Ataol Behramoğlu'nun Erdoğan'a oy verenleri aşağıladığı paylaşıma tepki yağdı

CHP'li Cumhuriyet yazarı Ataol Behramoğlu'nun 7'li koalisyonun ortak adayı CHP lideri Kılıçdaroğlu'na verilen oyları "aydınlanmış, bilinçli kent oyu" diye tanımlayıp Erdoğan'a oy verenleri aşağıladığı paylaşıma tepki yağdı.

Ataol Behramoğlu'nun Erdoğan'a oy verenleri aşağıladığı paylaşıma tepki yağdı
Ataol Behramoğlu'nun Erdoğan'a oy verenleri aşağıladığı paylaşıma tepki yağdı
GİRİŞ 27.05.2023 17:35 GÜNCELLEME 27.05.2023 22:16
Bu Habere 643 Yorum Yapılmış

Daha önce başörtüsüne, kurban ibadetine dil uzatan hatta hükümet yetkililerine ipi gösterecek kadar ileri giden, milli ve manevi değerlerimize düşman açıklamalarıyla haber olabilen sözde aydın Ataol Behramoğlu Yüzyılın seçiminde de nefretini kustu.

ERDOĞAN'A OY VERENLERE AŞAĞILAYICI SÖZLER

7'li koalisyonun ortak adayı CHP lideri Kılıçdaroğlu'na verilen oyları "aydınlanmış, bilinçli kent oyu" diye tanımlayan Behramoğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a oy verenleri aşağılayarak şu şekilde tanımladı;

Aydınlanmanın ulaşamadığı köylü, çıkarcı-tutucu kasabalı, yoksul-bilinçsiz varoş, bugün işi tıkırında Euro sahibi yurt dışındaki Türk, piyon olarak kullanılan mülteci ve parayla TC yurttaşlığı alan zengin- gerici Arap oyları Erdoğan’a; aydınlanmış, bilinçli kent oyu Bize, Bakalım!

CHP yandaşı yazardan ölüm tehdidi! “Bir gün bir devlet başkanı…”CHP yandaşı yazardan ölüm tehdidi! “Bir gün bir devlet başkanı…”

Ataol Behramoğlu İslam'ı hedef aldı: Canlıları keserek bayram olmazAtaol Behramoğlu İslam'ı hedef aldı: Canlıları keserek bayram olmaz

Ataol Behramoğlu'ndan skandal sözler: Birçok kadın türbanı çıkarıp atacakAtaol Behramoğlu'ndan skandal sözler: Birçok kadın türbanı çıkarıp atacak

Sosyal medyada büyük tepki çeken çirkin paylaşımla ilgili Siyaset Bilimci Tacettin Kutay, GENAR Anket Şirketinin yönetim kurulu başkanı İhsan Aktaş ve Gazeteci-Yazar Ekrem Kızıltaş'ın görüşlerini aldık.

TACETTİN KUTAY: HASTALIKLI ZİHİN

Siyaset Bilimci Tacettin Kutay, Ataol Behramoğlu'nun halkına düşman, toprağına yabancı zehirli dilini "Yeni tip jakobenizm" olarak tanımlayıp şu ifadeleri kullandı;

Her şeyden evvel yurt dışında yaşayanlara rahatı yerinde “Euro ile kazanan adam” diyor. Saçmalamanın alemi yok. Bu adamlar yurt dışında kazanıp yurt dışında harcıyorlar. Yılda birkaç hafta geliyorlar, bir ayı bulmuyor. Bu kadar saçma bir yorum yapmanın alemi yok. Haydi doğru olduğunu varsayalım. Euro 2 olduğu zaman da 5 TL olduğu zaman da Erdoğan’a oy verdiler. Onların vatan sevgisini satılmışlıkla izah etmenin bir alemi yok. Bu Türk siyasetinin yeni bir jakobenizmidir. Yeni tip jakobenizm aslında bunların kavga ettiklerini söyledikleri faşizmin bir suretidir. Faşizm kimsenin konuşamadığı bir sistem değildir tam tersi herkesin konuşup aynı şeyi söylemek zorunda olduğu bir sistemdir. Sustuğunuz anda konuşmadığınız anda hain safına sokulursunuz. Burada hastalıklı bir zihin var. En okumuşundan en cahiline kadar herkese cahil deyip saldırıyorlar. 

