Merdan Yanardağ hakkındaki iddianame kabul edildi

Televizyon programında yaptığı açıklamalar nedeniyle tutuklanan Merdan Yanardağ hakkında "Terör örgütü propagandası yapma" ve "Suçu ve suçluyu övme" suçlarından 10 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle düzenlenen iddianame kabul edildi.

GİRİŞ 14.07.2023 16:07 GÜNCELLEME 14.07.2023 16:07
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Gazeteci Yanardağ hakkındaki soruşturma geçtiğimiz günlerde tamamlanarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca iddianame hazırlanmıştı. İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen iddianamenin incelemesini tamamlandı. İddianameyi kabul eden mahkeme, Merdan Yanardağ'ın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Yanardağ'ın hakim karşısına çıkacağı tarihi olarak ise 4 Ekim olarak belirlendi.

İDDİANAME

Hazırlanan iddianamede, Merdan Yanardağ'ın  20 Haziran 2023'te  katılmış olduğu bir televizyon programındaki açıklamalarının 25 Haziran'da çeşitli sosyal medya hesaplarında paylaşılması üzerine hakkında resen soruşturma başlatıldığı anlatıldı. Soruşturma kapsamında 27 Haziran'da tutuklanan gazeteci Merdan Yanardağ’ın  örgüt liderini siyasi mahkum olarak değerlendiren ve rehin olarak tutulduğunu iddia eden açıklamalarının bütün halinde PKK/KCK silahlı terör örgütünün cebir, şiddet veya tehdit içeren yöntemlerini meşru gösterecek veya örgütün cebir, şiddet veya tehdit içeren yöntemlerine başvurmayı teşvik edecek nitelikte olduğu ifade edildi.

İddianamede, ülkemizde halen mevcudiyetini sürdüren terör tehdidi altında bulunduğu ve toplumun terör konusundaki hassasiyeti de göz önüne alındığında şüpheli Merdan Yanardağ’ın sözlerinin kamu düzeni açısından bir tehlike doğurabilecek olduğunu kaydedildi. Yanardağ’ın "Terör örgütü propagandası yapmak" ve "Suçu ve suçluyu övmek" suçlarından 1 yıl 6 aydan 10 yıl 6 aya kadar hapis isteniyor. 

KAYNAK: DHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 34
  • Atila 9 ay önce Şikayet Et
    İceride daha iyi düşün dışarıda vaktin olmayabilir
    Cevapla
  • Eyüp 9 ay önce Şikayet Et
    5 Ekime kadar ekmek elden su gölden ye iç yat ama azcık da akıllı ol Merduan kardeş terörden uzak dur uzak yaklaşırsan zarar görürsün demedi deme ha.
    Cevapla
  • Altaylı Türk 9 ay önce Şikayet Et
    Ağzına sahip çıkacaksın
    Cevapla
  • HAKAN'IN FİKRİ 9 ay önce Şikayet Et
    bu insan gazetecilik adı altında her türlü bölücülük ve insanları isyana tahrik ve tesvikte bulundu istenilen ceza çok az en azılı katı olmalı
    Cevapla
  • Mumsuz Ekrem 9 ay önce Şikayet Et
    Kılıçdaroğlu Kılıçdaroğlu koş koş sana malzeme. Akşam mutfaktan soğanlı bir tweet at.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bu soykırım değil de ne?Sorusunu soran sanatçının klibi dünyada ses getirdi
Bugünden tezi yok müdahale edilmezse, Ortadoğu’da büyük savaş an meselesi