Kanser olmayan adama kanser amaliyatı yapıldı! Yüzde 60 engelli kaldı...

Mide ağrısıyla hastaneye başvuran genç adama kanser teşhisi kondu ihmallerin ardı arkası kesilmedi. Kanser ameliyatı yapılıp organlarının bir kısmı alınan adam %60 engelli kaldı. Ameliyat sonrası talihsiz genci kanser olmadığı ortaya çıktı.

GİRİŞ 14.08.2023 09:45 GÜNCELLEME 14.08.2023 11:12
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

İstanbul'da mide ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede yanlış teşsiz konan talihsiz adamın başına gelmeyen kalmadı. Önce kanser teşhisi kondu, sonra meliyat oldu. Genç adam başından geçenleri anlattı.

Mide ağrısı şikayetiyle kliniğe giden 33 yaşındaki Alican Karabuğa'ya yapılan patoloji testine göre kanser teşhisi konuldu. Başka bir hastanede yapılan testte ise kanser bulunamadı. İlk raporu dikkate alan doktor, son test sonucunu beklemeden Karabuğa'yı ameliyat etti. İnce bağırsağının tamamı, midesi, safra kesesi ve pankreasının bir kısmı alınan Karabuga'nın kanser olmadığı ortaya çıktı.

İstanbul Ataşehir'de bir eczanede çalışan Alican Karabuğa (33), 15 Aralık 2021'de mide ağrısı şikâyetiyle özel bir klinikte Dr. Metin K.'ya muayene oldu. Hastasının ince bağırsağında bir kitle olduğunu gören Metin K., aldığı doku örneklerini Patolog Dr. Remziye B.'nin çalıştığı özel laboratuvara gönderdi. 25 Aralık'ta Dr. Remziye B. tarafından hazırlanan raporda Karabuğa'nın ince bağırsağında kanserli hücre olduğu belirtildi.

İKİNCİ TESTTE KANSER ÇIKMADI

Bunun üzerine Alican Karabuğa, Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tıbbi Onkoloji Bölümü'nde muayene oldu. Vücudunda kanserli hücre olup olmadığını, varsa ne kadar yayıldığını öğrenmek için görüntüleme işlemi yapıldı. Ancak herhangi bir kanserli hücre tespit edilemedi. Sağlıklı olabileceği ihtimali üzerine büyük mutluluk yaşan Alican Karabuğa, sonucu doktoru Metin K.'ya bildirdi.

Ancak Metin K. iddiaya göre, hastalığın henüz başlangıç aşamasında olduğunu ve bu sebeple görülemeyebileceğini, mutlaka cerrahi müdahale yapılması gerektiğini söyledi. Ayrıca cerrahi operasyonu her cerrahın yapamayacağını, birçok doktora gidip kafa karıştırmaması gerektiğini ve zor bir cerrahi operasyon olduğundan dolayı bu operasyonu çok sık yapan bir doktora gitmesi gerektiğini de ifade etti. Doktor Metin K., Karabuğa'yı ameliyat için Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde görevli Prof. Dr. Ender D.'ye yönlendirdi.

SONUCU BEKLEMEDEN AMELİYAT

Prof. Dr. Ender D. ise muayenede Remziye B.'nin raporunu dikkate alarak ameliyat olması gerektiğini söyleyip doktor Metin K.'yı arayarak bilgi aldı. Karabuğa için ameliyat günü belirlendi. Birkaç gün öncesinde ise yeniden doku örneği alınarak incelemeye gönderildi.

Aileye bilgi veren Ender D., açık ameliyat yerine sadece özel hastanelerde bulunabilen bir cihazla kapalı ameliyat yapılabildiğini ancak bunun çeşitli komplikasyonları olduğunu, endoskopi gibi bir cihazla bağırsaktaki tümörü kazıyabileceklerini ama bağırsağın delinme riski olduğunu, kanama oluşabileceği ve tümörün tamamen kazınmaması ihtimali olduğunu söyledi.

Sağlığına kavuşmanın çarelerini arayan Alican Karabuğa, Ender D.'nin bilgilendirmesi üzerine kesin çözüm olmayacak ve riskleri bulunan kapalı ameliyat yerine açık ameliyatta karar kılındı. 13 Ocak 2022 için ameliyat günü belirlendi. Ender D., Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde incelemeye gönderdiği doku örneğinin sonuçlarını beklemeden bu hastanede Karabuğa'yı ameliyat etti. 8.5 saat süren ameliyatta genç adamın midesinin bir kısmı ile ince bağırsağının tamamı, safra kesesi ve pankreasının bir kısmı alındı.

PSİKOLOJİK BUNALIMA GİRDİ

Ameliyat sonrasında hastanede yatışı devam eden Alican Karabuğa, iddiaya göre Ender D.'nin yardımcılarından olduğu belirtilen bir doktora ameliyat öncesi alınan dokuların inceleme sonuçlarının çıkıp çıkmadığını sorduğunda, doktordan sonuçların temiz çıktığını ve boşuna ameliyat olduğuna dair aldığı cevapla büyük bir şok yaşadı. Sonrasında Metin K. tarafından alınan ve özel bir laboratuvarda Remziye B. adlı patoloğun kanserli doku raporu verilen dokularda da yapılan incelemede herhangi bir kanser bulgusuna rastlanılmadı.

