Milyonların gözü kritik toplantıda! Başkan Erdoğan kararları açıklayacak

14 Haziran Çarşamba günü kabine bir kez daha toplanacak. Gündemde öncelikle ekonomi başlığı olacak. Asgari ücret, enflasyonla mücadeleden deprem konutlarının inşasına kadar pek çok başlık masada olacak.

GİRİŞ 10.06.2023 21:02 GÜNCELLEME 11.06.2023 09:49
Bu Habere 89 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni kabinesi ile ikinci toplantısını 14 Haziran Çarşamba günü yapacak.

TOPLANTIDA KRİTİK KONULAR: ASGARİ ÜCRET, FAHİŞ FİYAT...

Ekonomi yine öne çıkan başlık olacak. Bir yandan gözler asgari ücrete ara zamdayken, kabine toplantısından 1 gün önce Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanacak ve süreç başlayacak. Pazarlık Asgari Ücret Tespit Komisyonunun toplantılarında yürüyecek ama kabinede de ara zam başlığının ele alınması bekleniyor.

Bir diğer başlık ise deprem bölgesine yönelik adımların hızlanması olacak. Yeni bakanların pek çoğu ilk ziyaretlerini deprem bölgesine yaptı ve yapmaya devam ediyor. Toplantıda sahadan elde edilen son bilgilerin bir kez daha paylaşılması bekleniyor.

Deprem konutlarına ise ayrı bir parantez açılacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki planların sinyalini verdi.

FAHİŞ FİYATLAR ELE ALINACAK

Ekonominin yeni yönetimi çalışmalar hakkında bilgi verecek. Özellikle fahiş fiyat artışlarının önüne geçmek için bundan sonrasında neler yapılacağı ele alınacak başlıklardan olacak.

Kabine de ayrıca her zamanki gibi terörle mücadele ve dış politika da masada olacak. Hem bu zamana kadar atılan adımlar hem de bundan sonra atılacak adımlar ele alınacak.

KAYNAK: CNN TÜRK
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 89
  • Arc 10 ay önce Şikayet Et
    Yeni evlenenlere 150 bin lira kıredi unutulmasın
    Cevapla
  • Türkiye Yüzyılı* 10 ay önce Şikayet Et
    Artık saha çalışmasına hız verilmeli hükümet denetim mekanizmasını devreye sokmalı vali ve kaymakamlık ,maliye denetmcileri vasıtasıyla il ilçe emniyet jandarma eşliğinde her ay rutin şekilde denetimler yapılmalı vatandaşın sıkıntı ve şikayetleri dinlenilmesi gerekir.Market,pazar yerleri avm mağazalar her ay eş zamanlı denetim ve kontroller yapılmalı
    Cevapla
  • Fatih... 10 ay önce Şikayet Et
    Tek sorun döviz.Döviz düşerse sorun kalmaz.Ya dövizi sabitle ya turk parasını kaldır .Biz anladıkki Reis dövizin yükselmesini istiyor.Yerel seçimlerde cevabı ağır olacak çünkü Reisin sözününün itibarı sarsıldı.
    Cevapla
  • Mahmut 10 ay önce Şikayet Et
    Ya Staj
    Cevapla
  • İsmail 10 ay önce Şikayet Et
    Yaşım 50 e yaklaştı zorla yarısı borc ile zorla bir ev aldım arabam yok borç çok ekonomi her gün daha da kötüye gidiyor ne yapacağız evlatlarimizin halı ne olacak... Memur biri artık ne ev ne araba alabilir nasıl bu hale geldik
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 18 ile son dakika uyarısı: Sel ve doluya dikkat!
Bayraktar HÜRKUŞ ile Akıncı'yı takip etti!