Kutay faşizan zihniyetin ortaya koyduğu tabloyu 3 noktada özetleri;

Birincisi; kendi kitlelerinin de ne kadar cahil olduğunu gördük. Kız Kulesi çalındı diyen bir kitle bu. İnandıkları yalanın haddi hesabı yok. Sanal bir elitizm. 

İkincisi; bilinçli oylar bize dediğiniz anda bu taraftaki herkesi bilinçsiz ilan ediyorsunuz. Her şeyden evvel terbiyesizlik. Ataol Behramoğlu herhangi bir istatistik bilmez, ilme de sığmayacak bir yaklaşım. 

Üçüncü olarak söylenecek şey; Bu ifadeler Türk solu içerisindeki bir hastalığın gün yüzüne çıkmasıdır. Emekçiler bir yana köylü çiftçi bir yana bir de onlar için düşünen elitle biz bir yana bunlar biz uyacak bizim dediğimizi yapacak yapmadığı anda posadır muamelesi yapmak. Solun kendine mahsus ahlaki kodlarının ne kadar sıkıntılı olduğunu ortaya koyuyor. Dediğimiz gibi bunlar sol olma iddiasında olmakla birlikte genel tutum olarak faşisttirler. Faşizan bir şeydir bu. 

İHSAN AKTAŞ: SÖMÜRGE AYDINI

GENAR Anket Şirketinin yönetim kurulu başkanı İhsan Aktaş, Afganistan’dan kaçan ABD’nin uçağına binenlere benzettiği Ataol Behramoğlu için "Biz de bu lüzumsuz adamları konuşmak durumunda kalıyoruz. Köksüzdürler; bu topraklarla, dinimizle hukukları yoktur." dedi.

KENDİNİ AYDINLANMA FİLOZOFU ZANNEDEN ZİHNİYETİN YANILSAMASI

"Türkiye’de yaptıkları tek şey Batı adına Batı kültürünü aktarmak için Anadolu insanıyla savaşmak" diyen Aktaş şu ifadeleri kullandı;

Cumhuriyet Halk Partisi’nin yanında duran aydınlar kendileri aslında aristokrat değiller. Onlar da Anadolu’dan gelmiş İstanbul’a yerleşmiş okumuş yazmış adamlar. Şöyle bir açmaz var; batılılar bunları köle olarak gördüğü halde, sömürge aydını gördüğü halde bunlar kendini aydınlanma filozofu zannediyorlar. Hani kedi aynanın karşısında kendini aslan zannetmiş ya. Zannedersiniz ki Fransız İhtilali’ni bunlar yapmış. Bunların Türkiye’de yaptıkları tek şey Batı adına Batı kültürünü aktarmak için Anadolu insanıyla savaşmak, onları aşağılamak, horlamak. Hani Aziz Nesin’in bir sözü var; Biz bu millete ne yaptık ki, tek partinin iktidara gelmesinden ödleri patlıyor. Ataol Behramoğlu’nu durumu Afganistan’dan kaçan ABD’nin uçağına binenlerden farksızdır. Yani sömürgecilerle, işgalcilerle çalışan onların zihin kalıplarını benimsemiş, kendi tarihi ve kültürüyle barışamamış müstemleke aydın tiplemesidir. Bunlara şair eskisi ya da entelektüel eskisi diyebiliriz. Modası geçmiş sanat üretemeyen şiir üretemeyen insanlar ya da mankenlik zamanı sonrası ününü kaybeden şimdi ise şiddet dili kullanarak kendilerini popüler bir zeminde tutmak istiyorlar. 