Önce kanser teşhisi konularak ameliyat edilen organları alınan Karabuğa, kanser olmadığını öğrenince psikolojik bunalıma girdi. Kanser olmadığı halde ameliyat edilerek sağlığından olan Alican Karabuğa, avukatları M. Emin Gündüz ve M. Can Özel aracılığıyla doktorlardan şikâyetçi oldu ve suç duyurusunda bulundu. Ayrıca İstanbul Anadolu Tüketici Mahkemesi'ne başvurdu. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Rektörlüğü de Prof. Dr. Ender D. hakkında soruşturma başlattı.

"BUNUNLA NASIL BAŞ EDEBİLECEĞİMİ BİLMİYORUM"

Yaşadıklarını anlatan Alican Karabuğa, "Bana 'Kansersin' denildiğinde şoktaydım. Metin ve Ender hocaya inanarak ilerledik. Ameliyat öncesinde Ender hoca bana tekrar endoskopi yaptı. Ender hoca Metin K.'nın gördüğü yerde bir kitle göremediğini söyledi. Ayrıca ameliyat dışında bir tedavinin daha olduğunu ve risklerini anlattı. Ben de o riskler karşısında ameliyat olmayı seçtim. Ameliyattan sonra, Ender hocanın yaptığı endoskopinin sonucunda kanserli hücre olmadığı belirtildi.

Aceleyle ameliyat olduğumu öğrendim. Ender hoca ile eşim görüştüğünde bize sakin olmamız gerektiğini söyledi ve bir daha onunla görüşmedik. Ben bu ameliyattan sonra yüzde 60 engelli kaldım. Safra kesesi, pankreasın bir kısmı, midenin bir kısmı ve ince bağırsağımın tamamı alındı. Artık çok fazla kusuyorum. Psikolojik tedavi görüyorum. Yaşadığım süreç beni yıprattı. İki yıldır rüyalarımda 20 defa daha ameliyat olmuşumdur. Kabuslarla dolu bir süreç yaşıyorum. Bununla nasıl baş edeceğimi bilmiyorum" diye konuştu.

"SONUÇLAR BEKLENSE BU HATA YAPILMAYACAKTI"

Alican Karabuğa'nın avukatı Mehmet Can Özel, "Metin K.'nın çalıştığı özel hastanede endoskopi yapılmış. Endoskopide incebağırsakta bir kitle çıkıyor. Metin K. burada bir kanser olduğunu düşünüyor. Burada kritik nokta Metin K.'nın şüphelendiği noktada yapılan biyopsideki parçayı laboratuvarda patolog Remziye B. değerlendiriyor ve "sınırları korunmuş kanser" tanımlaması iddiasıyla rapor hazırlanıyor. Ender D. ise ameliyata karar veriyor ama yeniden parça alıyor. Alınan parçanın sonucu gelmeden ameliyat yapılıyor. Sonuçların gelmesi beklense bu süreçler yaşanmayacaktı. Yapılan hata sonucunda müvekkilim koşamayan, yediğini sindiremeyen ve hemen yorulan engelli bir birey haline geldi" dedi.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 49
  • Mehmet 8 ay önce Şikayet Et
    Ya böyle şeyler neden sadece Türkiye'de oluyor?Bir de özel hastanede.Artık özel hastanelere de güvenmeyeceksek kime güveneceğiz?
    Cevapla
  • Vatan 8 ay önce Şikayet Et
    Ya böyle şeyler sadece Türkiye de olmuyor.Biraz entellektüel olsan o sözü yazmaz dünyanın her yerinde olabildiğini birirdin
    Cevapla
  • Kızılelma 8 ay önce Şikayet Et
    Bu ihmal değil Kasıttır.O Doktorun Belgesi iptal edilmelidir.Ve Hapis yatması gerekir.Ayrıca Hastaya ömür boyu Ödeme yapması gerekir.Böyle saçmalık olamaz.
    Cevapla
  • pusula 8 ay önce Şikayet Et
    çünkü tıp fakültelerinin müfredatını ilaç firmaları yazıyor, ortaya doktorlar değil onların ilaçlarını yazacak elemanlar çıkıyor sonuç bu, ayak ağrısı için doktora gittim bana mide ilacı yazdı , neden dedim , ağrı için verdiği ilaç midede sorun yaratıyormuş ondan dedi. olay bu
    Cevapla
  • gazi 8 ay önce Şikayet Et
    Endoskopi, mr, tomografi ile tam görünmeyen kanser hücreleri ameliyat esnasında Dr tarafından göz ile görünüyor. Dr kansersiz dokuyu almaz. Bende ameliyat oldum midemin tamamı kalın bağırsak tan az bir kısım alındı. Dr gözü ile görmüş ki alıyor. Bu olayda başka bir iş var bence.
    Cevapla
  • ErektusSOkares 8 ay önce Şikayet Et
    Derhal doktorun diplomasını iptal edin hangi doktorsa adı aşıklansın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!
Mahalle kafeleri Çırağan'la yarışıyor - 27 Nisan günün gazete manşetleri