Diyarbakır'da 5 günlük yasak kararı! Bugünden itibaren başlıyor!

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi'nce (DİSKİ) bugünden itibaren geçerli olmak üzere su kullanımına yönelik oto yıkamaya 5 gün, halı yıkamaya ise 3 gün yasak getirildi.

Diyarbakır'da 5 günlük yasak kararı! Bugünden itibaren başlıyor!
Diyarbakır'da 5 günlük yasak kararı! Bugünden itibaren başlıyor!
GİRİŞ 08.08.2023 19:45 GÜNCELLEME 08.08.2023 21:32
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

DİSKİ Genel Müdürlüğü'nce mevsim normallerinin üzerinde seyreden ve 45 dereceyi aşan hava sıcaklığı nedeniyle su kullanımına yönelik bazı yasaklar getirildi.

OTO YIKAMA VE HALI YAKAMA YASAĞI GETİRİLDİ

Yasaklar, 2560 sayılı İSKİ Kanunu'nun 2'nci maddesine dayandırıldı. İçme suyu kesintilerinin önüne geçmek için 1-31 Ağustos tarihleri arasında iş yeri önü, kaldırım yıkama ve çevre sulamaları hortum ile yapılamayacak.

8-12 Ağustos'ta (5 gün) 151 akaryakıt istasyonunun oto yıkama bölümünde, 36 halı yıkama fabrikasında, 8-10 Ağustos'ta (3 gün) 283 oto yıkama firmasında araç ve halı yıkaması yasaklandı.

Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerin zabıta ekipleri de tespitler neticesinde kurallara uymayanlar hakkında 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32'nci maddesi uyarınca 1295 TL idari para cezası uygulanacak.

"YAŞANABİLECEK KESİNTİLERİN ÖNÜNE GEÇMEK AMACIYLA TEDBİRLER ALIYORUZ"

​DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, suyun tasarruflu kullanılmasının önemine dikkat çekip, "Diyarbakır'ımızda su tüketiminin arttığı bugünlerde vatandaşlarımızın temel ihtiyacı olan suyumuz; Dicle Barajı'ndan temin edilerek musluklardan içilebilir kalitede olarak ulaştırılmaktadır. Vatandaşlarımızın insani tüketim amaçlı kullandığı sularda yaşanabilecek kesintilerin önüne geçmek amacıyla tedbirler alıyoruz" dedi.

KAYNAK: DHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 29
  • Süleyman 8 ay önce Şikayet Et
    Bizim köyde 4aydır su yok yine eski sisteme dönüş durumdayız çeçmelerden eve su taşıyoruz
    Cevapla
  • Dilara 8 ay önce Şikayet Et
    İçme suyunu halı yıkamada kullanırsak olacağı buydu
    Cevapla
  • Abdullah 8 ay önce Şikayet Et
    Alt yapıya yatırım yapmaları lazım yasaklar faydasız?
    Cevapla
  • İsmim Sultan 8 ay önce Şikayet Et
    Bende buna katılıyorum sitelerdeki havuzlarda çok su tüketiliyor önlem alınsın
    Cevapla
  • Leyla 8 ay önce Şikayet Et
    Sadece Diyarbakırda değil tüm yurtta halı yıkamanın suyu boşa akıtmanın yasaklanması lazım kimsenin umurunda değil susuzluk
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
VAR sisteminde devrim gibi karar!
İstanbul'da 1 Mayıs tedbirleri: 42 bin polis görevde