Kilis'te çıkan orman yangını söndürüldü

Kilis'in Polateli ilçesinde elektrik hattından çıkan orman yangını, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle söndürüldü. Yangının çıktığı alanda soğutma çalışmaları sürüyor.

GİRİŞ 04.06.2023 19:08 GÜNCELLEME 05.06.2023 10:58
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Eğlen köyü yakınlarındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Yangın nedeniyle bölgeye Kilis Orman İşletme Müdürlüğü, Kilis Belediyesi ve İl Özel İdaresi ekipleri sevk edildi.

3 SAATTE SÖNDÜRÜLDÜ

Rüzgarın etkisiyle yayılan alevlere havadan ve karadan müdahale eden ekipler, yangını yaklaşık 3 saatlik çalışma sonucu kontrol altına alarak söndürdü.

Yangında yaklaşık 20 dönümlük ormanlık alanın zarar gördüğü bildirildi.

Kilis Orman İşletme Müdürü İsmet Gümüş, gazetecilere, yangının elektrik direğinden çıktığından şüphelendiklerini söyledi.

"SOĞUTMA İŞLEMİ YAPIYORUZ"

Rüzgarın da etkisiyle yangının hızlı ilerlediğini belirten Gümüş, "Sağ olsun arkadaşlarımızla yangının hemen önünü keserek söndürdük. Soğutma işlemi yapıyoruz. İki gün boyunca yangının tekrar sıçramaması için bölgeyi takip edeceğiz." dedi.

Gümüş, yangına 1 helikopter, 5 arazöz, 2 ilk müdahale aracı, 4 pikap, 1 dozer ile Kilis Belediyesi ve İl Özel İdaresi'nin arazözleriyle müdahale ettiklerini sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA, İHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • kader 10 ay önce Şikayet Et
    zaten kilis de toplamda 100 dönüm orman vardı , onuda halletmişler sonunda
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gazi meclisin 23 Nisan videosu çok beğenildi! Geleceğe en güzel mirasımız, yavrularımız
Meteoroloji'den Marmara için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı!