T24'ten TUSAŞ ve Baykar'ı hedef alan çirkin iddialar

T24 haber sitesinde yer alan "TUSAŞ engellenirken Baykar'ın önü açılarak devlet zarara uğratıldı" şeklinde servis edilen iddiaların gerçeği yansıtmadığı TUSAŞ'ın ticari itibarını zedelemeyi hedeflediği ifade edildi.

T24'ten TUSAŞ ve Baykar'ı hedef alan çirkin iddialar
T24'ten TUSAŞ ve Baykar'ı hedef alan çirkin iddialar
GİRİŞ 02.05.2023 16:28 GÜNCELLEME 02.05.2023 17:54
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

T24 haber sitesinde "TUSAŞ'tan atılan İHA Direktörü mühendis: TUSAŞ engellenirken Baykar'ın önü açılarak devlet zarara uğratıldı; can güvenliğimden endişe ediyorum!" başlığıyla son zamanlarda hedef haline getirilen TUSAŞ ve Baykar hakkında yeni bir algı operasyonuna girişildi.

Devlet kaynakları ile geliştirilen ANKA projesi altyapısının Baykar A.Ş. firması projesi lehine  yok sayıldığı ve Baykar A.Ş firmasına kaynak aktarılarak devletin zarara uğratıldığı iddia edildi.

TUSAŞ AÇIKLAMA YAPTI

TUSAŞ'ın iş akdi feshedilen eski bir çalışanı tarafından öne sürülen söz konusu iddiaların, eski firmasının ticari itibarını zedelemeye ve kendisi hakkındaki yargı sürecini etkilemeye yönelik ve gerçek dışı olduğu açıklaması yapıldı.

TUSAŞ'tan T24'ten yayılan çirkin iddialara karşı yaptığı açıklama şu şekilde;

İş akdi feshedilen eski çalışanımız tarafından sosyal medyada yapılan bir takım açıklamalar, ticari itibarımızı zedelemeye ve mevcut yargı sürecini etkilemeye yönelik gerçek dışı açıklamalardır. 

Bu kişi hakkında “Devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etme” suçu kapsamında suç duyurusunda bulunulmuş ve ilk derece yargılaması sonucunda adı geçen kişi hapis cezası almıştır. Zaten bu durum da açık kaynaklarda yer almaktadır. 

Yargılamanın devam etmesi sebebi ile yargıya saygımız, inancımız ve hukuki yükümlülüklerimiz doğrultusunda Şirketimizce daha detaylı bir açıklama yapılamamaktadır.

 

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 10
  • .. Ahmet 11 ay önce Şikayet Et
    Vatan hainliğinden ceza alan kişiden başka şekilde konuşma beklenemez. Ne mutlu Türküm diyene.
    Cevapla
  • Osmanlı 11 ay önce Şikayet Et
    Vatan hainliğin den yargılanmalı direkt
    Cevapla
  • gerçek oranlar 11 ay önce Şikayet Et
    bu seçim öyle bir seçimki islam devlet düşmanıda dostuda her türlü gerçekler o kadar ortadaki artık ülkede yaşayan gerçek müslüman mümin vatanperverlerin Cennetin gülünün sayısal oranı ile ülkede yaşayan gerçek kafir müşrik münafık fasık hain kalleş Cehennemin odunu ....sayısal oranı ortaya çıkacak şu asla unutulmamalı dünyada kimle beraber ahirettede onunla beraber ....yaşasın CEHENNEM
    Cevapla
  • Hüsnü KARABAL 11 ay önce Şikayet Et
    İyiki erken farkedip atmışlar meymenetsizi
    Cevapla
  • deka 11 ay önce Şikayet Et
    Zihniyet bozuk olunca bunlar için herşey mubah oluyor şerli bunlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'ın duyurduğu haber ses getirdi! ABD'li dergi yazdı: Bir sonraki süper güç...
Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik