Manisa'daki yangın! Dumanlar İzmir'e ulaştı: Vatandaşlara uyarı yapıldı

Manisa İl Sağlık Müdürlüğü, geri dönüşüm tesisinde dün çıkan yangın ile ilgili vatandaşlara, "Yakın yerlerde oturanların mecbur kalmadıkça pencerelerini açmamaları önerilmektedir" uyarısında bulundu.

Manisa'daki yangın! Dumanlar İzmir'e ulaştı: Vatandaşlara uyarı yapıldı
Manisa'daki yangın! Dumanlar İzmir'e ulaştı: Vatandaşlara uyarı yapıldı
GİRİŞ 23.06.2023 17:05 GÜNCELLEME 23.06.2023 17:05
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Manisa'nın Yunusemre ilçesi Muradiye OSB'de faaliyette bulunan Tekeli Geri Dönüşüm Fabrikasında dün saat 16.30'da başlayan yangın, ekiplerin yoğun müdahalesi ile 19 saat sonra kontrol altına alındı.

Bölgede soğutma çalışmaları devam ederken, yoğun dumanın hala etkili olduğu gözlendi. Yangınla ilgili Manisa İl Sağlık Müdürlüğü de yazılı bir açıklama yaparak, vatandaşlara uyarılarda bulundu.

'MECBUR KALMADIKÇA PENCERELERİNİZİ AÇMAYIN'

Açıklamada, "22 Haziran günü saat 16.20’de SAKOM tarafından, organize sanayi bölgesinde bulunan Tekeli Geri Dönüşüm Demir Çelik Fabrikası'nda yangın olduğu ihbarı alındığı öğrenilmiş; olay, birimimize bildirilmiştir. Olaya İtfaiye, AFAD, Büyükşehir Belediyesi yanı sıra Orman Müdürlüğü’nün arozözleri, yangın söndürme helikopterlerinin de müdahale etmekte olduğu; Sağlık Müdürlüğü’nden 2 ambulans ve 1 UMKE timinin yönlendirildiği bildirilmiştir. 23 Haziran günü saat 09.30 itibarı ile SAKOMve UMKE görevlilerinden alınan bilgiye göre, alevler kontrol altına alınmış görünmekle birlikte yangının sürdüğü; yangın söndürüldükten sonra soğutma çalışmalarına geçileceğinin öğrenildiği aktarılmıştır. Fazla duman olduğu; kötü koku bulunduğu; rüzgar yönünde dün İzmir bölgesinin daha fazla etkilenmekte olduğu söylenmiştir. Tekeli Geri Dönüşüm Demir Çelik Fabrikasında eski bulaşık ve çamaşır makinelerinin parçalanarak geri dönüşüm yapıldığı; elyaf, plastik, naylon, strafor gibi malzemenin bulunduğu öğrenilmiştir. Yangının nasıl çıktığının bilinmediği ancak çalışanların ara ara kendiliğinden küçük alev almaların fark edilebildiği; bu durum fark edildiğinde yangın tüpü alıp gelene kadar alevlerin bir apartman boyuna ulaştığının fark edildiğinin söylendiği iletilmiştir. Yaklaşık 100 kişinin çalıştığı işyerinde olaydan etkilenen olmadığı bildirilmiştir. Yangından başka işyerinin etkilenmediği; yakında yerleşim yeri olmadığı iletilmiştir. Yunusemre İlçe Sağlık Müdürlüğü Çevre Sağlığı birimi tarafından yerinde yapılan incelemede; bugün şu saat itibarı ile (13.00) söndürme çalışmaları ve yoğun duman devam etmektedir, Fabrika kendi sondaj suyunu aynı zamanda arıtma marifetiyle içme suyu olarak kullandığı bilgisine ulaşılmış olup, yoğun duman devam ettiğinden klor ölçümü yapılamamıştır. Yoğun dumanın hala etkili olduğu gözlemlenmiştir. Yakın yerlerde oturanların mecbur kalmadıkça pencerelerini açmamaları önerilmektedir. Yangın söndürmede kullanılan su akıntılarının herhangi bir sulama kanalına gitmediği görülmüştür. Yakınlarda farklı bir su sondajı kuyusu bulunmadığı tespit edilmiştir. Gelişmeler takip edilmektedir" denildi.

KAYNAK: İHA, AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Bu kaçıncı geridönüşüm tesisi yangını.Yokmu buraları denetleyen.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Çin lideri Cinping'den ABD Dışişleri Bakanı Blinken hakkında olay sözler
Trabzonspor'dan müthiş geri dönüş! Onuachu şov yaptı