ABD asker köpeklerini uçakla tahliye ettiABD asker köpeklerini uçakla tahliye etti

EKREM KIZILTAŞ: HAYAL DÜNYASINDA YAŞIYOR

Çirkin paylaşımın milletin iradesini sandığa yansıttığı kritik zamanda yapıldığına dikkat çeken Gazeteci-Yazar Ekrem Kızıltaş şu sözlerle Ataol Behramoğlu'nun zihin haritasını çıkardı;

Bu ülke vatandaşı olup bu ülkede doğup büyüyüp yaşıyor olmalarına rağmen bu ülkeyle hiçbir zaman uyuşamayan, bu ülkenin insanını sevemeyen ve doğru bir şekilde bu ülke insanının çoğunluğunun sevmediği benimsemediği ve onu güya onu anlıyormuş, benimsiyormuş gibi gözükenlerin de aslında rol yaptığı sahte bir dünyada yaşıyorlar. Aslında ardından gittikleri güya aydınlanmış insanların, takip ettiğini ya da oy verdiğini söylediğini söylediği insanların NATO’nun kölesi olduğu, sadece NATO’nun değil ABD’nin, Avrupa’nın, Türkiye Cumhuriyeti’ni arzu ettikleri gibi kullanmak isteyen herkesin kölesi olduklarını Ataol Behramoğlu ve benzeri de çok iyi biliyor. Ama sadece bir hayal dünyasında yaşadıkları, milletimizle hiçbir zaman bir arada olmayı, onunla kaynaşmayı akıllarından bile geçiremedikleri için kritik dönemlerde milletimizin iradesini sandığa yansıttığı ve sahtekarların cezalarını verdikleri dönemlerde de böyle iki twitle sanki bir makale yazmış gibi yapıyorlar. Söylediklerini hiçbir anlamı, karşılığı en önemlisi de objektifliği ve doğruluğu yok. Bence kale almaya değmeyecek bir isim. 

"ALLAH’A ÇOK ŞÜKÜR Kİ ERİYORLAR, BİTİYORLAR"

Bu zihniyetin her zaman yanılmaya mahkûm olduğunu ifade eden Kızıltaş "Batılıların, küresel haydutların arzu ettiği yönde idare edeceklerine dair -şimdiye kadar her tarafa söz verdiler – bunun için bir terör örgütüyle bile iş birliği yapmaktan çekinmeyip daha sonra işin kötüye gideceğini anlayıp milliyetçilik havaları atan birilerine bir destek de ben saplayayım diye düşünmüş olmalı. Bunlar her zaman yanılmaya mahkûm insanlar. Güzel olan tarafı şu ki; kendini bu ülkenin sahibi zanneden kesim Allah’a çok şükür ki eriyorlar, bitiyorlar." dedi.

KAYNAK: HABER7
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 643
  • vysl 10 ay önce Şikayet Et
    Bu zihniyet gerçek gerici,gerçek zifiri karanlık gerçek faşist gerçek yobazlıktır ve barbarlıktır.
    Cevapla
  • Adnan 10 ay önce Şikayet Et
    Senin gibi aydın olacağıma gerici olmayı tercih ederim.
    Cevapla
  • AKIN 10 ay önce Şikayet Et
    kendini aydın sanan bu zavallı müsvette köylü dediğin o insanların ahırından attıkları gübre kadar değerin yok.o gübre bile bir işe yarıyor.sen ise birilerinin gölgesinde asalaklar gibi yaşıyorsun.
    Cevapla
  • ZİYARETÇİ 10 ay önce Şikayet Et
    EZİK ZAVALLI...Müsvette.
    Cevapla
  • salih v. güleryüz. 10 ay önce Şikayet Et
    Bu da kendini aydın sayıyor ya başka söze hacet yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar