Arkadaşını öldüren sanığa müebbet hapis cezası!

Gaziosmanpaşa'da bir kahvehanede çıkan tartışma sonucu arkadaşı Necat Akbal'ı öldürdüğü iddia edilen sanık Tuncay Özke, Yargıtay'ın bozma kararı sonrası yeniden yargılandığı davada, müebbet hapis ve 14 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

GİRİŞ 03.07.2023 15:08 GÜNCELLEME 03.07.2023 15:34
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Tuncay Özke ve müştekiler ile tarafların avukatları katıldı.

Sanık avukatı Mustafa Kargacı, Yargıtay'ın bozma ilamındaki aleyhe olan hususları kabul etmediğini belirtti.

Duruşmada söz alan müştekiler, Yargıtay'ın bozma ilamını kabul etmediklerini belirterek, mahkemenin ilk kararında direnmesini istedi.

Maktul Necat Akbal'ın ailesinin avukatı Abdullah Danışmaz, tasarlayarak kasten öldürmenin unsurlarının gerçekleştiğini belirtti.

Mahkeme heyetinin Yargıtay'ın bozma ilamına uyulmasına karar vermesinin ardından tarafların savunmaları alındı.

Müşteki Bahattin Erdoğan'ın avukatlarından Osman Erusta, sanık Özke ve müvekkili arasında ticaretten kaynaklanan problemler olduğunu belirterek, "Sanık 12 adet mermi sıkmıştır. Tabancasında 1'i hazneye sürülmüş şekilde 7 mermi bulunmuştur. Bu 1 tabancayla olacak şey değildir. 17-18 tane merminin bir tabancada olması mümkün değil. Bu neyi gösteriyor? Tasarlamış. Çift şarjörü almış gelmiş. Sanık ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılsın." diye konuştu.

SANIK AÇIKLAMASI!

Duruşmada söz verilen sanık Özke, beraber ticaret yaptıkları müşteki Bahattin Erdoğan'ın kendisine küfür ettiğini iddia etti.

Olay anına ait kamera görüntülerinin izlenmesini isteyen sanık Özke, "Bahattin bana 130 bin lira borç verdiğini söylüyor, borç falan vermedi. Kamera görüntüleri izlendiğinde benim şarjör değiştiremediğim görülecektir. Bilerek isteyerek yapmadım, pişmanım." dedi.

KASTEN ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜS!

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Özke'yi "kasten öldürme" ve "kasten öldürmeye teşebbüs" suçlarından müebbet hapis ve 14 yıl hapis cezasına çarptırdı.

İDDİANAMEDEN 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 13 Haziran 2019’da sanık Tuncay Özke'nin Gaziosmanpaşa'daki bir kahvehanede müşteki Bahattin Erdoğan ve maktul Necat Akbal ile tartışmaya başladıkları kaydedilmişti.

Tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle sanık Özke'nin kahvehanenin yakınındaki evine giderek silahını aldığı anlatılan iddianamede, sanığın olay yerine gelerek Bahattin Erdoğan ve Necat Akbal'ı vurduğu aktarılmıştı.

Akbal'ın öldüğü Erdoğan'ın yaralandığı olayın ardından yakalanan sanığın müebbet ve 20 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.

İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce 29 Aralık 2021'de karara bağlanan davada sanık Tuncay Özke, "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve "Tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 20 yıl hapisle cezalandırılmıştı.

Temyiz başvurularını inceleyen Yargıtay 1. Ceza Dairesi, sanık Özke'nin "tasarlama" suçunu işlediğine dair yeterli delil bulunamadığı ve üst sınırdan fazla ceza verildiği gerekçesiyle yerel mahkemenin hükmünü bozmuştu.

KAYNAK: AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • DeğerliSeçmen 9 ay önce Şikayet Et
    Saygıdeğer SEÇMEN katilimiz, yerel seçimlerden önce serbest kalarak, kendisine bu imkanı sağlayan partimize oy verecek inşaAllaah-u-Tealaa...
    Cevapla
  • Turk 9 ay önce Şikayet Et
    müebbet hapis yerine direk net 4 kere 50 toplam ikiyüz yıl deseler af şu bu oldu mu birisi gitse yine yüz yıl kalır bu ceza alan kaç yıl yatacak onu desinler bana
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Korhan Berzeg ile ilgili önemli gelişme! Bulunan kemikler Berzeg'in kızıyla eşleşti
Başkan Erdoğan, fotoğraf çektirmek için yanına gelen vatandaşa sigarayı bıraktırdı!