Meteoroloji'den Etna Yanardağı açıklaması: Türkiye'yi etkileyecek mi?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden tekrar faaliyete geçen Etna Yanardağı'yla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, "Etna kaynaklı kül bulutlarının ülkemizi etkilemesi beklenmemektedir" denildi.

Meteoroloji'den Etna Yanardağı açıklaması: Türkiye'yi etkileyecek mi?
Meteoroloji'den Etna Yanardağı açıklaması: Türkiye'yi etkileyecek mi?
GİRİŞ 23.05.2023 13:33 GÜNCELLEME 23.05.2023 13:36

Meteoroloji'den İtalya'da yeniden faaliyete geçen Etna Yanardağı hakkında açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada, "Avrupa'nın en aktif yanardağı olan İtalya'daki Etna Yanardağı 21-22 Mayıs 2023 tarihlerinde yeniden faaliyete geçmiştir. Genel Müdürlüğümüzce son yapılan HYSPLIT Tahmin Modeli ileri yörünge analizlerine göre, Etna kaynaklı kül bulutlarının Yunanistan'ın güneyinden geçerek deniz üzerinden doğuya doğru hareket etmesi beklenmektedir. Söz konusu Etna kaynaklı kül bulutlarının ülkemizi etkilemesi beklenmemektedir. Genel Müdürlüğümüzce kül bulutlarının hareketi 7/24 esasına göre takip edilmektedir" ifadelerine yer verildi.

KAYNAK: HABER7
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
FIFA devrime hazırlanıyor! Süper Lig heyecanı yurt dışına taşınabilir
Fenerbahçe Beko kaybetti! Son düdükle ortalık karıştı