Başıboş köpek terörüne neşter vurulacak: Meclis'in ilk gündemi! İstanbul'da da talimat

Her geçen gün büyüyen ve sokak terörüne dönüşen köpek sorununa çözüm bulunacak. AK Parti meseleyi gündemine aldı, Meclis açılır açılmaz adım atılacak. İstanbul Valisi Gül de belediyelere "köpekleri toplayın" talimatı verdi.

GİRİŞ 20.07.2023 13:26 GÜNCELLEME 20.07.2023 15:43
Bu Habere 249 Yorum Yapılmış

Köpek saldırıları yüzünden son 6 ayda 7'si çocuk 18 kişi hayatını kaybetti. Hükümet, özellikle büyük şehirlerde kangren haline gelen sokak köpekleri meselesine neşter vurmaya hazırlanıyor. 

MECLİS AÇILIR AÇILMAZ MESELEYE EL ATILACAK

Türkiye gazetesinin haberine göre, AK parti, artan şikayet üzerine tedbirleri gündemine aldı. Meclis açılır açılmaz meseleye el atılacak. 

Çözüm için dünya örnekleri inceleniyor. Fransa'da 8, İngiltere ve İtalya'da 7 iş günü sonunda sahiplendirilmeyen başıboş köpekler uyutuluyor. Hayvanları sokağa terk edene hapis cezası veriliyor. Türkiye'de de cezaların artırılması, sorumluluklarını yerine getirmeyen belediyelere müeyyideler uygulanması öngörülüyor.

Başıboş köpek sorunu öyle bir noktaya geldi ki... Son rakamlar şoke etti!Başıboş köpek sorunu öyle bir noktaya geldi ki... Son rakamlar şoke etti!

İSTANBUL VALİSİ'NDEN BELEDİYELERE TALİMAT

İstanbul Valiliği, 39 ilçede sokak köpeklerinin toplanması talimatını verdi.

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, "Valiliğimizce 04.07.2023 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 39 ilçe kaymakamlığı, 39 ilçe belediyesi ve Tarım İlçe Müdürlüğü’ne gönderilen yazıda 5199 nolu 'Hayvanları Koruma Kanunu'nun gereğince uygulanması ilgili birimlerden talep edilmiştir. Kanun, sokak hayvanlarının bulundukları yerlerden alınmasını, rehabilitasyon merkezlerine götürülmesini, kısırlaştırılarak tedavi edilmesini, tedavi sonrası bir süre gözlemlenmesi ve sağlıklarına kavuştukları tespit edildikten sonra yeniden alındıkları yere bırakılmasını gerektirmektedir. İlgili yazı, ilgili birimlerin bu kanunun gereğince işletilmesi talebini içermektedir" denildi.

ERDOĞAN BELEDİYELERİ UYARMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz yıl Mayıs ayında yaptığı açıklamada yeni barınakların sorunsuz olması gerektiğini vurgulayarak, "Sorundan ve çözümden belediye başkanları bizzat sorumludur" demişti. 

Erdoğan ayrıca, 81 il ve ilçelerde en az bir barınak yapılması konusunda talimat vermişti. 

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 249
  • Jas 8 ay önce Şikayet Et
    Pardon yeni farkettim, haberi yapan kanalı..şaşırdıkmı, HAYİR !!!
    Cevapla
  • Jas 8 ay önce Şikayet Et
    Hayvan düşmanları yine işbaşında..köpek terörü demiş bide,sen önce insan denen terörlere bak..onlardan zararlı varmı acaba . gözünüzü bu dilsizlere diktiniz..Allah sorar hesabını..bunlarla derdi olanin derdi bitmesin inşallah..en acı şekilde sinanmaniz dilegiyle
    Cevapla
  • Naz 9 ay önce Şikayet Et
    O hayvan durup dururken zarar vermez, ama insanlar öyle degıl en masum insanlara bıle zarar veriyor
    Cevapla
  • Nursel uygun 9 ay önce Şikayet Et
    Burdan belediyelere sesleniyorum gece yastiga basinizi koyunca cok merak ediyorum nasil uyuyorsunuz sokaktakileri sahipsizmi sandininiz Allahim bunun hesabini sormazmi o cok guvendiginiz makaminiz basiniza gectigi zamanda ne mal kalir mulk hayvanlari olduren olume terk Essener cok bedua ediyorum Allahim helak etsin insallah
    Cevapla
  • Adil 9 ay önce Şikayet Et
    Evet 3 yaşında 7-8 yaşında çocuklar hayvanlara zarar verdikleri için parçalandılar Senin gibi cahil zihniyetliler ülkeyi bu hale getirdi Çok sevdiniz madem evinize alın sorun çözülsün
    Cevapla
  • Naz 9 ay önce Şikayet Et
    Kım o hayvanlara dokunur zarar verirse Allah o kişinin canını kolay almasın, o canlardan ne istoyorlar, o kadar zararlı insan varken, onları toplayın once
    Cevapla
  • Deliiii 8 ay önce Şikayet Et
    Görüyoruz sokaklarda, çocuk değil seytan maşallah..
    Cevapla
  • Fikir 9 ay önce Şikayet Et
    İhracatında dinen büyük bir sakınca yoksa ihraç edilsin kedi olmaz zaten azlar köpekler olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Otomobil markaları peş peşe kampanyalarını duyurdu
Kurbanlıklarda fiyatlar değişti