Cumhurbaşkanı seçimi kesin aday listesi Resmi Gazete'de yayımlandı

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) Cumhurbaşkanı seçimi kesin aday listesi yayımlandı.

Cumhurbaşkanı seçimi kesin aday listesi Resmi Gazete'de yayımlandı
Cumhurbaşkanı seçimi kesin aday listesi Resmi Gazete'de yayımlandı
GİRİŞ 31.03.2023 02:10 GÜNCELLEME 31.03.2023 15:11
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Resmi Gazete'de yayımlanan YSK kararında, 14 Mayıs 2023 Pazar günü birlikte yapılacak olan Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne ilişkin Cumhurbaşkanı kesin aday listesi yer aldı.

Kararda, 28 Mart'ta Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı seçimi geçici aday listesine belirtilen süre içinde yapılan itirazların YSK tarafından değerlendirilerek itirazların reddine karar verildiği belirtildi.

Kurul tarafından yapılan değerlendirmede, 14 Mayıs 2023 Pazar günü birlikte yapılacak olan Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde Cumhurbaşkanı adayları alfabetik sıralamaya göre, Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce, Recep Tayyip Erdoğan ve Sinan Oğan'dan oluştu.

Kararda, adayların doğum tarihleri ve mezun oldukları üniversitelerin bilgileri de yer aldı.

ADAYLAR İÇİN PROPAGANDA DÖNEMİ BAŞLADI

YSK, Cumhurbaşkanı seçimi kesin aday listesinin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından cumhurbaşkanı adayları için propaganda dönemi başladı.

OY PUSULASINDAKI YERLER BUGÜN BELLİ OLACAK

Cumhurbaşkanı adaylarının birleşik oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesi için bugün YSK'de kura çekimi yapılacak.

Aday listesinin yayımlanmasının ardından, cumhurbaşkanı adayları için propaganda dönemi de başladı. Cumhurbaşkanı adayları, seçimlerin bir gün öncesi olan 13 Mayıs'a kadar propaganda yapabilecek, cumhurbaşkanı seçiminin ikinci tura kalması halinde bu süre 15 Mayıs ile 27 Mayıs olarak uygulanacak.

Seçim döneminde genel yollar üzerinde, mabetlerde ve kamu binalarında propaganda yasak olacak.

Üniversite yerleşkelerinde, öğrenci yurtlarında seçim toplantısı, yurt dışı ve gümrük kapılarında da sözlü propaganda yapılamayacak.

Adaylar, bugünden itibaren seçim büroları kurabilecek, yurt dışında ise seçim bürosu kurulamayacak.

Adaylar, propaganda tarihleri arasında yazılı basında ilan ve reklam verebilecek, internet sitesi açabilecek, bu mecralarda yazılı, sözlü ve görüntülü propaganda yapabilecek. Yurt dışındaki yayım kuruluşlarında propaganda yapılması yasak olacak.

Seçim tarihinden 10 gün öncesi olan 4 Mayıs'tan 13 Mayıs saat 18.00'e kadar kamuoyu araştırmaları, anketler ve tahminler, bilgi ve iletişim telefonlarıyla mini referandumlar yapılamayacak. Kamuoyu araştırmaları ve anketlerin yayınlanmasında araştırmanın hangi kuruluş tarafından yapıldığının, denek sayısının, kim tarafından finanse edildiğinin açıklanması zorunlu olacak.

Adaylar, propaganda döneminde kendilerini tanıtır broşür, el ilanı, parti bayrağı, poster, afiş, ses ve görüntü içeren CD/DVD dağıtabilecek, hediye ya da eşantiyon dağıtamayacak. Propaganda için kullanılan materyallerde Türk bayrağı ve dini ibareler yer alamayacak. Propagandalarda Türkçenin yanı sıra farklı dil ve lehçeler de kullanılabilecek.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 17
  • Haber7 okuru. 1 yıl önce Şikayet Et
    Bay kemal kazanacak. Hayırlı olsun.
    Cevapla
  • NURI 1 yıl önce Şikayet Et
    Sanada onada bay bay.
    Cevapla
  • Hans 1 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi yandın Reiss bunlar kendini şimdi rütbeli zannederek ve sülalesi Porsche ve toog la gezecek demedi deme, bizde bidahakine tüm belediyeleri kime verecez bakarsın..!
    Cevapla
  • lazlo 1 yıl önce Şikayet Et
    Reeceep Tayyip Erdoğaannnn ♫♫♫♫♫♫Reeeceep Tayyip Erdoğaan an an an ♫♫♫♫♫♫
    Cevapla
  • Kadirg 1 yıl önce Şikayet Et
    Adam gibi adam la durmak yok yola devam tabikide
    Cevapla
  • nurettinbey 1 yıl önce Şikayet Et
    İtirazçılar için büyük bir HÜSRAN oldu..Avuçlarını yaladılar:::
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Erdoğan ile Bahçeli arasındaki sürpriz görüşme başladı!
Bakan Tekin'den açıklama! Üniversite sınavlarında yeni dönem