Başakşehirli gençlerin ilk tercihi BÜTEF oldu!

Başakşehir Belediyesi’nin bu yıl 7’ncisini düzenlediği Başakşehir Üniversiteler Tanıtım ve Eğitim Fuarı (BÜTEF), üniversite adaylarının akınına uğradı.

GİRİŞ 13.04.2023 13:43 GÜNCELLEME 13.04.2023 14:15

Fuarda gençlere seslenen Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, “Her şey sizin gelişiminiz ve geleceğe güzelce hazırlanmanız için” dedi.

Başakpazar Fuar ve Sergi Alanı’nda gerçekleştirilen 7. Başakşehir Üniversiteler Tanıtım ve Eğitim Fuarı (BÜTEF)’in açılış törenine; Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu’nun yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Yılmaz, Başakşehir Belediyesi Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, üniversite adayları ve aileleri katıldı.

“Başakşehir gençliği tercih edilen bir gençlik olmalı” 

Açılış töreninde konuşan Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, her hafta gerçekleştirdiği lise ziyaretleriyle gençlerle yakından ilgilendiğini belirterek, “Her şey sizin gelişiminiz ve geleceğe güzelce hazırlanmanız için” dedi. 

Öğrencilere okul hayatları boyunca sadece derslere değil, kendilerini hayata hazırlayacak konulara da yoğunlaşmaları tavsiyesinde bulunan Başkan Kartoğlu, “Sizi diğerlerinden ayıran +1’iniz mutlaka olsun. Kendinize ekstra hedefler belirleyin. İlçemizde yeni projeler geliştirmeniz için Living Lab Teknoloji ve İnovasyon Merkezi’miz var. Orayı mutlaka görün. Başakşehir gençliği tercih edilen bir gençlik olmalı” diye konuştu.

Dünyanın Türk gençliğine ihtiyacı var” 

Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Yılmaz da, BÜTEF’in önemine değinerek, “BÜTEF siz gençlerin bilinçli tercih yapmasında çok önemli bir çalışmadır. Hepinize güzel bir gelecek diliyorum. Dünyanın Türk gençliğine ihtiyacı var. Hayalleriniz büyük, ufkunuz açık, her biriniz insanlığa hizmet vermenin heyecanı içindesiniz. Yeni bir medeniyet anlayışını tüm dünyaya sunacak olan sizlersiniz.” dedi.

Türkiye’nin ilk otonom aracı büyük ilgi gördü 

Kurdele kesiminin ardından fuarı gezen Başkan Kartoğlu, Yıldız Teknik Üniversitesi Alternatif Enerjili Sistemler Kulübü’nün tasarladığı TÜBİTAK ödüllü “Türkiye’nin ilk otonom aracı” ile yakından ilgilenerek aracın özellikleri hakkında bilgi aldı.

BÜTEF 6 bin genci ağırladı 

Fuarda, çoğunluğu yurtiçi ve yurt dışından üniversiteler olmak üzere 40 eğitim kurumu yer aldı. 6 bin üniversite adayının ziyaret ettiği BÜTEF, sanat ve meslek kurslarının gösterileri ve mini konserle renkli görüntülere sahne oldu.

Başakşehir Belediyesi, BÜTEF ile Başakşehirli gençleri hayallerini kurdukları üniversiteleri daha yakından tanıma fırsatı sundu. Üniversitelerin temsilcileriyle aynı çatı altında buluşan gençler, stantları bir bir gezerek üniversiteler hakkında merak ettikleri her konuda bilgi sahibi oldu. Eğitim kariyerlerini doğru yönlendirmek adına çok önemli bilgilere ulaştıklarını belirten gençler, aynı gün içinde çok sayıda üniversite temsilcisiyle görüşme fırsatı yakaladıkları için kendilerini şanslı hissettiklerini söyledi.

“Üniversiteleri yakından tanıma fırsatı buldum”

Öğrenciden Armağan Anadolu Lisesi öğrencisi Abdülsamet Albora, ilk kez ziyaret ettiği BÜTEF’ten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Ben 11. sınıf öğrencisi olduğum için üniversiteler ve bölümler konusunda araştırma halindeydim. Bu fuar sayesinde üniversiteleri yakından tanıma fırsatı buldum. Bunun çok önemli bir imkân olduğunu düşünüyorum. Düzenleyen herkese teşekkür ederim” dedi.

“Belediyemize ve Başkan’ımıza teşekkürler”

Miktat Ağaoğlu Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencisi Damla Kanca da, BÜTEF sayesinde üniversiteler ve bölümler konusunda geniş bilgi sahibi olduğunu belirterek, “Bu fuar sayesinde eğitim alma hayali kurduğum Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi’nin standını ziyaret ederek öğrencilere sağladığı imkânlar hakkında bilgi sahibi oldum. Üniversitede grafik-tasarım eğitimi almak istiyorum. Bizim gibi üniversite adaylarına rehberlik hizmeti sunan BÜTEF’i düzenlediği için Başakşehir Belediyesi’ne ve Başkanımız Yasin Kartoğlu’na çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

KAYNAK: HABER7
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
PKK’dan TSK’ya kimyasal kumpas! Kalleş plan deşifre oldu
Netanyahu için geri sayım! Tutuklama emri çıkabilir