Nur için ihtiyaç sahibi ailelere yardım yapıldı, Tanzanya'da su kuyusu açılıyor

Hakk'ın rahmetine uğurladığımız çalışma arkadaşımız Safiye Nur'un hayrına Afganistan'da ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı yapıldı, Tanzanya'da da su kuyusu açma çalışmaları başlatıldı.

GİRİŞ 27.07.2023 16:37 GÜNCELLEME 27.07.2023 18:47
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

16 Temmuz'da vefat eden çalışma arkadaşımız Safiye Nur Saydan için, Kanal7 Medya Grubu Yönetim Kurulu tarafından yardım faaliyeti yapıldı.

Kanal7 Genel Yayın Yönetmeni Zahid Akman, Kanal7 Medya Grubu Başkanı Zekeriya Karaman ile Safiye Nur’un ailesine taziye ziyaretinde bulunmuş, Nur için bir dizi yardım çalışması yürüteceklerini aileye aktarmıştı. Söz konusu yardım çalışmalarının ilk aşaması Afganistan’da gerçekleştirildi.

İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE YARDIM

Bu kapsamda Afganistan Kabil'de ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı yapıldı. 

NUR'UN ADINA SU KUYUSU

Nur için Tanzanya'da da su kuyusu açılıyor. Su kuyusunun açılması çalışmaları devam ediyor. 

Haber7'nin acı günü: Safiye Nur son yolculuğuna uğurlandıHaber7'nin acı günü: Safiye Nur son yolculuğuna uğurlandı

Haber7'nin acı günü: Safiye Nur'u kaybettikHaber7'nin acı günü: Safiye Nur'u kaybettik

NUR, 16 TEMMUZ'DA VEFAT ETMİŞTİ

Safiye Nur Saydan, 15 Temmuz akşamı evinde fenalaşarak hastaneye kaldırılmış, 16 Temmuz sabahı saat 07.35'te Hakk'ın rahmetine kavuşmuştu.

Nur, 25 yaşındaydı. 4 aylık hamileydi. Anne olmayı bekliyordu. 

Nur'un cenaze 16 Temmuz'da Şakirin Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'na defnedilmişti. 

Cenazeye Kanal 7 Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman, Ülke TV Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çelik, Kanal 7 Genel Yayın Yönetmeni Zahid Akman, Haber7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli, mesai arkadaşları, ailesi ve yakınları katılmıştı.

Kanal7 Medya Grubu yöneticileri ve mesai arkadaşları, Nur hakkındaki düşüncelerini şöyle anlatmıştı: 

Kanal 7 Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman: Çok çok üzgünüz. Ani bir durum, genç yaşta kardeşimizi kaybettik. Allah rahmet eylesin, makamı cennet olsun.  Eşine, anne babasına ve bütün yakınlarına Rabbim sabırlar versin.  Gönüllerine ferahlık versin. Bütün Kanal7 ailesinin de başı sağ olsun. Rabbim bu tür ani ve genç ölümlerden hepimizi korusun. 

Ülke TV Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çelik: Safiye Nur kızımız Haber7'nin çok değerli bir elemanıydı. Allah rahmet etsin. Kanal7 Medya Grubu'na arkadaşlarımıza baş sağlığı diliyorum.  Ailesine, eşine baş sağlığı diliyorum.  Makamı cennet olsun. Yakınlarına da Rabbim sabırlar versin.

Kanal 7 Genel Yayın Yönetmeni Zahid Akman: Rabbim yanına çekti. Gerçekten çok hanımefendi, güzel, çalışkan bir kardeşimizdi. Allah yakınlarına sabır versin.  Özellikle anne babasına ve eşine. Eşi hem Nur hanımı kaybetti. Hem de evladını kaybetti.  O nedenle gerçekten cenaze yakınlarının ve bizlerin acısı büyük.  Rabbim cennetiyle cemaliyle müşerref eylesin.  Kızımızı ve doğacak evladını da bizlere şefaatçi kılsın.  Allah'ım rahmetiyle muamele eylesin. Bütün Kanal7 ve Haber7 ailesinin de başı sağ olsun" ifadelerini kullanmıştı.

Haber7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli: Haber7'nin en acı günlerinden birini yaşıyoruz. İlk defa Haber7'den bir kişi aramızdan bu şekilde ayrılıyor.  Bu gerçekten büyük bir acı, tarifi mümkün olmayan bir acı.  Ansızın gelen bir vefat haberi. Hepimizi inanılmaz derecede duygulandırdı. Büyük bir acıya gark etti.  Rabbimizden geleni kabul etmek boynumuzun borcu.  Rabbimiz Kur'an-ı Kerim'de, "Yeryüzündeki bütün canlılar fanidir" bizler de faniyiz. Safiye kardeşimiz de faniydi. Bugün aramızdan ayrılıyor.  Safiye kardeşimiz, çok ince ruhlu, edepli, hanımefendi kardeşimizdi. Kimseyi incitmezdi, incitmekten imtina ederdi. Çok kısa süre önce aramıza katılmasına rağmen, arkadaşları tarafından inanılmaz sevindi. Ama ansızın aramızdan çekip, gitti.  Daha 25 yaşındaydı. Kısa bir süre sonra bebeğini kucağına almayı hayal ediyordu. Rabbim mekanını cennet etsin.  Ailesine ve eşi Hakan'a çok sabırlar diliyorum. Dayanılmaz bir acı yaşıyor. Babası ve annesi de büyük bir acı yaşıyor. Bütün ekibimizin başı sağ olsun. Safiye Nur ekiple yeme yediğimiz zaman, yemek duasını hep o yapmak isterdi. "Osman abi yemek duası yapmayacak mıyız?" diye sorduğunda, "Olur mu Safiye buyur başla sen yap bakalım" derdim. Sonrasında duayı, "Rabbim bizlere, Kur-an-ı Kerim okumayı nasip et" derdi.  Safiye için bugün Kur'an-ı Kerim okuyacağız. Dualar edeceğiz. Hayırla yad edeceğiz.  Elimizden gelen başka bir şey yok. Biz de bu şekilde hatırasını yad edeceğiz hayırla anacağız.

Kanal7 İnsan Kaynakları Müdürü Nevzat Özkan: Böyle anlarda kelimeler anlamsız kalıyor. Çok gençti. İyi bir arkadaşımızdı. Mekanı cennet olsun.  Yakınlarına, ailesine sabırlar diliyorum. Üzgünüz. 

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 15
  • garip 9 ay önce Şikayet Et
    inşaallah Hayri cari yapılınca hayır kapisida kapanmaz kuyu vesilesi ile
    Cevapla
  • Antepli 9 ay önce Şikayet Et
    Allah rahmwt etsin. Mekanı Cennet olsun
    Cevapla
  • Adsız 9 ay önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin
    Cevapla
  • konuk 9 ay önce Şikayet Et
    Allah kabul etsin.
    Cevapla
  • Ülkem 9 ay önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin bu kardeşimiz hamileymiş şehittir inşallah..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'tan İsrail'i karıştıracak bir açıklama daha! "İsrail, halkına yalan söylüyor"
Türkiye'nin kuruyemiş haritası belli oldu! İşte en çok tüketilenler...