Son dakika: Bakan Koca, 'yeni hazırlığımız var' deyip duyurdu!

Son dakika haberi... Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastanelerde şiddet olaylarının önüne geçmek için İçişleri Bakanlığıyla, beyaz kod öncesi ara uyarı içeren sistem üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

GİRİŞ 08.08.2023 13:04 GÜNCELLEME 17.04.2024 13:35
Bu Habere 214 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "İçişleri Bakanlığımız ile birlikte bir hazırlığımız var. Tamamlanmak üzere olan bir çalışma yapıyoruz. Bu çalışma; beyaz kod öncesi bir ara uyarı ve ön haber sistemi." dedi.

Koca, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Sağlıkta başlatılan "İkinci Beyaz Reform" döneminin detayları sorulan Koca, reformla şiddet eylem planının hayata geçeceği dönemin başladığını belirtti.

"KARAKOL DAHİL OLMAK ÜZERE HABERDAR EDİLMİŞ OLUNACAK"

"Ağırlıklı olarak hastanelerimizde görevli emniyet personeli ve güvenlikçi sayısını arttırmayı hedefliyoruz. Bu en temel işlerimizden biri." ifadesini kullanan Koca, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ancak bundan daha önemli gördüğümüz İçişleri Bakanlığımız ile tamamlanmak üzere olan bir çalışma yapıyoruz. Bu çalışma beyaz kod öncesi bir ara uyarı ve ön haber sistemi. Biliyorsunuz beyaz kodda adli ve kolluk süreci derhal başlıyor ama ondan önce bir şiddet eylemi riski olması durumunda ya da bir şekilde daha önce şiddete başvurmuş birinin olma ihtimaline karşı bir öncül kod verilmesini hedefliyoruz. Hastane emniyetini, güvenliğini ve ilgili idarecileri devreye sokacak bir uyarı sistemi üzerinde çalışıyoruz. Bir yazılım hazırlanıyor bunun için. Beyaz kodda hukuki süreç devreye giriyor. Bu süreçle karakol dahil olmak üzere haberdar edilmiş
olunuyor. Yazılımın bitmesiyle bu durum, öncül şiddet eylemini önleme anlamında yeni bir yaklaşım."

Sağlık çalışanlarına mektup gönderdiği hatırlatılan Bakan Koca, bu mektubun ardından 45 bine yakın mail aldıklarını belirtti.

Çalışanlardan şiddetle mücadele eylem planı başta olmak üzere çalışma şartları ile ilgili önerilerini aldıklarını vurgulayan Koca, tedbir alınması gereken konuları, ilgili bakan yardımcılarına ve genel müdürlere ilettiğini söyledi.

Bazı maillere kendisinin cevap verdiğini, bazılarıyla da doğrudan irtibata geçip o kişiyi dinlediğini belirten Koca, ziyaret ve görüşmeleri daha da yoğunlaştırmak istediğini vurguladı.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 214
  • Naciye Çetin 8 ay önce Şikayet Et
    Hastane personel tamamı hastalara duzgun davransinlar teazarliyarak hatta cevap vermeden acizler .önce bunları psikoloji eğitim vermeli sonrada bu şiddetin ana sebebini bulmalı.. .Maaşı alipda işini dikkat etmeyen her kim varsa önce onları iyileştirmenin mi
    Cevapla
  • Aaamiiin ! 8 ay önce Şikayet Et
    Milleti potansiyel terörist görenlerin Allah belasını versin...
    Cevapla
  • Vatandaş 8 ay önce Şikayet Et
    Sayın bakan temel ödeme 5-6bin TL neye yetecek soruyorum size temel ödeme yok teşvik bilmem ne yerine tek parça ama yasanılabilir bir maaş verin lütfen zam yapıyorsunuz temmuz 15gelmeden MTV alıyorsjnuz 2katı hadi onu depreme baglayalım Ağustos 1de yüzde10enflasyon açıklama yapıyorsunuz ekonomi bakanını görünce lütfen söyleyin bu işleri düzeltsin onun da suçu yok gerçi siz RTE a söyleyin
    Cevapla
  • Dermanki 8 ay önce Şikayet Et
    Belli bir eğitim alıp belli bir konuma gelen ve bir kurum ve kuruluşu temsil eden bir insan her türlü insan profiline nasıl davranılması gerektiğini bilmesi gerekiyor.
    Cevapla
  • Kamil 8 ay önce Şikayet Et
    Eğitim Sisteminde reform yapılmalıdır . Doktorlar , Cerrahlar kolay yetişmiyor . Burslu Orta Öğrenimi ; Tıbbi İlimler Akademisi , Sağlık Kollejleri , Sağlık Meslek Liseleri olacak şekilde yaygınlaştırmalıyız . Fenni Bilimler ve Biyolojiye 12 yaşında , Tıpta uzmanlaşmaya 15 yaşında başlanmalı , 20 yaşa erişince Doktor bilgisi ve Cerrah becerisine sahip olmalıdır .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar'da akaryakıt istasyonu çalışanlarını ziyaret etti
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü