kılıçdaroğlu'na desteğini açıkladı. 

REMZİ KARTAL'DAN KILIÇDAROĞLU'NA DESTEK

Kongra Gel Eş Başkanı Remzi Kartal, seçimler için altılı masanın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na desteğini açıkladı. Kartal, "Bu süreç faşizmin çökertilmesi, demokratikleşme, İmralı kapılarının kırılması ve açılması sürecidir. Onun için aşkla, heyecanla herkes seferber olmalıdır." dedi. Teröristbaşı Abdullah Öcalan'da kucaklaşacakları günü beklediğini ifade eden Kartal, "Önümüzdeki süreç artık değişim-dönüşüm sürecidir. Müzakerelerin ve bu diyalogun geliştirilmesi sürecinde Öcalan’ın doğrudan bu müzakerelerin içinde olması ve muhatap alınması zorunludur." dedi.

Kongra Gel Eş Genel Başkanı Remzi Kartal, yurt dışında yayın yapan PKK'nın kanalı Medya Haber'e de çıktı, Kılıçdaroğlu'nun desteklenecek bir aday olduğunu belirterek herkesin oyunu Kılıçdaroğlu'na vermesi gerektiğini söyledi. 

Kartal, “Emek ve Özgürlük İttifakı'nı temsil eden güçlerin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kılıçdaroğlu'na oy vermeleri, tarihsel fırsatta istediğimiz gelişmeyi yaratmak, yeni bir miladi yaratmak için önemli fırsattır.” dedi.

PKK’lı sözde yönetici, şöyle konuştu:

Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan'ın çöküşünü sağlayacak tercihimizi bu temelde yapmalıyız. Kılıçdaroğlu'na destek verip parlamentoda ise bütün gücümüzle HDP’nin altına mührümüzü vurmalıyız. Bunlara karşı üçüncü yol olarak alternatif bir cumhurbaşkanı adayı çıkarılması Erdoğan'ın seçiminin zeminini hazırlamak olacaktı. Şüphesiz ki Millet İttifakı adına cumhurbaşkanı adayı olarak çıkan Kılıçdaroğlu, 3’üncü yolun ideal adayıdır anlamına gelmiyor. AK Parti ve MHP'nin çökertilmesi açısında bu bir tercihtir. Ve doğru bir tercihtir.

PKK'DAN KILIÇDAROĞLU İÇİN EYLEMSİZLİK KARARI

Son olarak Terör örgütü PKK'nın Eş başkanı Bese Hozat PKK'nın kararını açıkladı. 14 Mayıs seçimlerinin bundan önceki hiçbir seçime benzemediğini söyleyen Hozat, HDP'nin Kemal Kılıçdaroğlu lehine aday çıkarmamasını doğru bulduğunu belirterek, terör örgütü PKK'nın seçimler bitene kadar askeri eylemlerini durdurduğunu açıkladı. Hozat "Seçim süreci ile birlikte güçlü bir mücadele yürütülürse bu faşist iktidar 14 Mayıs'ta yıkılacaktır. Seçimler bitene kadar askeri eylemlerimize son verme kararı aldık." açıklamasında bulundu.

Terör örgütü PKK'dan seçim kararı! Kılıçdaroğlu'na açık destekTerör örgütü PKK'dan seçim kararı! Kılıçdaroğlu'na açık destek

"SON DEĞİL BAŞLANGIÇ OLACAK"

PKK'nın yayın organı Medya Haber'de konuşan HDP Van Milletvekili Sezai Temelli seçimlere ilişkin çarpıcı değerlendirmede bulunarak "Seçimler kesinlikle önemli. Her şeyden önce iktidarı hep birlikte devireceğiz. HDP ile, Emek Özgürlük ile, bu iktidara karşı var olan bütün ittifaklarla beraber (6'lı koalisyon) devireceğiz. Bu iktidarı devirdiğimiz gün bir son değil bir başlangıç olacak. Ondan sonraki sürecin inşasına HDP öncülük edecek. İttifaklar (CHP ve İYİ Parti) ile beraber hareket edeceğiz" şeklinde konuştu.

TERÖRİSTBAŞI KALKAN'DAN KILIÇDAROĞLU'NA ÖVGÜ

PKK elebaşı Duran Kalkan, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun tutumunun antifaşist çevrelere umut aşıladığını itiraf etti. Teröristbaşı Kalkan, "(Kılıçdaroğlu) Bir tutum alır gibi gözüküyor, bu durum biraz antifaşist çevrelerde umut yaratıyor ama nereye kadar gider belli değildir" dedi. 

Kılıçdaroğlu'na Kandil'den övgü! 'Tutumu umut veriyor'Kılıçdaroğlu'na Kandil'den övgü! "Tutumu umut veriyor"

KARAYILAN: ÖCALAN SERBEST BIRAKILACAK

Kılıçdaroğlu'na bir destek de Terör örgütünün diğer bir elebaşı Murat Karayılan'dan geldi. Karayılan, altılı masa koalisyonuna ve cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na güzellemeler yaparak seçimlerin kazanılması durumunda her şeyin çok farklı olacağını belirtti. Karayılan "14 Mayıs'ta yalnızca Cumhurbaşkanı değil, sistem seçilecektir." diyerek eli kanlı PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın da serbest bırakılacağını söyledi. 

PKK elebaşı Murat Karayılan: 14 Mayıs'ta sadece Cumhurbaşkanı değil, sistem de değişecekPKK elebaşı Murat Karayılan: 14 Mayıs'ta sadece Cumhurbaşkanı değil, sistem de değişecek

KARASU'DAN ALTILI MASAYA DESTEK

Terör örgütü PKK’nın elebaşlarından Mustafa Karasu yayınladığı video ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu aday gösteren altılı masaya destek verdi. Depremin ardından Altılı Masa'nın gücünün daha da arttığını söyleyen elebaşı, "Erdoğan’a en çok zararı biz verdik biz karşı çıktık. Ne diyorlar 'Son terörist kalıncaya kadar devam edeceğiz.' Bunun durması ancak demokratik değişimle olur. Bu konuda Emek ve Özgürlük İttifakı (HDP) üzerine düşeni yapacak" dedi.

Yeni bir video daha yayınlayan teröristbaşı Karasu muhalefet partilerine seçim taktiği vererek ortak listede hem fikir olunması gerektiğini söyledi. Karasu ayrıca vatandaşların hala Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı desteklemesi karşısında hayrete düşerek ''Böyle bir hükümetin hemen yıkılması gerekirken, bir daha halkın karşısına çıkmaması gerekirken ya şimdi halkın karşısına çıkıyor. Bilmem evlere yapacağım. Bu yönüyle gerçekten muhalefetin, muhalif güçlerin hesap sorması gerekiyor. Sadece bu depremin bu iktidarı götürmesi gerekiyor. Nasıl oluyor yani? Türkiye insanı bu kadar anlamaz mı? Bunları görmeyecek kadar gözü kör mü?'' dedi.

YÜZYILLARA YÖN VERECEK DEĞİŞİM YAŞANACAK

CHP ve İyi Parti’nin başını çektiği altılı masaya destek mesajları veren terör örgütü elebaşlarından Duran Kalkan, Türkiye'nin köklü bir değişim sürecinde olduğunu söyledi.
Terörist başı Duran Kalkan, henüz Kılıçdaroğlu'nun ortak adaylığı açıklanmadan önce altılı masa ortaklarına birleşin çağrısı yaptı. Kalkan, Türkiye'nin köklü bir değişim sürecinde olduğunu belirterek "Türkiye, on yıllar da değil, belki yüz yıllara yöne verecek bir değişim dönüşüm süreci yaşayacak. Buna herkes katılmalı, seferber olmalı. Muhalefet gerçekten bir demokratikleşme öngörebilmeli" diyerek muhalefete birleşin çağrısı yapmıştı.


Kalkan, muhalefetin ortak hareket etmesi durumunda terör örgütü PKK'dan her türlü desteği alacağını söyledi.

"KÜÇÜK ŞEYLER MESELE YAPILMAMALI"

Bu teröristler Kılıçdaroğlu'nun adaylığının açıklanmasından önce ise altılı masa ortaklarına ittifak baskısı yapıyordu. Aylarca muhalefet partilere tek çatı altında toplanması çağrısında bulunan teröristbaşlarından Duran Kalkan, "Bu seçim çalışmalarını kesinlikle böyle bir mücadele olarak ele almak lazım. Bu siyasi, askeri durumla kesinlikle birleştirmek gerekli. Bunlardan kopuk, bunların dışında bir seçim kesinlikle yoktur, olamaz. Tam tersi bu ayrılık, parçalılıklar önlenmeli. Küçük şeyler mesele yapılmamalı." sözlerini sarf etmişti. 

CEMİL BAYIK'TAN KILIÇDAROĞLU'NA DESTEK

Altılı Masa'nın mutabakat metninde yer alan 'kayyum atanmasının önüne geçilmesi' ve 'yerel yönetimlere bakanlıkların taşra kuruluşunun yönetimlerinin devredilmesi' maddeleri "HDP'nin talepleri kabul edildi" şeklinde yorumlanırken terör örgütü PKK'nın sözde yöneticilerinden Cemil Bayık'tan açıklama geldi.



Teröristbaşı Bayık, örgütün yayın organında "2023 Türkiye ve Ortadoğu’da demokratik değişim yılı olacak” başlığıyla bir yazı kaleme aldı. PKK elebaşı Bayık, yazısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek açıklamasında bulundu.

Bayık başka bir konuşmasında ise Erdoğan ve Bahçeli'nin seçimi kaybetmesi gerektiğini belirterek Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti'ye oy istedi.

TERÖR ÖRGÜTÜ THKP-C'DEN KILIÇDAROĞLU'NA OY İSTEDİ

CHP Genel Başkanı ve Yedili Masa'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim çalışmalarına devam ederken kullanılan bir slogan dikkati çekti. Muhalefetin seçim kampanyasında kullanılan "Açalım kızıl sancağı geçsin yezitlerin çağı" sloganı dikat çekti. Terör örgütü THKP-C, bu söylemi afiş haline getirdi ve Kılıçdaroğlu'nun Alevi kimliğine dikkat çekerek oy çağrıları yaptı.

 

 

KAYNAK: HABER7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 266
  • Soner aktaş 10 ay önce Şikayet Et
    Reis alayınızın köküne kibrit suyu döktü
    Cevapla
  • Dolbazlar07 1 yıl önce Şikayet Et
    Ölümüne Recep Tayyip nokta.
    Cevapla
  • O k u r 1 yıl önce Şikayet Et
    Eceli gelen P-KK, cami duvarına işer...
    Cevapla
  • O k u r 1 yıl önce Şikayet Et
    PKK'nın yeni görevi seçimlerde Erdoğan'ın aleyhine çalışmak. Yedili masanın görevi PKK'yı meşrulaştırmak. TSK terör yapıyor diyen aşağılık mahluklar PKK için demokratik güçler diyor. Maksatları iç savaş çıkartmak. Biz bu vatanın öz anasıyız. Üvey anlar gibi ne olursa olun evlat benim olsun demedik, demeyiz. Ama siyaset adı altında bölücülük yapanlara da pabuç bırakmayız.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    CHPkk kapatılmalıdır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Putin Türkiye'ye geliyor
Türkiye Gazze'ye en çok yardım yapan ülke unvanını bırakmadı