Bilecik'te orman yangını

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı. Karadan çok sayıda ekibin müdahale ettiği yangına, havadan ise 3 helikopter destek verdi.

Bilecik'te orman yangını
Bilecik'te orman yangını
GİRİŞ 05.08.2023 21:09 GÜNCELLEME 06.08.2023 00:33

Düzmeşe ve Çiftlik köylerinin arasında bulunan ormanlık alandan dumanların yükseldiğini fark eden vatandaşlar durumu yetkililere bildirdi. İhbar üzerine bölgeye, itfaiye ve Bilecik Orman İşletmesine bağlı ekipler sevk edildi.

Ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi sonucu yangın kısa sürede kontrol altına alındı.

Yaklaşık 5 hektar alanın zarar gördüğü yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

Bu arada Bilecik Valisi Kemal Kızılkaya, Osmaneli Kaymakamı Yüksel Ünal, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin ve İl Jandarma Komutanı Muzaffer Sandal yangın bölgesine gelerek incelemelerde bulundu.

Vali Kızılkaya, yangın ihbarının ardından olay yerine çok sayıda ekibin sevk edildiğini söyledi.

Yangına, 25 arazöz, 2 helikopter ve 100'e yakın personelle müdahale edildiğini belirten Kızılkaya, "Yangın kontrol altına alındı. Gece boyu soğutma çalışmaları devam edecek. Hepimize geçmiş olsun." dedi.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kadınların futbol maçında kavga çıktı! 7 kişi yaralandı...
Yıldızların altında tarihi yolculuk