Diyanet İşleri Başkanlığının Görev ve Çalışma Yönetmeliği değişti

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan "Görev ve Çalışma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik", Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

GİRİŞ 14.09.2023 11:47 GÜNCELLEME 14.09.2023 15:37
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Yönetmelikle, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü, yurt içi ve dışında, ihtida ile ilgili faaliyetleri yürütecek, ihtida edenlere yönelik işlemleri takip edecek, bu belgelere ilişkin kayıt tutacak.

Genel Müdürlük, Kur'an-ı Kerim'in usulüne uygun olarak okunmasına, anlaşılmasına, öğrenilmesine yönelik çalışma yapmak, hafızlık yapmak isteyenler için Kur'an kursları ve Kur'an eğitim merkezleri açmak, din eğitimi almak isteyenler için kurslar düzenlemek, kurs ve merkezlerle ilgili işlemler yürütmek gibi görevleri de üstlenecek.

Açılan kurs ve merkezlerde okuyan öğrenciler için yurt ve pansiyonlar açacak, buralarda kalan öğrencilerin giderlerinin karşılanmasını sağlayacak müdürlük, Kur'an kurslarının açılış, eğitime ara verme ve kapanışıyla ilgili iş ve işlemleri yürütecek.

Yaygın din eğitimi faaliyetleri çerçevesinde 4-6 yaş grubu çocuklara, gençlere ve yetişkinlere yönelik eğitim programını, okutulacak ders kitaplarını ve yardımcı eğitim materyali ihtiyacını belirleyecek müdürlük, Kur'an eğitim merkezlerinde ve camilerde gündüzlü ve yatılı yaz Kur'an kurslarıyla iş ve işlemleri düzenleyecek.

Müdürlük ayrıca hafızlık eğitimi ve hafızlık tespit sınavlarıyla ilgili iş ve işlemleri, Kur'an-ı Kerim'i okuma yarışmalarını, yurt dışından gelen öğrencilerin Kur'an kurslarında eğitilmeleriyle ilgili iş ve işlemleri, Kur'an Eğitimi ve Öğretimi Kurulunun sekretaryasını yürütecek.

KAYNAK: AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 16
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    yuh camilerde çok horoz olur imam huzuru kaçmasın diye karışmaz camiye gelmediğiniz belli
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Aynen nerde eskiimamlar şimdi yoklar ezan okunduktan sonra gel kildir namqzi ondan sonra hac bürosuna galeriye bakkala Allah sonumuzu hayır etsin ihtiyarlar olmazsa kimse yok hafta tatili cami kapalı yaşasın
    Cevapla
  • Murat gözükara 7 ay önce Şikayet Et
    Diyanete soruyorum... Camiler neden vakitlerin dışında kapısı kilitli.... İmamlar nerede.... Neden kapılar açık değil... İmamlar ticarette de ondan....
    Cevapla
  • mete üstün 7 ay önce Şikayet Et
    vakit araları açık yanlız yatsıdan sonra kapalı ayrıca niye açık olduğu zamaan camiden çıkmayacakmısın
    Cevapla
  • alişan 7 ay önce Şikayet Et
    Kur'an ı öğrenip okumak için her türlü imkan seferber ediliyor. amenna. peki onu anlamak ve hükümlerine göre yaşamak için diyanet ne gibi bir çalışma yapıyor. merak ediyoruz. Nesiller elden gidiyor. okullar içler acısı
    Cevapla
  • İMAM 7 ay önce Şikayet Et
    Camiler sabah namazından yatsı namazına kadar açık olmalı, bu süre içinde imam ve müezzinler dönüşümlü görev yaparak her yaştaki insanlara din hakkında bilgiler vermeli, kuran öğretmeli, sadece beş dakikada namaz kıldırıp evine yada başka işlere giden imam, müezzin istemiyoruz.
    Cevapla
  • Muhammed 7 ay önce Şikayet Et
    Yorumunda sana katılıyorum ama cemaat sadece namaz kılıp onunda dışında camiye gelmesse imamın burda bi kabahati varmı dini bilgiler öğrenmek isteyen yada Kur'an'ı Kerimi öğrenmek isteyen bir vatandaşımız imamın yanına gidip öğrenmek istediğini söyledi de imam yardımcı olmadımı yada olmassa o zaman eleştirmek gerekir bu sadece benim düşüncem
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Küçükçekmece'de hareketli saatler! Bıçaklı saldırgan bacağından vurularak yakalandı
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü