İmamoğlu mitingde... İSKİ boruyu patlattı! Alibey Barajı'na lağım suyu akıyor

Sultangazi'de, İSKİ'nin alt yapı çalışmaları sırasında iş makinesi kanalizasyon borusunu patlattı. Borudan taşan lağım suyu günlerdir Alibey Barajı'na akıyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise şehir dışında seçim mitinglerinde sahne alıyor.

GİRİŞ 07.04.2023 15:05 GÜNCELLEME 07.04.2023 15:14
Bu Habere 114 Yorum Yapılmış

İstanbul Sultangazi'de İSKİ ekipleri, Cebeci Köyü alt yapı çalışmaları sırasında kanalizasyon borularını patlattı. Tamir edilmeyen borudan akan lağım suları kentin içme suyu ihtiyacını karşılayan Alibey Barajı'na akmaya başladı.

Günlerdir tamir edilmeyen boru nedeniyle akan lağım suları barajın rengini de siyaha dönüştürdü.

"TAHLİYE BORUSU KIRILMIŞ"

Bölgede 24 yıldır yaşadığını belirten Ercan B., bugüne kadar barajla ilgili olumsuz bir durum olduğunda her seferinde ekiplere haber verdiğini söyledi. Geçtiğimiz hafta havaların sıcak gitmesiyle ağır bir kokunun çöktüğünü kaydeden Ercan B., bunun nedenini araştırdığında ise kanalizasyon tahliye borusunun kırılması olduğunu öğrendiğini kaydetti. Ercan B, "Yağmurlarla birlikte lağım suları baraja karıştı. İSKİ çalışanlarına bu durumu haber verdim, buraya bir ekip geldi barajdan numune alıp gittiler" dedi. Söz konusu kırık kanalizasyon borularının tamir edilmediğini ileri süren Ercan B., "Bu su baraja akıyor, milleti ilgilendiriyor. Bu günlerde havalar soğuk ve rüzgarlı olduğu için koku dağılıyor ancak havaların ısınmasıyla birlikte bu kötü koku bir dönem Haliç'in kokusu gibi olacak. Suyun rengi zaten bu durumu gösteriyor" diye konuştu.

Ercan B., suyun renginin değiştiğini ve koku oluştuğunu söyledi.

İMAMOĞLU BİR HAFTADIR SEÇİM MİTİNGLERİNDE

İstanbul'a su sağlayan barajda bu görüntüler yaşanırken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise şehir dışında seçim mitinglerinde sahne alıyor.

İmamoğlu, son bir haftada; Sinop, Trabzon, Burdur ve Isparta'da partisinin mitinglerine katıldı.

KAYNAK: AKŞAM
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 114
  • Mert 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu sene çok sık uzun süreli sular kesiliyor ne halt ediyolarsa artık.. Herşey çok güzel oldu evet lafta anca ...
    Cevapla
  • liyakat 1 yıl önce Şikayet Et
    iskiden her hafta arıza tamir mesajı geliyor. bu kadar arıza ve tamiratla sonuç buysa bırakıp gitsinler bu işi. pazarda limon filan satsınlar. onuda yapabilirlerse.
    Cevapla
  • Türkiye 1 yıl önce Şikayet Et
    İzmirde herzamanki gibi yağmurda foseptikler taşmıştı bizim arkadaş , komşuya artık bu manzaradan sonra artık ak partiye atarsınız demiş o da biz pisliğin içinde yüzeriz yine chp ye atarız demiş bunlara kanalizasyonda ev yapacaksın nasıl olsa bağışıklık kuvvetli yadırgamazlar yerini
    Cevapla
  • aykal 1 yıl önce Şikayet Et
    Her şey çok güzel olacak sözü, yahudi birisine aittir, kendisi mason bir başkandır ismi Emanuel Karasu dur, imamoğlunu destekleyenlere kapak olsun
    Cevapla
  • Sako 1 yıl önce Şikayet Et
    İmamoğlu nezaman işemyaradı ki ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Korhan Berzeg ile ilgili önemli gelişme! Bulunan kemikler Berzeg'in kızıyla eşleşti
500 milyon euro'luk proje! Avrupa'nın en büyük gaz hattına Türk eli değdi