CHP'nin kalesi Erdoğan'a geçti! Depremzedeler hakaretleri affetmedi

14 Mayıs seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu'nun önde çıktığı Hatay'da depremzedelere yapılan ağır hakaretler sonrası 2. tur seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan öne geçti.

GİRİŞ 29.05.2023 11:11 GÜNCELLEME 29.05.2023 15:07
Bu Habere 77 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turunda, Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgesindeki 11 ilde, Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise 8 ilde oylarını artırdı.

Buna göre Erdoğan, depremden etkilenen Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Osmaniye, Gaziantep, Adana, Kilis, Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Elazığ'da oylarını birinci tura göre yaklaşık 2-4 puan yükseltti. 14 Mayıs'ta belirlenemeyen Türkiye'nin Cumhurbaşkanı 28 Mayıs 2. tur seçimlerinde belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan rakibi Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı %52.16 oy alarak görevine devam etme yetkisini halk tarafından aldı.

DEPREMZEDELER HESABI KESTİ

14 Mayıs seçimlerinde deprem bölgesindeki vatandaşların Cumhur İttifakı'nı desteklemesinin ardından muhalif seçmenler tarafından depremzedelere ağır hakaretler yapılmıştı. 14 Mayıs seçimlerinden 28 Mayıs seçimlerine kadar geçen süreçte depremzedelere yönelik yapılan hakaretler sonrası, CHP'nin kalelerinden biri olarak görülen Hatay'da Cumhurbaşkanı Erdoğan önde çıktı. İlk tur seçimleriyle 2. tur seçimleri arasında bir ittifaktan diğer ittifaka geçen tek il olan Hatay'da 14 Mayıs'ta Kemal Kılıçdaroğlu'na %48.08 ile önde çıkarken, 28 Mayıs'ta ise Cumhurbaşkanı Erdoğan %50,14 oranında oy alarak birinci oldu. 


HATAY'DA KUTLAMALAR YAPILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 28 Mayıs zaferi Hatay halkı tarafından coşkuyla karşılandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sandıklar sonucunda yeniden Cumhurbaşkanı olarak seçilmesi Hatay halkını sokaklara döktü. Binlerce vatandaş araçlarına Türk bayrakları, AK Parti flamaları asarak şehir turu attı. AK Parti teşkilatları önünde toplanan vatandaşlar da çalınan müzik eşliğinde oyunlar oynayıp kutlama yaptı.

KAYNAK: HABER7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 77
  • BÜLENT 9 ay önce Şikayet Et
    Cumhur iltifakının farkı her ırkı her yaştaki insanı türkiyenin her karışını aynı eşit toprak ve yurttaş ayrımcılık yapmadan görmesi seçim kazandırıyor
    Cevapla
  • Abdulkerim OLGUN 9 ay önce Şikayet Et
    Çok şükür İskenderun'dan selamı çaktim Tayyip Baba ♥️
    Cevapla
  • hakan 9 ay önce Şikayet Et
    Defne hastanesinin yerini değiştirin hizmete layık değiller ben doktor veya sağlıkçı olsam oraya gitmem..
    Cevapla
  • Deli kiz 9 ay önce Şikayet Et
    Senin gibilere ihtiyacimiz yok zaten bilesin haaa
    Cevapla
  • Nadir 9 ay önce Şikayet Et
    Bu kadar hakaretin Bedeli Hatay'daki bindelerle ölçülen oylarla olmamalıydı
    Cevapla
  • Karahanlı 9 ay önce Şikayet Et
    Hatay candır, Allah’ın izniyle ebedi Türk yurdudur.
    Cevapla
  • Karahanlı.....1212 9 ay önce Şikayet Et
    2 hafta önce öyle değildi......
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı