Muhalefetten destek alan PKK kaos planı yapıyor

Uzmanlara göre; Kandil’den inen militanları aday gösteren, sokağı tahrik eden, Avrupa’da seçmeni engelleyen PKK, muhalefetin desteğiyle kaos planı yapıyor.

Muhalefetten destek alan PKK kaos planı yapıyor
Muhalefetten destek alan PKK kaos planı yapıyor
GİRİŞ 04.05.2023 07:55 GÜNCELLEME 04.05.2023 07:55
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Suriye ve Irak’ta temas hatlarına füze ve cephane yığan terör örgütü PKK, 14 Mayıs cumhurbaşkanlığı seçimlerinde muhalefetin ortağı gibi hareket ediyor. Örgüt elebaşları Kemal Kılıçdaroğlu’na destek istiyor. Örgüt militanları Avrupa’da da oy vermeye gelen gurbetçilere saldırıyor. Uzmanlara göre, seçimi varlık yokluk mücadelesi gören terör örgütü, bir plan dâhilinde azdırılıyor.

DEVLET TAKİP EDİYOR

Gazetemize konuşan Emniyet İstihbarat Dairesi Eski Başkanı Bülent Orakoğlu, PKK’ya “Türkiye’yi karıştırın” talimatı verildiğini söyledi. Örgütün iç savaş çıkarma aparatı olarak kullanılmak istendiğini ifade eden Orakoğlu “Mevcut tablonun hazırlayıcı unsuru Kılıçdaroğlu’dur. Terör cephesinin bu denli şımarması dış dinamikler yanında CHP Genel Başkanı’nın HDP’ye verdiği sözlerden kaynaklı. Kandil’deki terör elebaşları, HDP, CHP ve diğer Millet İttifakı bileşenlerinden çok daha fazla günlük siyasete ilişkin açıklama yapıyor ve oy istiyorlar. Şu an bile milli güvenliğe ve ülke bütünlüğüne aykırı yığınla suç işleniyor. Devlet olanı biteni sabırla takip ediyor ve hesabını soracaktır” diye konuştu.

Orakoğlu’na göre özerklik, kayyumların devri, PKK’ya uyumlu anayasa gibi taahhütleri de içeren plan; küresel unsurlar tarafından hazırlandı ve FETÖ da bu planın gizli öznelerinden biri.

ÖLÜM KALIM TARİHİ GÖRÜYORLAR

Emperyal güçlerin terör, ekonomi ve siyasal aparatları vasıtasıyla Türkiye’ye savaş açtığını söyleyen Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu da “Bu sebeple bizim iç politikamız Batılı emperyal güçlerin asli dış politika öznesine dönüştü. İçerideki uzantıları gibi küresel merkezdekiler de 14 Mayıs’ı bir ölüm kalım tarihi olarak görüyor. Kandil tasarımı HDP ya da Yeşil Sol Parti’nin şımarıklığı bu merkezlerden aldıkları vaatlerden kaynaklanıyor” diye konuştu.

CHP’nin emperyal güç odaklarının kuluçka merkezleriyle iş birliği yaptığını söyleyen Hacısalihoğlu “CHP yönetiminin 2010 yılında el değiştirmesiyle başlayan proje bu seçimle ya zirve noktasına ulaşır ya da iflas eder” değerlendirmesinde bulundu.

GURBETÇİ, OYUNUN FARKINDA

AK Parti Avrupa Teşkilat Başkanı Köksal Kuş da aylardır Avrupa sokaklarında terör elebaşı Öcalan posterleri ile terör estiren PKK yandaşlarının sandığı ve seçimi provokasyon amaçlı her yolu denediğine dikkat çekti. Kuş “Gurbetçilerimiz bu seçimin taşıdığı önemin farkında. Bu sebeple seçime olağanüstü ilgi var. İnsanımız sandıklara akın ediyor” dedi.

Köksal Kuş şöyle devam etti: "Avrupa ülkeleri Cumhur İttifakı’na oy gitmesin diye PKK’nın provokasyonlarına seyirci kalıyor. Burada yaşayan 3,5 milyon Türk’e karşı değil bu aşırılık yanlısı terör yapılanmasına karşı sorumluluk duyuyorlar. Hiçbirimiz onlardan ve engellemelerden korkmuyoruz."

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 30
  • Vatanahasret 11 ay önce Şikayet Et
    Evet bende bu suphe icindeyim, isimden dolayi bir cok seye sahit oluyorum. Auvrupa FETÖ ve PKK yandaslarina hemen otrum veriyor ve onlari besliyor! Avrupadaki yapilanmalar cok fazla lakin Devletimin herseyin farkinda oldugunu biliyorum. Ve allahin izniyle zafar Reyisin ve Vatansevdalilarin olacak - insallah yurduma dönmek nasip...
    Cevapla
  • Cerrah 11 ay önce Şikayet Et
    topunuz gelin, gücünüz yetmeyecek, Allah bizimledir.
    Cevapla
  • muhammet gündoğdu 11 ay önce Şikayet Et
    ne yaparsınız yapın sonuç asla değişmeyecek bu ülkede huzuru sükûneti bozmaya çalışanlar veya doğuda özyönetim adı altında hayal kuranlar daha önce nasıl çukurlara gömüldüyse daha sert ve etkili biçimde ağababalarının gözlerinin içine baka baka onların bu piyonlarını yine o hendeklere çukurlara gömeriz kaşınanı kaşırız
    Cevapla
  • vatandaş 11 ay önce Şikayet Et
    kılıçtaroğlu amerikada 8 saat kaybolduğunda her şey belliydi zaten amerikanın pkk,yı kurduğunuda biliyoruz ülkemizin büyümesini terörle engelleyerek kaos çıkarmak istiyordu fakat başaramıyacaklar bu ülkeyi bölemiyecekler eğer bu millet ayağa kalkarsa işte o zaman kaçacak delik arayacaklar..
    Cevapla
  • Ömeroğlu 11 ay önce Şikayet Et
    Yerli Amerikalılar hevesleriniz kursaklarınızda kalacaktır İnşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fed, piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı
Sözcü'den masabaşı asparagas haber: Elinde patladı!