Ankara'da hain saldırı! Teröristlerden birinin kimliği belirlendi!

İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü önündeki saldırıyı gerçekleştiren teröristlerden birinin terör örgütü PKK üyesi olduğunun belirlendiğini duyurdu.

GİRİŞ 01.10.2023 23:10 GÜNCELLEME 01.10.2023 23:12
Bu Habere 141 Yorum Yapılmış

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bugün saat 09.26'da İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Atatürk Bulvarı girişine araçla gelen 2 terörist tarafından saldırı girişiminde bulunulduğu hatırlatıldı.

Ankara'daki saldırı girişiminin ardından siyasilerden peş peşe açıklamalar!Ankara'daki saldırı girişiminin ardından siyasilerden peş peşe açıklamalar!

Bakan Yerlikaya açıkladı! İşte saldırı girişimine dair detaylar...Bakan Yerlikaya açıkladı! İşte saldırı girişimine dair detaylar...

Girişimin polisler tarafından engellendiği vurgulanan açıklamada, saldırı girişiminde bulunan 2 teröristin, güvenlik güçlerinin anında karşılık vermeleri neticesinde etkisiz hale getirildiği anımsatıldı.

TERÖRİSTLERDEN BİRİNİN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Açıklamada, "Yapılan çalışmalarda, teröristlerden birinin kimliği belirlenmiş, bölücü terör örgütü PKK üyesi olduğu tespit edilmiştir. Diğer teröristin kimlik belirleme çalışmaları devam etmektedir." bilgisine yer verildi.

"YARALANAN 2 POLİS MEMURUNUN TEDAVİLERİ DEVAM EDİYOR"

Olayda yaralanan iki polis memurunun tedavilerinin devam ettiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Saldırı girişiminde kullanılan araçla ilgili yapılan araştırmada, Kayseri'nin Develi ilçesindeki özel bir iş yerinde veteriner sağlık teknisyeni olarak görev yapan Mikail Bozlağan adlı vatandaşımız, bu teröristlerce katledilerek aracı gasbedilmiştir. 

Saldırı girişiminin engellendiği yerde yapılan incelemelerde, 9 bin 700 gram RDX ihtiva eden C-4 patlayıcı madde, 3 el bombası, bir roketatar, bir Glock marka susturucu takılı tabanca, bir Blow marka tabanca, bir M-4 marka Karabina uzun namlulu silah, bir AK-47 marka uzun namlulu silah ele geçirilmiştir."

"TERÖRLE MÜCADELE AZİM VE KARARLILIKLA DEVAM EDECEKTİR"

Açıklamada, güvenlik birimlerince başlatılan soruşturmanın devam ettiği bildirilerek, "Teröristlerce katledilen Mikail Bozlağan'a Allah'tan rahmet, acılı ailesine başsağlığı dileriz. Terör girişimi eyleminde yaralanan kahraman polislerimize acil şifalar diliyoruz. Son terörist etkisiz hale getirilinceye dek terörle mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecektir." ifadeleri kullanıldı.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 141
  • Vatandaş 6 ay önce Şikayet Et
    Tüm milletin bir yumruk olduğu şu olayı siyasete çekenlere sadece acıyorum.Milleti bölmeye kutuplaştırmaya çalışıyorsunuz .Bu olay bir terör olayı her insan devletini milletini düşünür korur.Yorumlarınız çok sığ ve zavallı.Bu itler sahipsiz değil Develiye yakın ilçeler köyler mercek altına alınmalı muhakak evsahipliği yapanlar vardır.
    Cevapla
  • Abdulbaki Yeşil 6 ay önce Şikayet Et
    Zillet ve yandaşlarından ses yok. Yazıklar olsun bu ülkenin %48 oyunu alan kesim nerdesiniz ! Sanatçı Tüsiad avansları hadi açıklama ttb tmmo nerdesiniz boğaziçi hocaları
    Cevapla
  • faruk 6 ay önce Şikayet Et
    hadi bakalım kılıçdar oglu ve yaverleri pkk terör örgütüdür diye bi sesinizi duyalım her şeyde tepgi gösteriyorsunuz ya
    Cevapla
  • Mitat 6 ay önce Şikayet Et
    Müsebbih abd dir. Abd nin krllesini istiyoruz
    Cevapla
  • Sabir60 6 ay önce Şikayet Et
    Vatanına, milletine ve devletine hizmet esnasında bir dağ başında şehit edilen Veteriner Mikail Bozlağan'ın ismi okuduğu Veteriner Fakültesine verilsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?
İmamoğlu'ndan tepki çeken Hamas çıkışı!