Solcu Gazete Baykar'a vurayım derken rezil oldu! Belge okumaktan acizler

7’li koalisyon masasının çökertmeyi hedeflediği BAYKAR aleyhine kurgulanan bir yalan daha çöktü. BAYKAR’ın devletten para desteği aldığına ilişkin yayınlanan belgenin, iddianın tam aksini yansıttığı tespit edildi.

Solcu Gazete Baykar'a vurayım derken rezil oldu! Belge okumaktan acizler
Solcu Gazete Baykar'a vurayım derken rezil oldu! Belge okumaktan acizler
GİRİŞ 02.05.2023 16:27 GÜNCELLEME 02.05.2023 17:16
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

ABD ve İsrail’i sollayarak dünyanın en büyük SİHA ihraç eden firması olan BAYKAR’a yönelik kara propagandalar bir bir çürütülüyor. Bütün savunma sanayii şirketleri gibi devletten hibe ve teşvik alma hakkı bulunmasına rağmen öz sermayesiyle kalkınan BAYKAR’ı fonlanmış gibi yansıtan bir belge daha elde patladı.

600 MİLYONLUK YALAN

Sosyal medyada Solcu Gazete isimli yayın organı, yayınladığı bir belgeyle BAYKAR’ın 2019 yılında devletten 600 milyon TL destek aldığını savundu.

Paylaşımda, “Devletten tek bir kuruş almadığını iddia eden Haluk Bayraktar, Cumhurbaşkanlığı kararıyla 2019 yılında 600.000.000,00 TL Devlet desteği verilmiş. Ayrıca vergiden muaf olduğu ve vergi iadesi aldığı da ortaya çıktı.” ifadeleri kullanıldı.

 

PARA DESTEĞİ ALMADIKLARININ BELGESİ!

İstanbul’da yapılacak İHA ve akıllı sistemler üretim tesisiyle ilgili 5 Eylül 2019’da Resmi Gazete’de yayımlanan 30879 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararına dayandırılan belgelerde; BAYKAR’a hiçbir maddi destek sağlanmadığı, 600 milyon TL’nin BAYKAR’ın gerçekleştireceği yatırım bedeli olduğu görüldü.

Yayınlanan belgede BAYKAR’ın hakkı olmasına rağmen; personel desteği, faiz veya hibe desteği, sermaye katkısı, enerji desteği, yatırım yeri tahsisi, kamu alım garantisi, altyapı desteği gibi katkıların hiçbirinden faydalanmadığı açık bir şekilde yazılı.

Belgede öngörülen desteğin sadece KDV, vergi muafiyeti, ruhsat, lisans gibi kalemlerden ibaret olduğu belirlendi.

OKUDUKLARINI ANLAMAKTAN ACİZLER

Solcu Gazete isimli yayın organı, Bayraktar Ailesi ve Baykar’ı hedef almak isterken rezil olurken çok sayıda vatandaş da söz konusu yayın organına tepki gösterdi. Bu bağlamda yayın organının belgeyi yanlış şekilde izah ettiğini belirten bir sosyal medya kullanıcısı, “Belgede yazanı bile okumaktan acizsiniz. 600 milyon TL yatırım bedeli , devletin desteği sadece KDV ve vergi muafiyeti.” ifadelerini kullandı.

Bir diğer kullanıcı ise şu yorumu yaptı:

“Bu görsel bizzat BAYKAR’ı haklı çıkarmış çünkü okumuyorlar. Burada devlet desteği verilmemiş, Baykar’ın yapacağı yatırım tutarı belirtilmiş. Baykar’ın bu yatırım tutarıyla alması gereken HİBE, TEŞVİK, ENERJİ, PERSONEL vs hiçbirini ALMADIĞI son görselde açık bir şekilde görülmüş.”

Saldırılara sert tepki: 'Baykar’ı hedef alanlar iktidar olursa Türkiye müstemleke olur!'Saldırılara sert tepki: 'Baykar’ı hedef alanlar iktidar olursa Türkiye müstemleke olur!'

KAYNAK: HABER7
Bekir Sıtkı Şirin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bekir Sıtkı Şirin
YORUMLAR 18
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Sol haber okuyan kesim belli hayatları yalan üzerine kurulu o kadar ki kendi yalanlarına kendileri bile inanır olmuş sorsan koyun hep başkası okuduğunu bile anlama zekasına sahip olmayanlar nedense kendi en zeki sananlar!!!
    Cevapla
  • MisafirAhmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Yalan haber yapanlara telafuz ettikleri para kadar ceza uygulanmalı yoksa bu işin önü alınmaz keferelere haddini bildirmek lazım
    Cevapla
  • Vatan sever 1 yıl önce Şikayet Et
    Her türlü yalanı yazıp hainlik yapanlar iftira atanlar YÜCE ALLAH'IN,en büyük cezasına uğrayacaklar ,CEHENNEM ebedi mekanları olacak hep dua ediyoruz bu hainler için Devletimiz 15 mayıs'tan sonra bütün bu hainlere gereken cezaları en ağır şekilde verecek vatandaş olarak devletimizden bunu bekliyoruz seçimden sonra.
    Cevapla
  • 1903 1 yıl önce Şikayet Et
    Devlet desteği alsa ne olacak zaten ,elin almanı otomobil fab. açacak diye yer ve vergi teşviki veriyordu , kimsenin sesi soluğu çıkmadı , yabancıya teşvik deniliyor , yerli yatırımcıya verilince adı peşkeş oluyor , millet olarak bir karar verelim artık . :))))
    Cevapla
  • Bülent duman 1 yıl önce Şikayet Et
    Yazıklar olsun size Allah bildiği gibi yapsın inşallah zaten yapmış
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Almanya 800 milyon avroluk fiyasko sonrası tarihinde ilk kez İsrail yapımı İHA uçurabildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, T10F'yi inceledi