Basın mensuplarını ilgilendiren basın kartı yönetmeliği yayımlandı!

Resmi Gazete'de yayımlanan ve basın mensuplarına hak olarak tanınan basın kartlarıyla ilgili yönetmelikler yürürlüğe girdi.

Basın mensuplarını ilgilendiren basın kartı yönetmeliği yayımlandı!
Basın mensuplarını ilgilendiren basın kartı yönetmeliği yayımlandı!
GİRİŞ 10.04.2023 15:14 GÜNCELLEME 10.04.2023 15:14
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından verilen basın kartı yönetmeliğinde; basın kartlarının niteliği, türü ve şekli, medya kuruluşları ile basın kartı alabilecek kişilerde aranacak hususlar, unvan ve kontenjanları, başvuruda istenen belgeler, basın kartlarının iptal ve/veya iade edileceği durumlar ile Basın Kartı Komisyonunun çalışma ve karar alma sürecine ilişkin usul ve esaslar yer aldı.

İletişim Başkanlığınca verilen basın kartları tüm resmi ve özel kuruluşlar tarafından kabul edilecek resmi nitelikte bir kimlik belgesi olduğu belirtilerek, kart türleri "Göreve bağlı basın kartı", "Süreli basın kartı", "Geçici basın kartı", "Serbest basın kartı" ve "Sürekli basın kartı" olarak sıralanmıştır.

Yönetmelikte, basın kartının geçerlilik süresinin 10 yıl olduğu, İletişim Başkanlığı tarafından verilen basın kartına dizgi, tertip, şekil ve renk bakımından benzer korsan kart düzenleyenler hakkında Cumhuriyet Başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunabileceği belirtilmiştir.

Bu yönetmelikle beraber, 13 Aralık 2018 tarihli Basın Kartı Yönetmeliği de yürürlükten kaldırılmıştır.

Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Serko 1 yıl önce Şikayet Et
    He verin ondansonra devleti karalasinlarr
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye, İsrail ile olan tüm ticaretini durdurdu
İsmailağa liderini yurt dışına götürmeye çalışmışlar! İkinci Gülen vakası böyle önlenmiş