CHP'li Sezgin Tanrıkulu tehdit etti! "14 Mayıs'ta dostlarımız için hesap soracağız"

CHP'li Sezgin Tanrıkulu, Selahattin Demirtaş için Türkiye'yi tehdit etti. Tanrıkulu seçimleri kazanmaları durumunda Demirtaş'ın hapisten çıkacağını söylerken "14 Mayıs'ta dostlarımız için hesap soracağız" dedi.

GİRİŞ 16.04.2023 04:46 GÜNCELLEME 16.04.2023 04:46
Bu Habere 361 Yorum Yapılmış

Türkiye artık adım adım seçimlere giderken HDP ve PKK'nın Kemal Kılıçdaroğlu'na olan desteği CHP'den gelen açıklamalar sonrası her geçen gün biraz daha artıyor.

HDP'YE CHP'DEN BÜYÜK DESTEK

Özellikle Kılıçdaroğlu'nun HDP ziyareti sonrası Kandil'den Kılıçdaroğlu'na yönelik üst üste destek açıklamalarının gelmesi CHP'li isimlerin PKK'ya verdiği özerklik ve bebek katili Öcalan'ın özgürlüğüne ilişkin sözlerden kaynaklı olarak görülüyor.

Demirtaş'tan mahkemede hadsiz çıkış: Tehditler savurdu!Demirtaş'tan mahkemede hadsiz çıkış: Tehditler savurdu!

DEMİRTAŞ'TAN MAHKEMEYE TEHDİT

Diğer yandan geçtiğimiz günlerde HDP'nin terörden tutuklu ismi Selahattin Demirtaş, "Bütün savcılar, istinaf mahkemeleri üyeleri, dosyalarımıza bakmayan Anayasa Mahkemesi üyeleri, sunduğumuz delilleri dikkate almayan Hakimler ve Savcılar Kurulu üyelerinin tamamı anayasal düzene kumpas kurarak, örgüt kurarak müdahale etmiştir." Yalanını ortaya atarak, "Avukatlarımız kapsamlı dosyalar hazırlamışlar, sadece gününü bekliyoruz. O sırada sanık sandalyelerinde biz değil, sizler oturacaksınız" sözleriyle mahkemeyi tehdit etmişti.

CHP HEMEN HAREKETE GEÇTİ

Demirtaş'ın sözleri sonrası CHP harekete geçerken bu sefer de CHP'li Sezgin Tanrıkulu terör örgütüne verdiği destek nedeniyle cezaevinde bulunan ve Kobani davası mütalaasında kendisi hakkında ağırlaştırılmış müebbet istenen Selahattin Demirtaş'la ilgili Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni adeta tehdit etti.

DEMİRTAŞ'A VE TERÖR YANDAŞLARINA AF GETİRECEKLERİNİ SÖYLEDİ

Tanrıkulu "Selahattin Demirtaş hükümlü değildir. Affa da ihtiyacı yoktur. Aldığı ceza da yoktur." dedi ve 14 Mayıs seçimlerini işaret etti.

"14 MAYIS'TA DOSTLARIMIZ İÇİN HESAP SORACAĞIZ"

14 Mayıs Seçimleri sonrasında 'dostları' için hesap soracaklarını dile getiren CHP'li Tanrıkulu, "Kimdir bunun müsebbibi? Erdoğan'dır. Kürtler de ülkenin demokratları da bunu çok iyi biliyor. Tam da bu nedenle hesap soracağız. Kayyum siyasetinden dolayı hesap soracağız. Gezi davası için hesap soracağız." ifadelerini kullandı.

 

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 361
  • Avşaroğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Seçimden sonra sen de dostlarının yanına şutlanırsın, acele etme!
    Cevapla
  • Zorto 1 yıl önce Şikayet Et
    Seni de dostlarınızda sen anladın sezoş
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Al işte.. Chphdp dediğimizde ne alakası var diyolar.. Koyun koyuna kardeşim.. Ha hdpkk ha Chphdp...
    Cevapla
  • Aydın aktas 1 yıl önce Şikayet Et
    Suratında meymenet yok bunun gibiler devletten maaş alıp devletine hainlik yapıyorlar.
    Cevapla
  • Alc 1 yıl önce Şikayet Et
    Burdan bir şey yazsam dava aciliyor mahkemeler baslıyor cezayı chp bu demokrasi özgürlük v. S hep yalan dine erdogan a millete hakaret edince özgürlük. Savcılar nerede bu ve bunun gibiler mileti devleti tehdit ederken.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çocuğu kanlar içinde o yayın derdinde! Bir TikTok rezaleti daha
Özel hastanede yenidoğan vurgunu