FETÖ ve muhalefetin "Talha Abdulrazaq TRT World çalışanı" iddiası yalanlandı

FETÖ'ye ve Kılıçdaroğlu'na yakın troller ile bazı haber siteleri TRT'yi hedef aldılar. Gazeteci Talha Abdulrazaq'ın Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik yaptığı Yavuz Sultan Selim'li paylaşımı sonrası TRT World'e iftira kampanyası yürütüldü.

GİRİŞ 20.04.2023 22:35 GÜNCELLEME 21.04.2023 10:16
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı ve yedili masanın 13. cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz gün ilk defa Alevi olduğunu dile getirmişti. İlk kez oy kullanacak gençlerden oy isteyen Kılıçdaroğlu'nun 'Alevi' başlıklı videolu paylaşımını alıntılayan Talha Abdulrazaq isimli kullanıcı, gönderisine 88. İslam halifesi ve 9. Osmanlı padişahı Yavuz Sultan Selim'i anarak, "Sultan Selim'in hatırası mezhebinizi iktidardan uzak tutsun" dedi.

Türkiye'den gelen bazı tepkilerin ardından Yavuz Sultan Selim'i anımsattığı gönderisini alıntılayan Abdulrazaq, şu ifadeleri kullandı:

"Daha çok ağlayın, alıntılarımdaki Kemalist pislikler. Irkçı, Arap karşıtı sözler kullanırken öldürüp, işkence edip sonra da 'nefret söylemi' diye ağlayamazsınız"

FETÖ VE KILIÇDAROĞLU'NA YAKIN HESAPLARDAN BÜYÜK YALAN 

FETÖ'ye ve CHP'ye yakın troller ise Abdulrazaq'ın TRT World çalışanı olduğunu iddia ederek hem Kılıçdaroğlu'nun propagandasını yapmak hem de toplumda infial oluşturmak istedi.

Kılıçdaroğlu'na yakınlığıyla bilinen ve mezhepçi yayınlarıyla öne çıkan Cumhuriyet gazetesi, T24, Tele1, ve Odatv'de birbirinin benzeri başlıklarla Abdulrazaq'ın TRT World yazarı olduğunu öne sürerek büyük bir yalana imza attı.

Oysa Talha Abdulrazaq isimli Twitter kullanıcısının profilinde Washington Post, Al Jazeera, Independent, Middle East Institute, National Interest, RUSI gibi uluslararası kuruluşlara da görüş bildirdiği görülüyor.

TRT İDDİALARI YALANLADI: TRT WORLD PERSONELİ DEĞİLDİR

TRT Kurumsal, "TRT World’e ilişkin bir iddia hakkındaki kamuoyu açıklamamızdır" ifadeleriyle bir açıklama yayınladı:

"Bir siyasi parti genel başkanının yayınladığı video içeriği hakkında kişisel görüşlerini paylaşan Talha Abdulrazaq iddia edildiği gibi TRT World personeli değildir.

Kendisinin kişisel SM hesaplarından görüleceği gibi aralarında Washington Post, Al Jazeera, Independent gibi farklı uluslararası yayın kuruluşlarına görüş veren bir isimdir.

Kamuoyuna saygı ile duyururuz"

KAYNAK: HABER7
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 57
  • samimi 1 yıl önce Şikayet Et
    Asil soyadi karabuluttur.Amcasinin oglu karabulut Almanyada Pkk sorumlusudur.Türkiye ermeni olan bu sülaleyle mücadele ediyor.Hdpkk ile onun icin ittifak yapiyor.
    Cevapla
  • Ankaralı 1 yıl önce Şikayet Et
    bay bay Kemal buradan sana oy çıkmaz tam tersi bayağı oy kaybedecek. yine baltayı taşa vurdu.
    Cevapla
  • Ankaralı 1 yıl önce Şikayet Et
    oy almak için ne yapacağını şaşırdı. kılıçdaroğlukda buradan fena zarar eder. Alevi olduğunu hatırlatması ona oy kazandırmaz
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Amin
    Cevapla
  • zalim kaybedecek 1 yıl önce Şikayet Et
    teröristler le yürüyenler heryolu deneyecekler ama kaybedecekler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya: 1 Mayıs'ta 226 kişi gözaltına alındı
Büyükekşi'yi gönderecek imza sayısına ulaşıldı!